Ana:n artikkelit

Kesän Desuconin tärkeät päivämäärät

Kesän Desuconiin liittyy useita ajankohtia: milloin lipunmyynti alkaa, milloin ohjelma julkistetaan jne. Tästä listauksesta löydät ne kaikki!

Kesän työvoimahaku on auki 10.3. asti!

Tapahtuman liput tulevat myyntiin maaliskuun loppupuolella, mutta työvoimaksi voi hakea jo nyt! Työvoimahaku on auki aina 10.3. asti ja etsimme vapaaehtoisia (kuutteja) kaikkiin tehtäviin!

Frostiviikonloput menut Sibeliustalolla

Coni lähestyy hyvää vauhtia ja perjantaihin on aikaa enää vain muutama päivä! Pitkän conipäivän ohessa tulee joskus myös nälkä ja Sibeliustalon ravintola Lastu laittaa pöydät koreaksi tälläkin kertaa! Tarjolla on niin lounasta lauantaina ja sunnuntaina, sekä street food -pisteen ruokaa läpi conin, perjantaista sunnuntaihin! Menut sekä tarkemmat aukioloajat löydät alta.

Adventtikalenterin luukku 4: Suunnittele Desuconille uusi kangasmerkki!

Desuconilla on historiansa aikana ollut tarjolla jos jonkinmoista oheistuotetta. Kuten arvata saattaa, osa tuotteista on ollut huikeita menestyksiä ja osa taas.. noh, Desupipotkin saatiin lopulta pois conin varastosta! Mikään oheistuotteistamme ei kuitenkaan ole nauttinut samanlaista suosiota kuin Desucon-kangasmerkkimme. Lukuisien uusien erien jälkeen vanhan Desucon-tekstillisen merkin on kuitenkin aika jäädä eläkkeelle …

Talksin liput nyt varattavissa!

DesuTalksin liput ovat nyt varattavissa sivustomme verkkokaupasta! Tavallisesti liput ovat loppuneet päivässä tai parissa, joten varaathan paikkasi ajoissa. DesuTalks alkaa lauantaina 13.10. klo 11 ovien avautumisella ja ohjelma aloitetaan jo 11.20. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma julki, liput varattavaksi ke 26.9. klo 18 alkaen!

DesuTalksin ohjelma on julkistettu! Lauantaina 13.10. järjestettävä Talks alkaa aiemmasta poiketen klo 11 ja ohjelma jatkuu Glorialla aina 17.30 asti, jonka jälkeen edessä on vielä iltaohjelmaa toisaalla.

Lihapullia lauantaina! Ja ennätysmäärä muutakin ruokaa Desuconissa

Kesän Desuconissa on luvassa conin historian laajin ruokavalikoima. Sibeliustalon ravintoloitsijan Kanrestan puolesta tarjolla on tavallisen lounasravintolan lisäksi 2 eri kojua Metsähallissa ja talon edessä. Lisäksi luvassa on mm. lakuja ja muuta herkkua kauppaava Namitaxi. Kun mukaan lasketaan vielä Myyntisalista löytyvä Manga Cafe, ei conissa pääse nälkä yllättämään.

5 yötä Desuun on~ Pikainen katsaus ohjelmaan!

Luonnollisesti seuraava Desucon on aina hiukan lähempänä, mutta nyt 10-vuotisjuhlaconimme voi sanoa oikeasti olevan melko pian! 5 vuorokauden päästä Metsähallin ovet ovat auenneet ja ohjelma lähtenyt avajaisten jälkeen täysillä käyntiin. Ajattelimmekin tämän kunniaksi aikamatkustaa hiukan conin suuntaan ja tutkailla millaista ohjelmaa conissa onkaan tarjolla.

Lue ohjelmalehti etukäteen verkossa!

Desuconiin on aikaa hiukan yli 2 viikkoa ja tapahtuman 10-vuotisohjelmalehti on nyt lähdössä painoon ja kuten tavallista, ohjelmalehtemme erikoisnumeroa on saatavissa conissa ilmaiseksi. Sähköisesti se on kuitenkin luettavissa jo nyt!

DesuCruisen liput myyty loppuun!

Kesän Desuconin yhteydessä järjestettävän DesuCruisen liput ovat nyt varattavissa sivustomme Desukaupasta.

DesuCruisen ilmoittautuminen alkaa tänään klo 18

Kesän Desuconin yhteydessä järjestettävän DesuCruisen paikat tulevat varattavaksi tänään klo 18! Lippu Cruiselle maksaa 5 euroa henkilöltä ja lippuja voi kerrallaan varata maksimissaan 5 kappaletta.

Desucruise palaa! Perjantain Desulounge pidetään Vesijärvellä risteillen

Desuconin juhlavuoden kunniaksi DesuCruise palaa kesän Desuconiin! Conikansalla lastattu M/S Vellamo lähtee Sibeliustalon vierestä Lahden satamasta perjantaina klo 19.30 ja palaa satamaan kolmisen tuntia myöhemmin. Laivan palattua iltaa on myös mahdollista jatkaa laivalla.

Kesän Desuconin ohjelmaan mahtuu vielä!

10-vuotisjuhlaa kesällä viettävä päätapahtumamme Desucon rakentuu hyvää vauhtia. Ohjelmaan kuitenkin mahtuu vielä ja kutsummekin mukaan uusia puheohjelmanpitäjiä!

Frostbite on päättynyt, kesän kunniavieraat julkistettu

Desucon Frostbite 2018 on nyt päättynyt. Päättäjäisissä julkistettiin kesän Desuconin kunniavieraat, mestariohjaaja Shinichiro Watanabe ja ääninäyttelijä-laulaja-tähti Yui Horie.

Kesän Desuconin kunniavieraiksi ohjaaja Shinichiro Watanabe ja ääninäyttelijä-laulaja Yui Horie

Desuconin 10-vuotisjuhlavuoden päätapahtuman, kesän Desuconin kunniavieraiksi saapuvat mestariohjaaja Shinichiro Watanabe ja ääninäyttelijätähti Yui Horie! Molemmilla vierailla on sekä pitkä historia jo viime vuosituhannen puolelta animeteollisuuden parista, mutta kumpikin on myös aktiivisesti yhä tekemässä uutta ja luomassa 2020-luvun seuraavia mestariteoksia.

Cosplayn ECG:n ja yksilökisan voittajat

European Cosplay Gathering -karsinnat ja yksilökisa ovat päättyneet hetki sitten. Molemmissa kilpailuissa nähtiin huikeita esiintymisiä ja parhaat on nyt tuomaristojen päätöksillä palkittu.

Älä näe nälkää Frostissa!

Coniin on enää muutama päivä! Useammalla alkaa tässä vaiheessa olemaan jo ranneke hankittuna, matkat ja ehkä majoituskin järjesteltynä, mutta ruokailua conissa harva miettii ennen tapahtumapaikalle saapumista. Lahden keskusta on täynnä jos jonkinlaista ravintolaa, mutta ruokaa voi löytää itselleen myös Sibeliustalon sisältä jolloin conista ei tarvitse hereillä ollessaan poistua kuin lauantain …

Alpakka - kansanvallan vahtikameli vai pörröinen valloittaja?

Suomeen on saatu uusi poliittinen eläin! Suomen mediassa on viikon sisään puhuttu enemmän alpakoista kuin varmaan ikinä suomalaisen tiedonvälityksen historiassa tätä ennen. Ajatus natseja vastustavasta kamelieläimestä on toki huvittava, varsinkin coneissa joissa alpakoita on totuttu näkemään vähemmän elävinä ja enemmän pehmeinä jo vuosikausia.

Anna palautetta Talksista!

Talksin osalta luomme katseemme ensi vuoteen ja kaipaamme siihen liittyen palautetta! Osallistuit Talksiin sitten paikan päältä tai etänä, käythän täyttämässä palautelomakkeemme niin saamme tietoa miten onnistuimme ohjelman ja tapahtuman kanssa. Myös ohjelmanpitäjät saavat omat palautteensa tätä kautta.

DesuTalksin liput varattu loppuun

Tämänsyksyisen DesuTalksin liput varattiin loppuun hiukan yli vuorokaudessa niiden tultua varattavaksi. Peruutuslippuja tapahtumaan tulee tarjolle muutamia ja näitä voi tiedustella sähköpostilla osoitteesta talks@desucon.fi.

Lattiamajoituspaikat nyt varattavissa!

Kesän Desuconin lattiamajoituksen paikat ovat nyt varattavissa oman lomakkeensa kautta.

Liput nyt myynnissä!

Kesän Desuconin liput ovat nyt myynnissä ja löytyvät verkkokaupastamme!

Lipunmyynti alkaa maanantaina 27.2. klo 18

Liput maksavat 29 euroa/hlö ja myymme pelkkiä koko viikonlopun (perjantaista sunnuntaihin) pääsylippuja.

Annathan palautetta, voit voittaa lipun!

Palautteen antamiseen menee 5-10 minuuttia. Vastaajien kesken arvotaan kesän Desuconiin lippu ja Desucon-tuotepaketteja.

Yuki Kaji Desuconin kunniavieraaksi

Muun muassa Attack on Titanista (Shingeki no Kyojin) tunnettu huippusuosittu ääninäyttelijä Yuki Kaji saapuu kesän Desuconin kunniavieraaksi!

Tekken 7 -turnaus Frostbitessä lauantaina

Bandai Namco järjestää Frostbiten lauantaissa peliturnauksen vielä julkaisemattomasta Tekken 7: Fated Retribution -pelistä! Turnaus alkaa kello 13.00 ja ilmoittautuminen mukaan päättyy turnauspisteellä puoli tuntia aiemmin, kello 12.30.

Sibeliustalon ravintolan menu Frostiviikonlopulle

Tuttuun tapaan Sibeliustalon ravintola Kanresta tarjoilee Frostbite-viikonlopun lauantaina ja sunnuntaina laadukkaan lounaan. Lounas kustantaa 10 euroa ja sisältää myös kahvin tai teen.

Frostbiten ohjelmalehti julki!

Desucon Frostbiten ohjelmalehti on valmis ja julkaisemme sen nyt! Ohjelmalehteen on hyvä tutustua ennen tapahtumaa, jotta sieltä löytää tapahtumassa nopeasti tarvitsemansa tiedot.

Luukku 17: Unreality-kuoro Frostbitessä!

Desucon Frostbitessä toistamiseen esiintyvä Unreality-kuoro esittelee itsensä ja osan Frostbitessä esittämistään kappaleista!

Osallistu kunniavieraskilpailuun!

Kisan aiheena on ehdottaa parhaita kysymyksiä kunniavieraan ohjelmaan ja parhaan kysymyksen keksinyt palkitaan kunniavieraamme Toshihiro Kawamoton valitsemalla ja nimikirjoituksella varustetulla t-paidalla.

Frostbiten työvoimahaku päättynyt

Desucon Frostbiten työvoimahaku on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! Valinnoista ilmoitetaan lokakuun aikana, ennen 1.11. alkavaa lipunmyyntiä.

The work, which becomes a new genre itself, will be called...

Ensi vuosi on Desuconin 10. toimintavuosi (joskin vasta 9. kesäinen Desucon) ja monelle alkaa vakiintua tietty oletus siitä mitä kävijä voi Desuconista löytää. Desuconeja ei ole koskaan järjestetty periaatteella, jossa sama kuin edellisvuonna on ihan kelpo, vaan pyrimme aina uudistamaan jotain jonka mielestämme voisi tehdä paremmin. Tähän mennessä uudistuskohteet eivät …

Taidekujan haku avattu

Desucon Frostbiten taidekujahaku on nyt avattu.

Taidekujan haku aukeaa perjantaina 30.9.

Desucon Frostbiten taidekujan haku aukeaa perjantaina 30.9. klo 16 ja jatkuu aina lokakuun loppupuolelle, 28.10. asti. Haku on viime vuosilta tuttuun tapaan portfoliohaku. Tästä ja muista kujavinkeistä lisätietoa löytyy Taidekujasivultamme. Desucon Frostbiten taidekuja löytyy myyntipöytäsalista ja on avoinna myyntisalin aukiolojen mukaisesti, lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-16.

DesuTalks loppuunvarattu, varasijoille mahtuu vielä

Tämänvuotinen DesuTalks on nyt loppuunvarattu! Tänä vuonna paikkoja oli varattu hiukan aiempaa enemmän, yhteensä 160 kappaletta. Varasijoille mahtuu vielä mainiosti ja aiempina vuosina myös kaikki varasijoilta haluavat ovat päässeet tapahtumaan. Tätä emme kuitenkaan voi täydellä varmuudella luvata. Varasijoille ilmoittautudaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen talks@desucon.fi ja ilmoittamalla viestin mukana nimi ja kuinka …

Frostbiten työvoimahaku avattu

Desucon Frostbiten työvoimahaku on auki maanantaihin 3.10. saakka.

DesuTalksin ilmoittautuminen avattu

DesuTalksin ilmoittautuminen on avattu. Tapahtuma on maksuton, mutta edellyttää paikan varaamista Desukaupan kautta.

Syksyn tärkeät päivämäärät

Frostbite tulee, oletko valmis? Tarkasta syksyn tärkeät päivämäärät ja tapahtumaan osallistuminen ei jää ainakaan lipunmyynnin unohtamisesta kiinni!

Ruokaa ja meidoja Frostbitessä

Sibeliustalon ravintola Lastu tarjoilee jälleen Frostbitessa loistavaa ruokaa pizzojen ja hampurilaisten vastapainoksi. Runsaan lounasbuffetin lisäksi Lastusta saa kaikenlaista purtavaa aina pikkutunneille saakka. Ravintola on avoinna Desucon Frostbitessä seuraavasti: Perjantai 15.1. klo 16-02 (ei lounasta) Lauantaina 16.1. klo 8-01 (lounas 11-18) Salaatti- ja leipäpöytä Lihapullat , kermakastiketta L Perunamuhennosta L,G Sunnuntaina …

Löytöjä myyntipöytäsalista!

Esittelemme pienen kattauksen Desuconin tämänvuotisesta myyntisalista ja sen myyjien valikoimasta!

Lipunmyynnin aikataulusta kesän Desuconiin

Kesän 2015 Desuconissa lippuja myydään kahdessa erässä: ensimmäiset 1000 kappaletta tulevat myyntiin perjantaina 10.4. ja ovat vain niiden ostettavissa, jotka ovat ostaneet verkkokauppamme kautta lipun alkuvuoden Frostbiteen. Tästä 1000 lipusta myymättä jääneet ja loput 1900 kappaletta tulevat myyntiin kaikille perjantaina 17.4. Myynti tapahtuu sivustomme verkkokaupan kautta, joten oma Desuprofiili kannattaa …

Luukku 22: Desuconin mystiset hackathonit

Jouluisia terveisiä Desutechin puolelta! Ajattelimme näin joulun kunniaksi valottaa sitä miten Desucon tuottaa tekniikkansa. Conin käytössä on nettisivujen lisäksi kaikkea aina lipunmyynnistä erilaisiin coninjärjestämisen kannalta olennaisiin työkaluihin (sähköposti, dokumentointi jne) ja conissa käytettäviin järjestelmiin. Vaikka paljon käytetään valmiita työkaluja, osa hommista on sen verran erikoistuneita, että olemme joutuneet rakentamaan tarvittavat …

Lipunmyynti aukeaa keskiviikkona 26.11. klo 18

Desucon Frostbiten lipunmyynti aukeaa keskiviikkona 26.11. klo 18. Lippuja voi ostaa verkkokauppamme kautta ja tähän tarvitaan Desuprofiili. Rekisteröidythän siis sivustolle jo ennen tätä. Lisätietoa lipunmyynnistä löydät erilliseltä lipunmyyntisivultamme.

Frostbiten työvoimahausta, ohjelmasta ja lipunmyynnistä

Desucon Frostbiten työvoimahaun, ohjelman julkistamisen ja lipunmyynnin aikataulut on lyöty lukkoon. Frostbiten vapaaehtoisten työvoimahaku aukeaa jo viikon kuluttua, maanantaina 20.10. Aikaa jättää oma hakemuksensa on aina haun loppuun, eli sunnuntaihin 9.11. saakka. Heti haun alkuun ei kannata rynnätä, mutta muutaman päivän kuluttua haun aukeamisesta alamme jo katsomaan sopivia kandidaatteja. Ihan …

Kiitos kävijöillemme!

DesuTalks 2014 päättyi ohjelman osalta eilen lauantaina klo 17 ja tähän mennessä todennäköisesti viimeisetkin jatkoilijat, jatkojen jatkoilijat ja jatkojen jatkojen jatkoilijat (näitäkin ilmeisesti löytyi!) ovat selvinneet illan ja yön koitoksista. Tahdommekin DesuTalksin puolesta kiittää kaikkia kävijöitämme. Lauantainen tapahtumamme oli huomattavasti aiempia DesuTalkseja isompi ja tunnelma vielä aiempiakin Talkseja parempi! Kuvia …

Liput loppuneet, peruutuspaikoille voi ilmoittautua

DesuTalks 2014 on ilmoittauduttu täyteen. Paikkoja oli yhteensä hiukan yli 200 kappaletta eli n. 70 kappaletta viime vuotta enemmän. Tapahtuma täyttyi tästä huolimatta ja luvassa onkin suurin DesuTalks koskaan! Olemme saaneet muutamia peruutuksia ja lisää voi olla tulossa. Peruutuspaikkoja voi kysellä sähköpostitse osoitteesta talks@desucon.fi. DesuTalksiin on aikaa alle 2 viikkoa …

Ilmoittautuminen avattu!

Tämänsyksyisen DesuTalksin ilmoittautuminen on avattu. Mukaan pääsee "ostamalla" Desukaupan kautta tapahtuman lipun 0 euron hintaan. Ilmoittautumisesta ei siis koidu ilmoittautujalle minkäänlaisia kuluja! Tarkan ilmoittautujalistan saamiseksi lippuja on rajattu 1 per henkilö. Mikäli kaverisikin siis haluaa mukaan, tulee hänellä olla oma Desuprofiili. Mikäli tätä ei sinullakaan vielä ole, saat sen luotua …

DesuTalks lähestyy jälleen!

Seminaarimuotoinen puheohjelmatapahtuma DesuTalks tulee jälleen lauantaina 11.10.2014! Viime vuoden tapaan koko tapahtuma on osallistujilleen ilmainen. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti ja se alkaa Tracon-lauantaina 13.9. klo 12. Kerromme ilmoittautumisesta tarkemmin sen alkaessa, mutta DesuProfiili kannattaa olla tehtynä jo valmiiksi. Mikäli sinulla ei sellaista vielä ole, saat tehtyä sen täältä. Koska tapahtuma on …

DesuCruisen ohjelmaliput nyt myynnissä

Oletko hankkinut hyttisi suoraan Tallink Siljalta etkä Desuconin kautta? Tällöin tarvitset erillisen ohjelmalipun osallistuaksesi DesuCruisen ohjelmaan! Ohjelmaliput ovat nyt myynnissä DesuKaupassa ja ne kustantavat 20 euroa henkilöä kohden. Lippu pitää sisällään kaiken risteilyohjelman (ruokailuja ja hyttiä lukuunottamatta). Tervetuloa DesuCruiselle!

Kesän Desuconin lipunmyynti ja majoitusilmoittautuminen avattu!

Kesän Desuconin liput ovat nyt myynnissä ja lattiamajoituspaikkoihin ilmoittautuminen avattu! Sekä lippujen että lattiamajoituspaikkojen maksamiseen tarvitset DesuProfiilia, jonka voit luoda täältä. Mikäli sinulla on jo profiili, kirjauduthan sisään ennen ostoksia! Lippuja voi ostaa Desuconin sivuston kaupasta. Tarkemmin tietoa lipunmyynnistä löydät lipunmyyntisivultamme. Lattiamajoitukseen ilmoittaudutaan omalla ilmoittautumislomakkeellaan. Tietoa niin lattiamajoituksesta kuin Lahden …

Lipunmyynti uusiksi, taas!

Erityisesti Frostbitessa käymättömiltä saattoi jäädä huomaamatta viimesyksyinen lipunmyyntiuudistus, jossa kotiin postitettavat rannekkeet korvattiin pääosin sähköpostitse tai kirjeitse lähetettävillä e-lipuilla. PDF:nä tai paperina kotiin postitettavana toimineet liput tuntuivat toimivan mainiosti, ja samalla päästiin eroon niin kotiin unohtuneista lipuista (joista on aiemmin tarvinnut erikseen maksaa) kuin myös matkalle hukkuneista lähetyksistäkin. Aikansa kutakin. …

Mikä ihmeen DesuProfiili?

Desuconin uusi sivusto on ennättänyt elämään julkisena jo yli kaksi vuorokautta! Aprillipi.. Desuconin uuden suunnan julkistuksesta läpi päässeet ennättivät ihmettelemään jo huhtikuun ensimmäisinä tunteina, että mistä ihmeestä sivustolla mainostetussa DesuProfiilissa oikein on kyse. Tätä kirjoitettaessa sellaisen on ennättänyt tekemään jo yli 200 henkeä. Lieneekin siis korkea aika kertoa mihin tämä …

Desuconin sivusto uudistui!

Aprillihumusta huolimatta osa ennätti huomaamaan uuden sivustommekin samantien! Desuconin sivustoa on uudistettu intensiivisen kehitysjakson aikana ja uuden ulkoasun ohella näkyvimpänä uudistuksena on DesuProfiili, josta kerromme tarkemmin heti huhtikuun toisen päivän sarastaessa. Muita uudistuksia ovat mm. parempi historia. Vanhojen Desuconien sivustot jäävät nyt omille alasivustoilleen ja niin vanhat ohjelmakartat kuin muukin …

Lattiamajoituksessa vielä muutamia paikkoja

Frostbiten lattiamajoitukseen on vapautunut muutama lisäpaikka peruutuksista johtuen. Paikat ovat varattavissa majoitussivumme kautta!

Frostbiten kunniavieraana Kappei Yamaguchi

Desucon Frostbiten toisena kunniavieraana nähdään ääninäyttelijä Kappei Yamaguchi!  Kappei nousi yleisön tietoisuuteen vuonna 1989, jolloin hän esitti Ranma ½ -animaatiosarjan nimihahmoa sekä Tomboa Studio Ghiblin elokuvassa Kikin lähettipalvelu. Sittemmin hän on esiintynyt monissa tunnetuissa valtavirtateoksissa, joita Suomessa on nähty lähinnä sarjakuvamuodossa. Hänen roolilistaltaan löytyvät esi-merkiksi One Piecen Usopp, Death Noten L, Inuyashan nimihenkilö ja Salapoliisi Conanin Shinichi Kudou. …

Luukku 24: Kappei Yamaguchi

Hyvää joulua! Desucon Frostbiten toisena kunniavieraana nähdään helmikuussa ääninäyttelijä Kappei Yamaguchi! Hahmoja joka lähtöön! Yamaguchilla on takana päärooleja niin monesta ja niin erilaisista sarjoista että lähes jokaisen animeharrastajan voisi olettaa törmänneen näistä ainakin johonkin. Olemme vastaavapuolella hykerrelleet erityisesti sille että miehen roolikirjosta löytyy melkeinpä jokaiselle jotakin, unohtamatta mielenkiintoisia pieniä rooleja …

Luukku 23: Kuumottaa

Luukusta 23 paljastuu.. Aa, aa, kuumottaa! Ihan just julkistetaan! Apua, apua! Joulu on jo aivan ovella ja vielä olisi lahjoja ostamatta! Ehkä kauheinta on ettei ole vielä yhtään varma mitä sille siskolle, bestikselle tai tyty-ydelle hankkisi, ja Desulippukin on jo ehditty ostaa. Et ole ongelmasi kanssa yksin! Mitään vinkkejä emme …

Luukku 4: Opintotukea! Veronpalautuksia!

Neljännen luukun takaa paljastuvat... Opintotuki ja veronpalautukset! Kansalaiset, iloitkaa! Sattuipa sopivasti että Valtio kaikessa viisaudessaan päätti jakaa maksamiamme veroja varallisuuttaan takaisin kansalle, ja opiskelijat saivat opintotukensa ja moni myös veronpalautuksensa samana päivänä. Onnittelut sekä opintorahoituksesta että verotuksen optimoinnin epäonnistumisesta saamistasi palautuksista! Useina vuosina olemme voineet tarjota tähän iloiseen perhetapahtumaan tuotteita …

Frostbiten liput nyt myynnissä!

Desucon Frostbiten liput ovat nyt myynnissä ja löytyvät Desuconin verkkokaupasta. Saatavilla on niin sähköpostiin toimitettavia PDF-lippuja kuin myös kotiin postitettavia perinteisiä lippuja. Lipun hinta on 27 euroa ja kotiin toimitettavilla lipuilla on erikseen tilauskohtainen 3 euron toimitusmaksu. PDF-lipuilla toimitusmaksua ei luonnollisesti ole. Lippuja on aiemmista tiedoista poiketen myynnissä 2700. Lisätietoa …

Frostbiten lipunmyynti aukeaa tänään klo 15

Desucon Frostbiten lipunmyynti aukeaa tänään perjantaina klo 15.00! Saatavilla on niin sähköpostiin toimitettavia PDF-lippuja kuin myös kotiin postitettavia perinteisiä lippuja. Lipun hinta on 27 euroa ja kotiin toimitettavilla lipuilla on erikseen tilauskohtainen 3 euron toimitusmaksu. PDF-lipuilla toimitusmaksua ei luonnollisesti ole. Liput tulevat saataville Desuconin verkkokauppaan. Lisätietoa lipuista ja itse lipunmyynnistä …

Ohjelmaliput myynnissä 15.8. saakka!

DesuCruisen hyttivaraus on jo päättynyt, mutta mukaan voi vielä päästä! DesuCruisen ohjelmaliput, jotka sisältävät kaiken risteilyohjelman (poislukien ruokailut) ovat myynnissä DesuKaupassa aina torstaihin 15.8. saakka. Risteily tulee varata omatoimisesti suoraan Tallink Siljan kautta. Hanki siis pikimmiten paikkasi auringossa ja tule mukaan koko Itämeren asiattomimpaan animetapahtumaan!

Hytit nyt myynnissä!

DesuCruiselle vuosimallia 2013 saa nyt hyttejä! Hytit ovat saatavilla Desukaupasta ja tarjolla on sekä 4 hengen että 2 hengen hyttejä. Kuten tavallista, hyttejä on rajoitetusti. Buukkaa omasi siis pian! Muuta kautta hyttinsä hankkineille tarjolla olevat ohjelmaliput tulevat myyntiin heinäkuun puolivälin tienoilla.

Kiitoskiitoskiitoskiitos! <3

Voi apua mikä tapahtuma. :3 Kun vielä conin alkaessa ajatteli että onhan tässä vaikka kuinka paljon aikaa, kävi viikonlopun aikana jälleen niin että coni ehti loppua aivan liian nopeasti. Kaikki älyttömän mielenkiintoiset ohjelmat, jännät sattumukset ja ennen kaikkea ihanat ihmiset olivat yhtäkkiä poissa. Suruhan siitä tuli. ;_; Menneestä viikonlopusta jäi …

Ihan just!

Nyt saattaa useampaa kuumottaa! Desuconin alkuun on aikaa reilusti alle vuorokausi ja monella on vielä niin cossit, ohjelma tai muut järjestelyt aivan vaiheessa. Osalla jännitys onkin mennyt jo tähän asti. Vielä tehtävää ja niin vähän aikaa! Ohessa hiukan siitä miten minä aion pääjärjestäjänä viimeiset hetket ennen conin alkua käyttää. Sibbe …

Peruutuslippujen myynti alkaa tänään klo 19

Desuconin tiedotuksesa on liikkunut peruutuslippuihin liittyen kahdenlaista tietoa myynnin aloittamisen ajankohdasta: kello 18 ja kello 19. Sekaannuksen välttämiseksi lipunmyynti aloitetaan ajankohdista jälkimmäisenä eli kello 19 alkaen. Pahoittelemme sekaannusta!

Viiden vuoden Desuaika

Viitisen vuotta takaperin elettiin loppukevättä 2008. Useammassakin conissa afroissa ja puvuissa palloilleiden sekä muiden internetin supersankareiden irkkikanavalla #afrodesulla käytiin tiukkaa keskustelua suomalaisista animetapahtumista. Keskustelun lomassa leikiteltiin myös mahdollisuudella järjestää oma tapahtuma, jossa kaiken saisi tehtyä juuri kuin itse tahtoo. Keskustelun päätös meni melko lailla seuraavasti: "Siitä se sitten lähti" Viisi …

Frostbiten kiitokset ja kumarrukset

Desucon Frostbite on nyt takana ja vastaavatkin alkavat pikkuhiljaa kotiutua Lahdesta. Oma maanantaini on kulunut auton ratin ohella conin varastolla kamoja kannellessa ja conin palautetta lueskellessa. Olipahan taas tapahtuma! Viime vuoden Frostbiten jäljiltä lähdimme nostamaan esiin juuri Frostbiten erikoisuuksia, joita ei välttämättä kaikkia kesältä löydy. Tähän kuuluvat esimerkiksi Metsähallin iltabileet …

Frostbiten taidekujalla vielä muutama vapaa pöytä

Desucon Frostbiten taidekujalle on vapautunut peruttujen ja maksamattomien tilausten myötä muutama vapaa pöytä.  Pöytiä on vapaana sunnuntaille ja ilmoittautua voi sähköpostilla osoitteeseen taidekuja@desucon.fi . Liitäthän mukaan oikean nimesi ja puhelinnumerosi. Paluupostissa saat maksuohjeet pöydästäsi sekä muuta tietoa taidekujan käytännöistä. Tähän uutiseen päivitetään pöytien tämänhetkinen saatavuus. Tila: Pöytiä on vielä saatavilla, ilmoittaudu …

Window 10: How to kidnap a convention mascot, Desu style

It's always great to go abroad to an international convention. The trip gets better if you happen to get your hands on something the Swedes own. And for it to be the best thing ever, you can make them think it's the Danes who did it. Main star of the …

Luukku 8: Korvikekissa

Hei! Tässä pitäisi olla luukun numero 8. Koska luukku kuitenkin myöhästyi, korvattiin se kissalla. Pahoittelemme tilannetta ja palaamme joulukalenterillisiin tunnelmiin heti huomenna sunnuntaina! Nauttikaa kissasta. :3 Desukissa viettää lauantaita

Luukku 6: Tuntematon Desusotilas

Hyvää itsenäisyyspäivää! Linnan juhlia näin coninjärjestäjänä tuijotellessa rupesin pohtimaan ko. tapahtuman järjestelyitä. Puhumattakaan itse juhlien puuhailuista, on juhlista lähetettävä YLEn lähetys jo aivan omanlaisensa megatapahtuma. Lähetyksessä kuultavien juontajien ja nähtävien haastattelijoiden lisäksi töissä ovat kameroiden takana kuvaajat, lähetysautossa istuvat ohjaajat ja ties miten monet teknikot niin paikan päällä kuin lähetyskeskuksessa …

Frostbiten kunniavieraaksi Norio Wakamoto

Desucon Frostbiten kunniavieraaksi saapuu ääninäyttelijälegenda Norio Wakamoto. Wakamoton maine eri hahmojen ääninä on melkoinen ja lähes jokainen animea nähnyt on tutustunut johonkin Wakamoton hahmoon. Desucon Frostbite saa ilolla ja ylpeydellä myös isännöidä Wakamoton pitkän uran ensimmäistä vierailua länsimaiseen tapahtumaan. Maineestaan ja uskomattomasta suosiostaan huolimatta miestä ei ole työkiireiden vuoksi useinkaan …

Taidekujalle ilmoittautuminen avattu!

Desucon Frostbiten taidekujan ilmoittautuminen on avattu! Ilmoittautua voi osoitteessa http://desucon.fi/frostbite/kujailmo/ . Ilmoittautua voi vain yhdelle päivälle ja pöytä maksaa 15 euroa/päivä. Lisätietoa ja mahdollisia varapaikkoja voi kysellä Desuconin taidekujainfosta osoitteesta taidekuja@desucon.fi .

Ilmoittautuminen taidekujalle aukeaa torstaina 15.11. klo 18

Desucon Frostbiten taidekujan ilmoittautuminen aukeaa tämän viikon torstaina. Ilmoittautuminen alkaa kello 18.00 ja jatkuu niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeen kautta ja linkki tähän julkaistaan Frostbiten sekä sivuston uutisissa että sosiaalisessa mediassa ilmoittautumisen alkaessa. Taidekujaa on tänä vuonna uudistettu niin, että pöytäpaikkoja on saatavilla vain yhdeksi päiväksi, lauantaiksi …

Ihan kujalla taidekujasta

Coninjärjestämisestä ja -järjestäjistä tuntuu elävän kaikenlaisia legendoja, jotka eivät ota kuollakseen. Harhaisimpia käsityksiä on että coninjärjestäminen vaatisi jonkinlaisia huikeita erikoistaitoja, joita opitaan mystisissä akatemioissa, tai että coninjärjestäminen veisi kaiken ajan niin ettei muulle elämälle jäisi tilaa lainkaan. Näin täyspäiväisesti töissä käyvänä, yliopistolla samalla opiskelevana ja nelisen kertaa viikossa liikuntaa harrastavana pääjärjestäjänä …

Desucon ei ole valmis

Heippistä! Conikesä 2012 alkaa olla päätöksessään (Tracon on jo syksyllä) ja matkan varrelta on kasautunut taas uskomattoman hienoja muistoja. Omalta osaltani kiertue huipentui pari viikkoa takaperin, kun läksimme Desuconin sidosryhmävastaava Pekka "Rashkul" Myllerin ja Chotto!Chocolaten tyttöjen kanssa kohti Tanskaa! Norwegianin lento DY3161 starttasi Helsinki-Vantaan lentoasemalta jo aamuseitsemältä perjantaiaamuna ja suuntana …

Hukassa: 1 kpl Desuconeja

Desucon päättyi sunnuntaina. Maanantaina matkattiin Lahdesta kohti kotia ja tiistaina oli edessä paluu arkeen töiden merkeissä. Silti iso osa minusta ei ymmärrä vieläkään, että coni on ohi. Loppu. Slut. Finito. Miksi? Tahdon Desuconini takaisin! Aurinko laski perjantai-iltana Vesijärven taakse, coni oli vasta alussa. Conin loppuminen oli ainakin minulle melko kauhea …

Fiilismittari 1000%!

Desuconiin on aikaa enää 25 päivää! En tiedä teistä, mutta pääjärjestäjässä tällainen aiheuttaa aivan älytöntä fiilismittarointia, ja conia ei malttaisi odottaa, ei sitten millään. Toisin sanoen tunnelma on jo nyt ihan katossa.  Tähän tyyliin! Vaikka allekirjoittaneesta lähestyvä coni on maailman paras juttu, saattaa se osaa taas ahdistaa. Monella cosplayaajalla on …

Kevät on paras :DD ja DesuCruise :D

Kevät on täällä! ..tai ainakin melkein. Talven kylmimmät ajat ovat onneksi jo kaukana takana ja edessä häämöttää ihanan raikas kevät sekä lämmin, kaunis kesä. Desuconin vastaavatkin ovat heräilleet Frostbiten jälkeisestä horroksesta ja ryhdyimmekin miettimään ensi kesän koitoksia jo helmikuussa! Kokous meni totuttuun ja "perinteiseen" tapaan, mutta saimme jopa ihan oikeitakin juttuja aikaiseksi! …

Kiitos ja eteenpäin kohti kesää!

Desucon Frostbiten loppumisesta on kulunut jo melkein viikko, vaikka en tahtoisi sitä hyväksyä. Conissa tunnelma oli yksinkertaisesti aivan loistava ja fiilismittari näytti asteikon yläpäätä melkein koko tapahtuman ajan! Valitettavasti tämänkin ihanuuden piti päättyä coniviikonlopun sunnuntaihin ja jäljelle jäi haikea olo kaikesta menneestä kivasta. Onneksi jälkitöitä riittää niin palautteenkeruun kuin siihen …

Sasuken ääninäyttelijä Desuconin kunniavieraaksi!

Suomalaisille animefaneille koittavat onnen päivät, kun ääninäyttelijä Noriaki Sugiyama saapuu Desuconin kunniavieraaksi. Sugiyama tunnetaan muun muassa roolistaan Suomessa ja maailmalla huippusuositun animesarjan Naruton Sasukena. Vuonna 1976 syntynyt Sugiyama on tehnyt lukuisia äänirooleja sekä animesarjoissa, videopeleissä että länsimaalaisten sarjojen ja elokuvien dubbaajana. Hän on esiintynyt muun muassa Suomessakin nähdyssä Beyblade-sarjassa sekä …

Omenahotellin sattumuksista Frostbite-viikonloppuna

Desucon Frostbite on takanapäin, ja pian on myös kiitosten aika. Hoidetaan kuitenkin ensin pois päiväjärjestyksestä suurin conin aikana tapahtunut moka, jonka jälkiä siivoillaan vielä ainakin hetki. Virallinen conihotellimme oli Lahden Omenahotelli, jonka huoneet olimme vuokranneet eteenpäin. Coniviikonlopun perjantain ja lauantain aikana "Ompun" kanssa sattui ja tapahtui. Alla tilanteen kulusta kootusti. …

Desucon Frostbite ohi, anna palautetta!

Desucon Frostbite on tältä vuodelta ohi, joten on jälkipuinnin aika! Anna palautetta Desucon Frostbitestä palautelomakkeellamme osoitteella http://desucon.fi/frostbite/kysely . Vuoden 2012 aikana Suomen suurimmat conit teettävät yhteisen palautekyselyn. Kyselyyn useamman eri conin osalta vastaamalla kasvatat joka kerta mahdollisuuksiasi loppuvuodesta järjestettävässä arvonnassa, jossa voi voittaa mm. arvontahetkellä uusinta mallia olevan Applen iPad-tietokoneen. Kannattaa siis …

Luukku 24 - Hyvää joulua!

Joulu on taas, kattila täynnä puuroo! Ulos vilkaisemalla ei ainakaan Etelä-Suomessa kauhean jouluiselta tunnu, mutta onneksi (mahtava) joulufiilis on tärkein! Joulu on Desuconin porukalle tällä kertaa hiukan aiempia vuosia tärkeämpi. Jouluna nimittäin levätään vielä kunnolla ennen alkuvuoden koitoksia, sillä vuoden ensimmäinen Desucon pidetäänkin jo tammikuussa. Desucon Frostbiten liput ovat myynnissä …

Luukku 18 - Kesän Desucon kolmipäiväiseksi!

Heti kalenterin alusta alkaen on lupailtu jonkinlaista isompaa julkistusta kalenterin loppupäähän. Alunperin julkistuksen piti olla vasta 23. päivä, mutta päätimmekin siirtää sen jo tälle sunnuntaille. Eli tässä se siis tulee. Ullatuus! Voisin kiusata teitä tämän kanssa maailman tappiin saakka, mutta en taida viitsiä: Ensi kesän Desucon on kolmipäiväinen, eli se …

Luukku 16 - Desuperjantai!

Desucon on tavallisesti alkanut aina lauantaiaamusta, mutta porukkaa on Sibeliustalolla ollut aina perjantain aamuhämäristä lähtien. Näin perjantain kunniaksi voisimme katsella mitä kaikkea perjantaisin on Sibeliustalolla tapahtunut. Turvallisuustiimi kokoustaa ennen vuoden 2010 conia Tavalliseen tapaan porukkaa alkaa perjantaina saapumaan Sibeliustalolle heti aamukahdeksan jälkeen ja viimeisimmätkin unikeot ovat paikalla kello 10:een mennessä. …

DesuCruisen hytit nyt myynnissä!

Ensi vuoden maaliskuun DesuCruisen hytit ovat nyt ostettavissa Desukaupasta! Hae omasi ennen kuin loppuvat!

Luukku 7 - DesuCruisen hytit myyntiin

Animevuoden 2012 asiattomin animetapahtuma iskee taas. Mikäli DesuCruise ei ole konseptina tuttu, suosittelen lueskelemaan hiukan Cruisen sivuja. Esimakua ensi vuoden reissusta voi taas hakea vastaavamme Corvuksen blogauksesta n. kuukauden takaa. DesuCruisen hytit ovat nyt varattavissa Desukaupasta! Viimekeväinen DesuCruise myytiin loppuun alle vuorokaudessa ja vaikka hyttejä on tällä kertaa viime reissua …

DesuCruise tulee taas! Lipunmyynti aukeaa 7.12.

DesuCruisen lipunmyynti aukeaa keskiviikkona 7.12. kello 21. Myyntiin tulevat tällöin sekä kahden että neljän hengen hytit. Hytit myydään kokonaisina, eli yksittäisiä paikkoja ei voi ostaa hytteihin. Hyttiseuraa kannattaa huhuilla itselleen esim. IRC-Galleriassa tai IRCissä kanavalla #desucon . Myös Twitterin hashtag #desucruise voi olla kokeilemisen arvoinen vaihtoehto! DesuCruisen kokoa on tällä …

Luukku 3 - Glögiä!

Jätetään tässä luukussa satuilu vähemmälle ja annetaan videon puhua enemmän kuin tuhat sanaa. Kyseessä on perinteikkään glögin resepti, ja glögihän se lämmittää mitä parhaimmin näin kylminä talvi-iltoina. Lunta ei toki vielä tupruta, mutta ehkä sitäkin tänä talvena vielä saadaan! Tällä kertaa resepti on perinteinen punaviinipohjainen, ehkä sitten ensi kerralla askarrellaan …

Luukku 2 - Desuconin talous julkiseksi!

Monelle Desuconin kävijälle on desutapahtumia järjestävä taustayhdistyksemme Kehittyvien conien Suomi ry jäänyt melko hämärän verhon taakse, emmekä ole kertoneet siitä riittävästi edes kiinnostuneille. Syitä tähän on kaksi: Ensinnäkin yhdistyksen kokouksissa päätetään usein asioista, jotka halutaan julkaista vasta kun asia on täysin varma. Toiseksi emme vain ole ajatelleet, että asia voisi …

Omenahotellin huoneet nyt varattavissa!

Lahden Omenahotellin huoneet Desuconiin ovat nyt varattavissa osoitteesta http://desucon.fi/frostbite/hotelli-ilmo . Huoneen hinta on 60 euroa yöltä ja huoneessa voi majoittua 1-4 henkeä.  Huoneet loppuvat mitä todennäköisimmin melko pian, joten varaathan omasi pikimmiten!

Megaluokan mokailua

Tänään vietetään Suomessa ensimmäistä kansallista epäonnistumisen päivää (joskin tämä blogaus ilmestyy vasta vuorokauden vaihduttua, taas meni pieleen!). Päivän tarkoituksena on rohkaista ihmisiä yrittämään ilman epäonnistumisen pelkoa. Päivälle on todellakin tilausta. Usein nimittäin myös animeharrastuspiireissä kuulee jonkun ideoivan ryhmäcosplayta, suurempaa ohjelmanumeroa tai jopa conia, mutta hieno ajatus kaatuu pelkoon siitä, että projekti …

Tiedetiistai!

Vaikka otsikko antaakin niin ymmärtää, ei tämänkertainen aihe valitettavasti liity tiistaisin ilmestyvään uuteen suosikkisarja Steins;Gateen (suosittelen lämpimästi, jos et ole vielä tutustunut!). Traconin aikoihin kantautui ensi kesän animepääkaupunki ja kalakukkomaa Kuopiosta huhuja siitä, että tämänkesäisellä Nekoconilla olisi ollut enemmän ohjelmaa kuin kesäkuun Desuconilla. Raju väite, mutta hetken asiaa pohdittuamme totesimme Desujärjestäjien …

Uuden sivuston julkaisu lähipäivinä

Desuconin sivusto uudistuu lähipäivien aikana! Uusi sivusto pitää sisällään kaikki vuotuiset desutapahtumat, niin suuremmat Desuconin ja Desucon Frostbiten kuin myös pienemmät tapahtumat DesuTalksin ja DesuCruisen.  Lisätietoa talven huippukohdasta, Desucon Frostbitesta on siis luvassa aivan lähiaikoina! 

Kehittyvien conien Suomi ry:lle uusi puheenjohtaja ja hallitus

Animecon-viikonlopun lauantaina 16.7. pidettiin Turussa Desuconia, DesuTalksia ja DesuCruisea järjestävän Kehittyvien conien Suomi ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksessa päätettiin tulevasta toiminnasta aina elokuulle 2012 saakka ja valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja sekä hallitus. Yhdistyksen puheenjohtajana ja Desuconin pääjärjestäjänä vuodesta 2008 toiminut Jussi "niidel" Kari ei asettunut ehdokkaaksi puheenjohtajaäänestykseen. Yhdistyksen seuraavaksi puheenjohtajaksi valittiin …

Palvelukseen halutaan:

Taas on koittanut se aika vuodesta, kun Desuconin vastaavapaletti laitetaan kertaheitolla uusiksi tulevia koitoksia varten. Kuvio on tuttu jo aiemmilta vuosilta, mutta mielenkiintoiseksi sen tekee kasvanut tapahtumatarjonta: vastaavia valitaan kesän Desuconin lisäksi myös talvitapahtumaamme Desucon Frostbiteen. Mutta miten vastaavien valinta meillä toimii? Tarvitseeko Desuconin vastaavan olla käynyt jokin hämärä coninjärjestäjäkurssi, …

Sibeliustalolta ruokaa myös tällä kertaa!

Sibeliustalon ravintoloitsija Kanresta tarjoilee Desucon-viikonloppuna erittäin maistuvaa ruokaa myös tänä vuonna! Lounasmenuun tutustuminen kannattaa myös mikäli haluat hiukkasen pizzaa ja hampurilaisia terveellisempää ruokaa, sillä ruoka on aiemmin ollut erittäin maittavaa. Ravintola löytyy Sibeliustalolta, joten aikaakaan ei ohjelmien välissä syömiseen kulu niin paljoa. Lounaalla on hintaa 8,90 eur ja se sisältää …

Lippujen postituksessa edelleen ruuhkaa

Desuconin loppuunmyynnin aiheuttama myyntipiikki vaikuttaa lippujen postitukseen edelleenkin. Tällä hetkellä tilauksia on jonossa jopa kahden viikon ajalta siitä kun tilaus on merkitty maksetuksi. Pahoittelemme viivästymisten aiheuttamaa huolta. Kaikki tilaukset postitetaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa ja ne ehtivät varmasti ajoissa perille. Samoin mikäli olet maksanut tilauksesi, tulet aivan varmasti myös saamaan …

Ylimääräiset Desurannekkeet myynnissä nyt!

Peruuntuneet tai maksamatta jätetyt Desuconin liput ovat nyt myynnissä nettikaupassamme! Desurannekkeita tuskin on tarjolla pitkään, sillä kysyntää on vielä melkoisesti. Tämän jälkeen ei verkkokaupastamme enää saa lippuja tämän kesän Desuconiin. Varmista siis itsellesi ja kavereillesi paikka kesän tasokkaimmassa tapahtumassa ja tilaa desurannekkeesi välittömästi!

Myyntiin vielä lisälippuja

Desuconin lipunmyynti sulkeutui maanantaina myytyään loppuun. Peruttujen ja maksamattomien tilausten jäljiltä vapaita lippuja onkin vielä jäljellä muutamia kymmeniä, ja myymme nämäkin liput ennakkoon. Liput tulevat myyntiin sunnuntaina 29. toukokuuta kello 18:00. Päivämäärä on siis jo tällä viikolla. Desuconin loppuunmyymisen jälkeen tiedusteluita lipuista on tullut lukuisia, joten on todennäköistä, että liput …

Desucon loppuunmyyty

Desucon 2011 on ensimmäisenä animetapahtumana Suomessa loppuunmyynyt ennakkoon! Desurannekkeita on vielä saatavissa pieniä määriä Manga Cafésta Helsingistä ja Urumista Kuopiosta. Lisätietoa näistä on saatavilla Lipunmyynti-sivultamme. Kaikki jo tilauksensa tehneet saavat rannekkeensa lähiviikkojen aikana. Kunhan tilaus on maksettu ennen eräpäivää, ei syytä huoleen ole. Sensijaan maksumuistutuksia ei enää lähetetä vaan tilaukset …

Desucon lähes loppuunmyyty, rannekkeiden postituksessa ruuhkaa

Tämän kesän Desucon on lähes loppuunmyyty! 2800 paikasta on vielä myymättä n. 250 kappaletta, ja tahti kiihtyy kun coniin on jäljellä aikaa enää tasan kuukausi. Suosittelemmekin kaikkia kävijöitä hankkimaan rannekkeensa välittömästi, sillä kauaa ei niitä enää saa. Lippuja voi ostaa Desuconin verkkokaupasta. Lipunmyynnin kiihtyminen on ruuhkauttanut myös rannekkeiden postituksen. Ei …

Työvoimahaku päättynyt, järjestyksenvalvojaksi voi yhä hakea

Vuoden 2011 Desuconin työvoimahaku on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! Hakemuksia saimme yhteensä 252 kappaletta, joista hyväksytään vänkäreiksi hiukan alle 100. Valittuihin, kuten myös valitsematta jääneisiin ollaan yhteydessä lähipäivien aikana - tarkkaile postiasi! Huomaathan, että kaikille hakijoille ilmoitetaan haun tuloksesta. Vänkärihaun päättymisestä huolimatta järjestyksenvalvojaksi voi hakea aina 31.5. saakka. Hakea voi …

Desuranneke + T-paita -pakettien myynti päättyy

Desuconin rannekkeen ja T-paidan yhdistävien lippupakettien myynti päättyy maaliskuun lopussa keskiviikkona 30.3. Tämän jälkeen myymme ennakkoon vain Desurannekkeita. Paketin voit ostaa itsellesi vielä hetken ajan Desuconin verkkokaupasta. Desucon-T-paitoja tulee löytymään myynnistä myös conista. Kyse ei ole siis viimeisestä tilaisuudesta hankkia kesän kuuminta sesonkituotetta itsellesi!

Keksi nimi talviconille - voita liput!

Uutta talvitapahtumaa on lauantain tapaamisen jälkeen lähdetty työstämään eteenpäin. Tapahtumalta puuttuu vielä kuitenkin nimi. Desucon julistaakin nimikilpailun uuden tapahtuman nimeksi. Voittaja saa yllätyslahjan sekä 2 ilmaislippua tulevaan tapahtumaan. Emme aseta ehdotuksille minkäänlaisia rajoituksia, eikä niiden tarvitse välttämättä sisältää osaa "con" tai Desucon-etuliitettä (esim. "Desucon Winter"). Voimme kuitenkin olla valitsematta mitään …

Uudistuen eteenpäin!

Olen viime aikoina lueskellut Desuconin järjestäjien irkkilogeja aivan Desuconin synnyn nurkilta, kesäkuulta 2008. Vaikka seminaarityyppinen DesuTalks ja viihdepainotteinen DesuCruise ovat vasta tämän vuoden ohjelmistoa, oli ajatus molemmista heitetty jo ensimmäisten kahden kuukauden aikana. Luovuutta oli ilmassa vähän pakostakin, sillä alunperin tarkoitus oli pitää Desucon heti kesän lopuksi, elokuussa 2008. Ensimmäinen …

Lattiamajoituksen ilmoittautuminen avattu!

Ilmoittautuminen Desuconin lattiamajoitukseen on avattu. Ilmoittautumislomakkeella voi ilmoittautua kerralla maksimissaan 5 henkilöä, ja varaajan sähköpostiin tuleva ilmoitus on samalla myös tae ilmoittautumisen onnistumisesta. Majoitus maksaa saman verran kuin aiempinakin vuosina, 7 euroa yöltä. Muutos aiempiin vuosiin on, että ilmoittautuminen on osittain sitova: peruuttamatta jätetyt varaukset laskutetaan, saavuitpa paikalle tai et! …

Tärkeitä päivämääriä

Keväällä ennen Desuconia tapahtuu kaikenlaista! Työvoimahaku, cosplayohjelmaan ilmoittautumiset ym kaikki tapahtuvat ennen conia ja päivämäärät näihin on hyvä muistaa. Lisää alempaa itsellesi tärkeät päivämäärät kalenteriisi ja muista asiat ajoissa!   Lattiamajoituksen ilmoittautuminen aukeaa ensimmäisenä, jo tiistaina 8.2.  ja on auki aina 9.6. saakka, tai niin kauan kuin majoituspaikkoja riittää. Lisätietoa …

Vihreä con?

Bakaconin Galtsuyhteisössä syntyi pari päivää sitten mielenkiintoinen keskustelu Bakaconin käyttämien muovirannekkeiden ekologisuudesta. Conin rannekkeiden ympäristövaikutukset ovat onneksi vain pisara meressä, mutta rupesin silti pitkästä aikaa miettimään miten Desuconista tai coneista yleisemminkin voisi saada ympäristöystävällisempiä. Tulisiko Desuconin värikseen kaappaaman vihreyden näkyä conissa hiukan muutenkin kuin vain pääoven päällä roikkuvan banderollin logossa? …

Desurannekkeita nyt myös alan liikkeistä!

Desuconin lipunmyynnin ensimmäinen viikko on mennyt hurjalla vauhdilla ja lippuja on myyty jo lähes puoli tuhatta! Nyt lippuja voi ostaa myös kahdesta alan liikkeestä. Helsingin Kaisaniemen Manga Cafésta sekä Kuopion keskustan Urumista saa nyt 2 päivän desurannekkeita samaan hintaan kuin Desuconin verkkokaupastakin eli 17 eurolla. Liikkeiden yhteystiedot ja aukioloajat löydät …

Desuconin verkkokauppa avattu!

Desuconin verkkokauppa on avattu ja ensi Desuconin liput ovat nyt myynnissä. Lipunmyynti on lähtenyt liikkeelle erittäin hurjalla vauhdilla. Verkkokaupasta löytyvät myös Desuconin sivutapahtuma DesuTalksin liput sekä erilaisia Desucon-oheistuotteita kuten DVD-boksi vuoden 2009 Desuconin ohjelmasta. Verkkokauppa sijaitsee osoitteessa http://desucon.fi/kauppa/.

Kolmas kerta toden sanoo!

Desuconin lipunmyynti aukesi juuri! Olennaiset faktat kannattaa vilkuilla lipunmyyntisivulta ja lippuja saa Desuconin verkkokaupasta, mutta toteanpa vielä ihan kertauksen vuoksi, että lippuja on tänä vuonna saatavissa viime kesää vähemmän ja viime kesänä coni myytiin loppuun. Äkkiä siis ostamaan lippuja, apuva! Liput tuskin kuitenkaan loppuvat aivan välittömästi. Tai no, mistäs sen …

Sivustoa uusittu, lipunmyynti alkaa 8.11.

Desuconin sivustoa on uusittu ensi vuotta varten. Tapahtuma- ja Ohjelma-osiot uudistuvat parin päivän sisään, mutta Info-osio on jo täysin uusittu. Kannattaa siis käydä tarkastamassa vaikkapa lipunmyyntiin ja majoitukseen liittyvät osiot. Sivuilta löydät tietoa mm. Desuconin hinnoista sekä ensi kesän conihotelleista. Desucon järjestetään Lahden Sibeliustalossa 18.-19.6.2011 ja lipunmyynti tapahtumaan alkaa maanantaina …

Iloinen yllätysperjantai

Edellisestä Desuconista on kulunut jo nelisen kuukautta. Tulikuuman kreisikesän jälkeen ilmat ovat viilentyneet ja hiekkarannalta palattu takaisin työnteon pariin. Oma aikani on talousvastaavana mennyt syyskuun alun jälkeen lähinnä kuluneen conivuoden tilinpäätökseen ja erilaisten sopimusten neuvottelemiseen ensi vuotta varten. Osa vastaavista ei ole työtään vielä edes aloittanut, osa taas on paiskinut …

DesuTalks tammikuussa Helsingissä!

Desuconinkin takana oleva Kehittyvien conien Suomi ry järjestää 22. tammikuuta Helsingissä DesuTalks-seminaarin ja gaalan. Gaalassa jaetaan useita palkintoja ja tunnustuksia niin vuoden parhaille manga-julkaisuille kuin myös aktiivisesti japanilaisen pop-kulttuurin edistämiseksi Suomessa toimineille tahoille tai henkilöille. DesuTalks on japanilaisen populaarikulttuurin harrastajille ja alan yrittäjille suunnattu seminaaritapahtuma. Seminaarissa syväluodataan mangan ja animen …

Ruokaa Sibeliustalolta

Sibeliustalon oma ravintola Kanresta tarjoilee Desuconin aikana ruokaa nälkäiselle conikansalle. Ruoasta vastuussa ovat ammattikokit, ja laatu sen mukaista. Ruokaa tarjoillaan seisovasta pöydästä, ja hinta on 8 euroa aterialta. Ruoka tarjoillaan Ravintola Lastussa, jossa on myös meidokahvilamme Cafe Ichigo. Mikäli useamman tunnin jonotus pizzeriaan ei kuulosta houkuttelevalta, on tässä mahtava tilaisuus …

Jos letkajenkka ei innosta

Desuconin ennakkomyynti kasvoi mukavasti sen lopun lähestyessä Desuconin ennakkomyynti suljettiin parisen viikkoa takaperin. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, oli tahti lopun häämöttäessä melkoinen eikä edes sulkemisviikonloppuna käynnissä ollut Kikucon onnistunut hidastamaan sitä. Jouduimme hankkimaan ennakkomyyntiin varattuja lippuja lisää ja siksi niiden toimittamisessa kaikille ostaneille kestikin pahimmillaan yli viikon. Pahoittelumme tästä! …

Ennakkolipunmyynti päättynyt, lippuja ennakkoon enää Lippupalvelusta

Desuconin ennakkolipunmyynti on tämän vuoden osalta suljettu. Kiitokset kaikille ennakkoon ostaneille! Desuconin lippuja saa ennen conia ennakkohintaan vielä Lippupalvelusta sekä Ippain liikkeestä Helsingissä ja Urumin liikkeestä Kuopiossa. Ippailla ja Urumilla on kuitenkin vain rajoitettu määrä lippuja myynnissä, joten oma lippu kannattaa hakea pian, ellei sitä ole jo aiemmin hankkinut. Lähiaikoina …

Ennakkolippujen lähetyksessä ruuhkaa

Desuconin ennakkomyynnin uskomattoman suosion vuoksi kaikki conin ennakkomyyntiin varaamamme liput ovat päässeet loppumaan. Lippuja on tilattu lisää ja kaikki ennakkoon varanneet ja tilauksensa maksaneet saavat lippunsa postissa, mutta pääsemme postittamaan uusia lippuja seuraavan kerran vasta ensi viikon tiistaina. Mikäli lipunmyynnistä ei siis tällä viikolla kuulu vaikka olisit tilauksesi maksanut, on …

Taulukkolaskentatiedettä

Kirjoittelin ennakkolipunmyyntimme avautuessa muutaman sanan conin rahantarpeesta ennen conia. Nyt voisin valottaa enemmän kokonaista conitaloutta, keskittyen tietenkin Desuconiin. Desucon, kuten mikä tahansa muukin vuotuinen tapahtuma, on luonteeltaan projekti. Projektiryhmä pysyy pääosin samanmuotoisena vuoden päivät, jonka jälkeen osa porukasta vaihtuu ja uusi ryhmä lähtee ponnistamaan aiemman ryhmän hartioilta entistä korkeammalle. Talouden …

100 aamua Desuconiin!

Ulkona on edelleen ihan liikaa lunta, mutta ainakin joulukuuhun verrattuna on jo hiukan valoisampaa. Jokaisena iltana aurinko laskee hiukan myöhemmin, ja jokaisen aamun myötä Desucon on taas hiukan lähempänä. Huomenaamulla coniin on aikaa enää 99 aamua eli vain hiukan yli 3 kuukautta. Conin valmistelut ovat olleet lähes täydessä käynnissä vuoden …

Hanki lippusi ennakkoon, hanki itsellesi parempi con

Desuconin lipunmyynti on saatu auki! Rientäkää siis kaikki kilvan hankkimaan omat desulippunne, ennen kuin loppuvat! Enempi hehkutus jätettäköön markkinoinnin hoidettavaksi, mutta talousvastaavana eli lipunmyynnistäkin huolehtivana voisin silti avata hiukan sitä, mitä nyt on menty tekemään ja miten tämä kaikki vaikuttaa kävijään. Lipunmyyntiä on siis selkeytetty ja ostamista helpotettu. Lipunmyyntisivun alalaidasta …

Desuconin lipunmyynti alkaa 4.12. klo 10

Desuconin lipunmyynti alkaa alle kuukauden kuluttua, perjantaina 4. joulukuuta kello 10 aamulla!Lipunmyyntiä on tämän vuoden osalta pyritty selkeyttämään. Viime kerralla kummastusta aiheuttaneista varauskoodeista ollaan luovuttu kokonaan ja liput lähetetään tilaajalle suoraan kotiin. Tämä nopeuttaa toimintaa merkittävästi myös itse conissa, eikä aikaa mene hukkaan jonottaessa.Ennakkoon myytävät koko viikonlopun liput maksavat 14 …

Tsukicon ja etsintäkuulutus

Lauantai alkoikin lupaavasti. Kissat päättivät jostakin syystä herättää tuntia liian aikaisin ja kun kello viimein puoli kahdeksalta soi, olin jo pystyssä. Kahvit naamaan ja bussiin, Kampissa vaihto metroon, jolla tuli matkattua Kalasatamaan saakka. Vielä hiukan harhailua hiekkakentällä, jonka jälkeen viimein löytyi oikea reitti tapahtumakeskus Voimalaa kohden. Päämääränä oli siis Tsukicon, …

Night of the living Desu

Desucon eroaa monista muista coneista monella tapaa. Uudenlaisia tapoja tehdä asioita on kokeiltu, ihan uusia ideoita on ehdotettu ja kokeiltu ja niin edelleen. Paljon asioita joiden toimivuudesta ja niiden luomasta fiiliksestä saadaan ensi käden tietoja oikeasti vasta tulevana viikonloppuna. Desuconin ympärivuorokautisuus on kuitenkin sellainen juttu, että sen tietää olevan huikeaa …

Tooru Furuya Desuconiin

Aloitellessamme Desuconin järjestämistä kirjoitimme ylös kolmen kohdan listan siitä, millaisen conin haluaisimme tehdä. Tämän listan kohta kaksi kuuluu seuraavasti: 2. Luoda con, joka saa ihmiset ajattelemaan "vau, voiko tällaisiakin coneja olla?" Tavoitteena oli siis luoda jotain, mitä ei ihan joka conista löydy. Tähän kuului olennaisesti mm. ympärivuorokautisuus, hulppeat tilat ja …

Vänkäreitä valittu

Desuconin vänkärit on nyt valittu, ja valituiksi tulleille on ilmoitettu asiasta sähköpostitse. Valinta oli todella hankalaa hakemusten korkean tason vuoksi; olisimme mielellämme ottaneet töihin kaikki hakeneet, mutta työtehtävät loppuivat kesken. Mikäli et ole saanut sähköpostia, niin et näillä näkymin ole tullut valituksi. Asian voit halutessasi varmistaa työvoimavastaava Riku Mikkoselta (jakoavain@desucon.fi). …

Kuinka varasin rannekkeen Desuconiin

Huom! Nykyinen tilauskäytäntö on otettu käyttöön järjestelmäpäivityksen yhteydessä 15.10.2008. Tätä ennen tehtyjen varausten varsinainen eräpäivä on 5.3.2009, joskin toivomme pikaista maksamista myös näihin varauksiin liittyen. Mikäli tilausvahvistuksessasi ei ole eräpäivää, on se 5.3.2009. Pahoittelumme sekaannuksesta.   Takana on kymmeniä maileja, pankissa juoksemista ja sopimusten viilailua. Valmiista paketista voi onneksi todeta, …

Desuconia tekemään?

Desuconin suunnittelua aloitettaessa oli tekijöille harvinaisen selvää, ettei kyse ollut ihan pienestä projektista. Koska ydinporukka on kasattu kokoon ympäri Suomea, ei järjestämisestä ole voinut vastata yksikään animeyhdistys. Turun Animeseuraa on kiittäminen toiminnan virallisesta puolesta conin alkutaipaleella, mutta pidemmän päälle paikallinen animeyhdistys ei liene paras taho hoitamaan tapahtumaa, joka tullaan järjestämään …