Paricosplaykilpailu

Tänä kesänä Desuconissa nähdään harvinainen tuttavuus, nimittäin paricosplaykilpailu! Kisaan voi nimensä mukaisesti ilmoittautua kahden hengen ryhmässä ja kyseessä on perinteisen formaatin pukukilpailu. Paricosplaykilpailun arviointi perustuu ainoastaan pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen, materiaalivalintoihin, hahmouskollisuuteen sekä mahdollisten proppien tai armoreiden luontitaitoihin. Kilpailu ei sisällä varsinaista esitystä, mutta voit suunnitella lavaosuudelle hahmouskollisen lavakävelyn sekä poseerauksen. Lavaosuus ei vaikuta tuomarointi tuloksiin tai kisaajien sijoittumiseen.

Cosplaykisojen ilmoittautuminen alkaa lauantaina 7.3. klo 18.00. Ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä ilmoittautumislomakkeen jonka löydät täältä.  Ilmoittautuminen on auki niin kauan kuin paikkoja riittää. 

Säännöt

  • Kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä. Mikäli ilmoittautumisia tulee paljon, kisaajia voidaan ottaa myös varasijoille, joista voi päästä kisaamaan peruutuksien tapahtuessa.

  • Kilpailuun osallistuminen velvoittaa kilpailijoita ennakkotuomarointiin ja valokuvauspisteellä kuvaukseen ennen kilpailuja lauantain aikana, sekä lavalla käyntiin kilpailun aikana vastaavan ilmoittamalla aikataululla.  Tulokset julkaistaan heti kisojen päätteeksi.

  • Hahmojen tulee olla samasta lisensoidusta lähteestä. Oma desing tai OC-hahmot eivät ole sallittuja.  Lähdemaarajoituksia ei ole, ja lähde voi olla mistä tahansa sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta.

  • Puvuista on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä, ja sen tulee olla virallista kuvamateriaalia. Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja, mikäli kisaajalla on tarkka referenssikuva hahmostaan.

  • Pukujen ei tarvitse olla uusia, mutta niiden pitää olla vähintään 75% kilpailijoiden itsensä valmistamia. Kilpailuun osallistuvilla puvuilla ei myöskään saa olla sijoittunut aiemmin muissa kilpailuissa.  

  • Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu lomakkeen kautta. Kisojen ilmoittautuminen alkaa 7.3. klo 18.00. Ilmoittautuminen on auki niin kauan kuin paikkoja riittää.

Huomio cosplaykilpailuhin liittyen:

Tänä kesänä Desuconin cosplaykilpailuja ei järjestetä Sibeliustalon pääsalissa remontin vuoksi. Kisojen poikkeusjärjestelyistä ilmoitetaan ennen ilmoittautumisen aukeamista.