Desucon Frostbite 2025 cosplaykilpailut julki!

Kirjoittanut
Rindalin

Kuva: Nyymix

 

Desucon Frostbite 2025 -tapahtumassa nähdään Extreme Cosplay Gatheringin (ECG) Suomen karsinnat, Craftsmanship-kilpailu ja uutena tulokkaana Cosplay Music Video -kilpailu eli CMV-kisa!

Kilpailut pidetään tapahtumaviikonlopun lauantaina Sibeliustalon pääsalissa.

 

ECG-karsinnoissa valitaan Suomea edustava yksilö, pari tai ryhmä Pariisin Japan Expossa järjestettäviin finaaleihin. Kilpailun arvioinnissa pääpaino on pukujen toteutuksessa, esityksen teknisessä sujuvuudessa ja näyttelijäntyön laadussa. 

Karsinnat noudattavat finaaleissa käytettäviä sääntöjä, jotka julkaistaan myöhemmin virallisilla ECG Season 13 -nettisivuilla. Julkaisemme myös tiivistelmät säännöistä omille nettisivuillemme lähempänä hakujen aukeamista.

 

Tulemme päivittämään hieman Craftsmanship-kilpailun sääntöjä. Kilpailussa edelleen pääpainona on puvun tekninen toteutus ja käsityön arviointi. Haluamme kuitenkin laajentaa käsitystä “käsityö” ja “tekninen toteutus” ja antaa arvoa luoville ja innovatiivisille ratkaisuille cosplayharrastuksessa. 

Kilpailussa siis palkitaan kategoriat “paras innovatiivinen”, “paras käsityö” ja “paras askartelu”. Kyseisten kategorioiden tuomarointikriteerit kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

 

CMV-kilpailussa kilpaillaan parhaista cosplayaiheisista videoproduktioista. 

Video voi olla luova ja näyttävä teknisen osaamisen taidonnäyte tai tunnelmallinen ja juonellinen näyttelijäntyöhön painottuva teos. Lähdemaarajoitteita ei ole, mutta lähdemateriaalin täytyy olla lisensoidusta lähteestä. 

Teos voi olla pituudeltaan minimissään 2 min ja maksimissaan 4 min. 

Tarkemmat säännöt ja tuomarointikriteerit julkaistaan myöhemmin. Haut kilpailuihin aukeavat maanantaina 9.9.2024 klo 18:00 ja sulkeutuvat sunnuntaina 6.10. klo 23:59

 

ECG-karsinnan tekniikkatoiveiden palautukset ja CMV-kilpailussa lopullisen kilpailuvideon palautus on sunnuntaina 5.1.2025 klo 23:59.

 

Desuconin järjestävä taho pidättää oikeudet muutoksiin.

 

 

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!