Desuconin järjestyssäännöt ja häirinnän vastainen työ
Kuva: Jenni Suominen
Desuconin turvallisuudesta huolehtivat ystävälliset ja osaavat järjestyksenvalvojat. Järjestyksenvalvojat ovat osa Desuconin vapaaehtoisten tiimiä, mutta heillä on sekä koulutus että toimiluvat järjestyksenvalvontaan. He auttavat kävijöitä, ohjaavat jonoja ja kulkua tapahtumassa sekä takaavat turvallisuuden, sekä tietysti valvovat järjestyssääntöjen noudattamista. Pyrithän noudattamaan järjestyksenvalvojien antamia ohjeita, koska he pyrkivät antamillaan ohjeilla takaamaan tapahtuman yleisen sujumisen kaikkien kannalta.
Tutustu Desuconin järjestyssääntöihin ja yhdenvertaisuusperiaatteisiin täällä.
Järjestyksenvalvojien lisäksi tapahtuman turvallisuutta on parantamassa Desuconin häirinnänvastainen tiimi, joka pyrkii takaamaan yhdenvertaisen kohtelun. Yhdenvertaisuudella tarkoitetaan sitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta henkilöön liittyvistä syistä ja ominaisuuksista. Desuconissa jokainen on yhdenvertainen ja ansaitsee tulla myös kohdelluksi yhdenvertaisesti. Tähän sisältyy esimerkiksi saavutettavuus ja se, että jokainen saa osallistua tapahtumaan ilman häirintää.
Desucon on aina osallistunut aktiivisesti yhdenvertaisuustyöhön ja tapahtumamme kävijöiden ja työntekijöiden turvallisuus ja viihtyminen ovat meille tärkeitä. Desuconissa jokainen on yhdenvertainen ja ansaitsee tulla myös kohdelluksi yhdenvertaisesti.
Miten jokainen voi osallistua häirinnän vastaiseen työhön?
Vaikka meillä on tapahtumassa osaava häirinnänvastainen tiimi, taitavat järjestyksenvalvojat ja olemme tapahtumana sitoutuneet puuttumaan kaikkiin tapauksiin, voimme toimia vain tilanteissa, jotka tulevat tietoomme. Jos siis törmäät tapahtumassa tilanteeseen tai toimintaan, joka täyttää syrjinnän, häirinnän tai muun epäasiallisen käytöksen tunnusmerkit, voit itse puuttua tilanteeseen tai tuoda sen meidän tietoomme. Yhteyttä saa ottaa matalalla kynnyksellä myös tilanteissa, joissa olet epävarma tai haluat jutella tai kysyä neuvoa: on parempi käydä läpi enemmän tilanteita kuin että häirintään jäisi puuttumatta. Mitä nopeammin saamme tiedon tapahtuneesta, sen helpompi meidän on reagoida siihen.
Häirintäyhdyshenkilöt saa koko tapahtuman ajan kiinni puhelimella, ja kaikista tapauksista voi kertoa myös lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai infoon. Tieto kulkee meillä sisäisesti eteenpäin, kunhan saamme sen.
Jos haluat tukea näkemäsi tai kokemasi tilanteen käsittelyyn, häirintäyhdyshenkilöiden tehtävä on erityisesti auttaa käsittelemään ja käymään läpi koettuja tilanteita. Läpikäyntiä ei myöskään tarvitse tehdä conin vilinässä, vaan olemme varanneet rauhallisen tilan, jossa asian käsittelyn voi tehdä omassa tahdissa. Tarvittaessa voit olla meihin yhteydessä vielä tapahtuman jälkeenkin.
Häirintäyhdyshenkilöt
Desuconilla on häirinnänvastainen tiimi, joka tarjoaa tukea häirintää, ahdistelua, kiusaamista ja muuta epäasiallista kohtelua kohdanneille kävijöille ja vapaaehtoisille. Yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia, ja häirintäyhdyshenkilöillä on vaitiolovelvollisuus. Yhteydenottaja voi myös halutessaan pyytää, että asiaa ei viedä eteenpäin. Häirintäyhdyshenkilöt eivät toimi tuomareina tilanteissa tai jaa rangaistuksia, vaan tarjoavat neuvoja tilanteen käsittelyyn sekä tukevat sinua prosessissa.
Tapahtumassa (Sibeliustalo): 044 781 5518
Iltabileissä (Lahden messut): 044 781 5519
Tavoitat häirintäyhdyshenkilöt myös sähköpostilla osoitteesta: hairinta@desucon.fi
Hiljainen huone
Konferenssisiiven Koivu-huone toimii hiljaisena tilana koko tapahtuman ajan. Hiljainen huone on tila, johon voit mennä rauhoittumaan ja vetämään henkeä conin vilinästä. Tila on käytössä kaikille tapahtuman kävijöille ja työvoimalle.