Tervehdys Desuconin pääjärjestäjältä!

Kirjoittanut
jarnz

Kuva: Tuomas Puikkonen

Jos olet joskus sattunut pohtimaan tarkemmin millainen taustaorganisaatio Desuconin takana häärii, olet saattanut kuulla nimen Kehittyvien conien Suomi ry. Lopullinen vastuu Desuconien järjestymisestä kuuluu KcS:lle ja sen hallitukselle, jonka puheenjohtaja on perinteisesti ollut myös Desuconin pääjärjestäjä.

Ja seuraavan vuoden ajan se puheenjohtaja ja pääjärjestäjä tulee olemaan minä, Jarno ”Jarnz” Louhelainen. Joten hei vain, hyvä lukija, jos emme ole aiemmin tutustuneet!

Minä olen pyörinyt Desuconeissa toisesta tapahtumastamme – vuoden 2010 Desuconista – lähtien. Ehdin silloin olla puolet conista paikalla kävijänä, mutta löysin itseni lopulta auttamasta conin talousvastaavaa, joka käski hakea seuraavaan coniin töihin.

Työskentelyhistoriaani  kuuluu useita vuosia talousylikuutteilua lipunlunastuksessa ja oheistuotemyynnissä sekä sponsori- ja myyntisalivastaavana. Olin jo suunnitellut jääväni eläkkeelle vastuutehtävistä kesän Desuconin jälkeen, mutta niin moni henkilö kyseli tapahtumassa, olenko mahdollisesti ajatellut hakea pääjärjestäjäksi, että aloin harkita asiaa vakavasti. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Mutta minä en hakenut pääjärjestäjäksi ihan vain järjestääkseni Frostbiten ja Desuconin. Minä haluan meidän varmistavan Desuconin olevan juuri Desucon.

Suomen conirintamalle on tullut hiljattain uusia isompia tapahtumia, jotka tarjoavat kukin omanlaisensa tarjonnan ohjelmaa ja sisältöä ja tunnelmaa ja henkeä kävijöilleen. Ja hyvä niin – mitä enemmän valikoimaa tapahtumista, sitä terveempi scene on Suomessa! Mutta Desuconin on hyvä varmistaa erottuvansa muista tapahtumista, ja tekevänsä tapahtumaa juuri kohdeyleisölleen.

Kehittyvien conien Suomi ry:n säännöt sanovat yhdistyksen tarkoituksen olevan ”tukea japanilaisen populaarikulttuurin harrastamista”. Desuconien tavoitteena on jo alusta asti ollut tarjota mahdollisimman laadukasta animea ja mangaa sekä niiden harrastamista käsittelevää puheohjelmaa, ja tämä tulee olemaan myös jatkossa se ydin, jolla Desucon haluaa erottua muista tapahtumista.

Desucon käytti joskus aikoinaan slogania ”Suomen animein con”. Tämä on kuitenkin jo lähes unohtunut ja todisteet siitä kadonneet, sillä kaikki eivät välttämättä ottaneet tätä väitettä vastaan positiivisesti. Onhan se luonteeltaan muita tapahtumia haastava ja hieman röyhkeä väite – emmehän me voi itse päättää olevamme ”animempi” kuin jokin muu tapahtuma, vaan kävijät ja harrastajat tekevät sen.

Mutta mitä me voimme tehdä, on päättää tavoitetilasta, terävöittää haluamme, ja kääntää katseemme sitä kohti. Me emme välttämättä onnistu pyrkimyksissämme, mutta me olemme KcS:n hallituksen ja Desuconin vastaavien kesken ainakin päättäneet aikeen yrittää tehdä Desuconista Suomen animein con! (Huom: Manga lasketaan tässä kontekstissa animeksi :P)

Se, tulemmeko me joskus saavuttamaan tavoitteemme – tai edes pääsemään lähelle sitä - jää nähtäväksi ja teidän päätettäväksenne, rakkaat kävijät.

Kommentit

Anonyymi
Hyvältä kuulostaa, nyt kun sais jonkun anti-scalpperi-mekanismin siihen lipunostoon ennen kun kauppa aukeaa.
Jos lipun tai liput voisi lunastaa vain sillä nimellä jolla maksu on tapahtunut tai nimellä jonka on antanut oston yhteydessä niin helpottaisi varmasti jo paljon, henkkarit pitänee kumminkin näyttää lippua hakiessa.
Jos ostaa lipun itselleen ja kaverille niin voi silti lunastaa ostajana kummatkin rannekkeet ja antaa siinä toisen sitten oven edessä odottavalle tai jopa jonossa yhdessä turisevalle ja tutisevalle kaverille jonka kanssa saavuitte tapahtumaan.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!