Desucon Frostbiten pajaohjelma

Kirjoittanut
Hoothoot

 Desucon Frostbitessä on tänä vuonna enemmän pajaohjelmaa kuin missään aiemmassa Desutapahtumassa. Osaan pajoista on ennakkoilmoittautuminen ja osaan voi osallistua vain saapumalla paikalle. Lue alta lisää pajaohjelmista ja ilmoittaudu suosikkeihisi! 

KAIKKIIN ENNAKKOILMOITTAUTUMISTA VAATIVIIN PAJOIHIN VOI ILMOITTAUTUA 31.1.2013 SAAKKA. Tämän jälkeen vapaita paikkoja voi selvitellä joko conissa tai maililla ohjelmavastaavalta.

Ennakkoilmoittautuminen pajan/ohjelman pitäjälle

Miehisyystesti la 19:00-​20:00

Katri Hämäläinen, Eve Ruottinen ja Frida Selim

Oletko miettinyt mistä tosimiehet on tehty? Oletko juuri Sinä se urhoista urhoin, conin miehisistä cosplayhahmoista miehekkäin? Tule ottamaan asiasta selvää osallistumalla Frostbiten Miehisyystesti-kilpailuun. Luvassa on tietojen ja taitojen mittelöä miehisyyden eri aloilla. Paras mies palkitaan! Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen, joten kannattaa olla nopea, sillä mukaan mahtuu vain kuusi uljasta mieskokelasta. 

ILMOITTAUDU MIEHISYYSTESTIIN TÄÄLLÄ meutrien@gmail.com

***

Gundam-paja la 13:00-15:00

Gundam-pajalla saat vinkkejä kuinka rakennat oman Gundamisi. Mistä lähdetään, kuinka luen japaninkielisiä ohjeita? Minkälaisia välineitä kannattaa käyttää, entä kuinka saan Gundamista maalaamalla vieläkin hienomman? Näytämme muutamia jippoja ja vastaamme kysymyksiin. Lisäksi kaikki osallistujat saavat alennuskupongin, jolla ostaa itselleen kotiin vietäväksi oma projekti iltojen iloksi!

ILMOITTAUDU GUNDAM-PAJAAN

***

Fanficpaja la 20:30-​22:30

Sonja Helin

Onko OTPsi niin mahtava, että haluaisit rustata heistä muutaman kauniin tarinan, mutta taito/mielikuvitus/aika ei ole riittänyt? Ei hätää, tässä pajassa pysähdymme 90 minuutiksi hiomaan taitojasi ja etsimään inspiraatiota luovaan fanictionin kirjoittamiseen. Alkeis-/normaalitason kirjoittajille. Tervetuloa!

Ilmoittaudu osoitteessa sontsa_95@netti.fi . Kerro ilmoittautumisessa ikäsi, nimesi, kirjoittamiskokemuksesi ja aika, jolloin aiot tulla pajaan.

*****

Ennakkoilmoittautuminen conin kautta

Seuraaviin pajoihin ilmoittaudutaan Desucon Frostbiten kautta. Ilmoittautumislomake löytyy kunkin ohjelmakuvauksen lopusta.

Workshop cosplay- ja larp-proppien näyttävämpään käyttöön la 11:30-13:00, la 16:00-17:30 ja su 12:30-​14:00

Taino H.

Workshopissa käydään läpi osallistujien omien aseiden näyttävämpää käyttöä. Samalla harjoitellaan oman kehon hallintaa. Workshopiin on ennakkoilmoittautuminen, jonka perusteella valitaan 1-2 osallistujaa per esityskerta. Ennakkoilmoittautumiseen tarvitaan tieto omasta aseesta/hahmosta, jota aikoo harjoituksessa käyttää sekä lyhyesti miksi juuri sinulle olisi workshopista hyötyä.

ILMOITTAUDU OHJELMAAN

 

 

***

Shibari-työpaja (K16) la 19:00-20:30 ja su 12:30-​14:30

Minna Rikalainen ja Satu Valli

Kiinnostaisiko sinua oppia sitomaan vaikka kaverisi tai tyttöystävisi nättiin pakettiin? Mikäli edellinen lause kuulosti hyvältä on tämä ohjelma juuri sinua varten. Työpajassa käymme läpi muutaman erilaisen perinteisen kinbaku-sidontatekniikan käytännössä ja teoriassa. Tutustumme myös jonkinverran shibarin eli kinbakun historiaan ja sen merkitykseen Japanin kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu aloittelijoille emmekä käy siinä läpi kovin monimutkaisia tekniikoita tai varsinkaan suspensiotekniikoita, mutta kokeneemmatkin harrastajat saavat toki osallistua. Huom. Materiaalimaksu 10€/pari. Osallistuminen vain pareina. Ohjelman ikäraja on 16-vuotta. Kuvaaminen on kielletty.

HUOMIO: Työpajan maksu on 10 euroa. Maksa pajamaksu pajan pitäjälle ja varaa mukaan tasaraha. 

Paja on täynnä, ei enää ilmoittautumisia!

 

***

Kauhupaja la 23:00-​02:00

Laura Lipponen, Aleksi Irpola ja Sonja Haapanen

"You can run and hide, and pray to God, but death comes to us all, ready or not. The clock is ticking, so get out fast. Death is coming, and you will not pass. You can dress in white, or you can dress in black, but once you're gone, there's no going back..." '100 kynttilän tarinan' innoittamana luvassa on 3 hengen vetämä lyhyempi yönäytös ; esityksessä on aasialaispainoitteista kauhutarinointia niille, jotka jaksavat koetella rohkeuttaan yön pimeinä tunteina... Huom! Ei suositella heikkohermoisille. Ennakkoilmoittautuminen, Paikkoja rajallinen määrä. Kokoontuminen infolla ennen näytöstä

Kauhupaja on täynnä½

***

Tuunaa Desupaitasi su 02:00-​04:00

Eve Ruottinen

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä tuunaamaan itsellesi viime Frostbiten ylijäämäpaidoista jotakin uutta tai muokata vanhasta paidasta unelmiesi conipaita! Paidan, materiaalit ja muut tarvikkeet saat conista pajamaksua (3 euroa) vastaan. Pajaan on ennakkoilmoittautuminen ja mukaan mahtuu 20 hlöä.

HUOMIO: Työpajan maksu on 3 euroa ja se sisältää sekä tuunattavan paidan että tarvikkeet. Maksa pajamaksu pajan pitäjille ja varaa mukaan tasaraha. 

Paja on täynnä, ei enää ilmoittautumisia!

***

Syötävän suloisia marsipaanihahmoja su 14:30-​16:00

Aurora Tulilaulu

Pikachut, Kirbyt, Poyot ja Kyuubeyt, mikä yhdistää näitä neljää maskottihahmoa? Niiden muotoileminen marsipaanimassasta on sangen helppoa ja vaivatonta. Kiinnostuitko? Tule kokeilemaan marsipaanihahmojen muovaamista. Työpaja on tarkoitettu aloittelijoille ja asiasta kiinnostuneille eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Mukaan mahtuu 15 henkilöä.

HUOMIO: Työpajan maksu on 3 euroa. Maksa pajamaksu pajan pitäjälle ja varaa mukaan tasaraha. 

Paja on täynnä, ei enää ilmoittautumisia!

 

  

*******

Ei ennakkoilmoittautumista

Seuraaviin pajaohjelmiin ei ole ennakkoilmoittautumista eikä materiaalimaksuja, vaan niihin saa osallistua kuka vain. Huomioi kuitenkin tilan koko ja ohjelman alkamisaika - toisiin pajoihin saa osallistua lennossa, toisiin kannattaa saapua paikalle heti ohjelman alkaessa.

Cosplayklinikka la 11:00-​14:00

Rakel Hokkanen ja Päivi Niinikangas

Yllättikö cosplay-kriisi? Proppi hajosi jo matkalla, peruukki lytistyi laukussa tai sauma petti? Vai unohtuiko vain kiireessä langanpätkät leikkaamatta? Ei hätää, Cosplay-klinikan hoitajat ovat valmiina apuun. Klinikalta voit tuen ja turvan lisäksi myös halutessasi saada rakentavaa palautetta ja vinkkejä tulevia pukuja varten.

***

Cosplaykrokiipaja la 15:00-​17:30

Muura Parkkinen ja Petra Nordlund

Pysyykö kynä kädessäsi tai onko päälläsi cosplayasu? Tervetuloa poseeraamaan lyhyitä aikoja yksin tai yhdessä, tai yleisöksi piirtelemään toinen toistaan mielenkiintoisempia cosseja ja poseja mitä conikansan keskuudesta voi löytyä! Coni tarjoaa paperit ja kynät.

***

SpeedMeeting la 17:30-​19:00

Henna Hirvonen ja Heta Hirvonen

Vietätkö pimeitä talvi-iltoja yksin tietokoneen ääressä? Kaipaatko uusia tuttavuuksia? Oletko yksinäinen conittaja vailla seuraa? Jos vastasit yhteen (tai kaikkiin) kyllä, SpeedMeeting on kuin tehty sinua varten. Tule tutustumaan kohtalotovereihisi ja pitämään hauskaa. Mukaan voit tulla koska tahansa ja lähteä sitten kun huvittaa ja puheenaiheetkin tarjoamme tarvittaessa! Mitä siis vielä odotat?

 

***

Lavakammoa karkuun su 10:30-​12:30

Mia "Dessu" Piiparinen

Kolottaako kisahammasta ja sormet syyhyävät tekemään kisaesitystä? Estävätkö lavakammo, epävarmuus ja ehkä tietämättömyys cosplaykisoista sinua osallistumasta? Tule mukaan toiminnalliseen pajaan päästäksesi eroon lavakammosta! Spekuloidaan hieman sitä, mikä on syynä cosplaykisojen pieniin osallistujamääriin ja mitä pelottavaa kisassa voi olla. Haastateltavana Maria Ilona Parviainen, Desuconin cosplayvastaava ja EuroCosplayn Suomen edustaja! Ohjelman lopuksi käydään vilkaisemassa backstagea ja mennään päälavalle voittamaan lavakammomme!

***

Ilmaisutaitopaja cosplayharrastajalle su 11:00-​12:30

Minna "Nargara" Fagerdahl ja Alli Perkiö

On olemassa hetkiä, jolloin cosplay vaatii todellisia näyttelijän kykyjä. Ehkä murjottava hahmovalinta ei sovi pirteään luonteeseesi taikka hahmosi on puhelias ja energinen, mutta itse olet ujo. Näissä tapauksissa koetellaan pukeutujan taitoa samaistua ja näytellä... Tämän pienen ilmaisutaitopajan aikana jokaisen osallistujan olisi tarkoitus päästä kokeilemaan oman äänen käyttöä ja improvisaatiota erilaisten lyhyiden tehtävien parissa, sopivaa hulluttelua unohtamatta. Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan, vaikka kokemusta näyttelemisestä ei olisikaan!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!