Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Kirpputorin hintalappujen kiinnitysohje

Sinä Desucon Frostbiteen tavaroitasi myyntiin tuova ihminen. Tämä ohje koskee tuotteiden laputtamista eli hintalappujen kiinnittämistä. Tuote tässä tapauksessa tarkoittaa yhtä ostettavaa esinettä, oli se sitten kirja, korttipakka taikka pussilinen pikkufiguureja. Aikataulusyistä valtuutamme myyntiinasettajat itse kiinnittämään hintalaput tuotteisiinsa jo ennen tapahtumaa. Jos et ole vielä kirjannut tuotteitasi Kirppu-tietokantaan, tee se ensin täältä.

Toisin kuin tavallisissa marketeissa, Desuconin kirpputorin tuotteet ovat uniikkeja, ja esim. kahdella samanlaisella tuotteella voi olla eri hinta. Tästä syystä jokaisessa myytävässä tuotteessa pitää olla sitä koskeva hintalappu viivakoodeineen. Toisin sanoen, 'kirjahyllyllinen mangaa ja lappu "tästä kaikki kahdella eurolla"' -tyylinen järjestely ei onnistu ilman jokaisen kirjan erillistä laputtamista.

Ethän kopioi samaa hintalappua useille tuotteille, jokainen tarvitsee oman uniikin viivakoodinsa!

Tässä tekstissä olevat laputusohjeet ovat allekirjoittaneen suosituksia, mutta voit tietysti aina käyttää omaa järkeä. Tärkeää kuitenkin on että käytät nimenomaan Kirppu-palvelusta tulostettuja hintalappuja ja kiinnität ne tuotteisiin niin että hintalaput voidaan lukea. Jotta hintalaput pysyisivät tuotteiden mukana, tavallinen ohut tulostuspaperi on usein riittämätöntä. Jokin liimapintainen paperi tai mahdollisesti teippi/kontaktimuovi paperiin liitettynä on suositeltavaa.

Esimerkkejä erilaisten tuotteiden laputtamiseen:

Kirjat ovat helposti laputettavia sillä kirppu-ohjelmassa on hintalappujen tulostusnäkymässä nappula hintalappujen saattamiseksi pitkään muotoon ( ""-nappula ).

Ideana on että kirjat voidaan laputtaa asettamalla hintalappu kirjanmerkin omaisesti sivujen väliin. Huomaa että kirjanmerkki-hintalappu kannattaa asettaa lähelle kirjan selkää, jottei hintalappu pääse putoamaan. Jos silti epäröit hintalappujen pysymistä, voit toki myös käyttää tarroja tai teippejä.

Pakkauksissa olevat tuotteet kuten CD-levyt ja pelit ovat melko helppoja laputettavia. Jos et ole varma lähtevätkö hintalappusi siististi irti, koita löytää lapulle mahdollisimman kotelon ulkoasua haittaamaton paikka.

Pienet esineet voivat olla hankalia laputettavia. Voit jonkin verran typistää hintalappua, mutta jätä kuitenkin kaikki tieto ehjäksi. Voit myös taivuttaa hintalappuja esim. kulmien ympäri mutta viivakoodin olisi suotavaa sijaita lähes suoralla tasolla.

Pakkauksettomat esineet ja esim. puuesineet voivat olla myös vaikeita laputettavia. Kuvassa olevalle Sonic-pehmolelulle tein jalan ympäri menevän lenkin joka pitää hintalapun varmasti mukana. Mustaksi lakattuun bokkeniin kiinnitin hintalapun kontaktimuovin avulla, sillä kontaktimuovin liima on tehokkaampaa kuin tulostetarra-arkin liima.

On varmasti myös monenlaisia muita käyttötapauksia joissa saatat joutua pohtimaan kuinka kiinnittää hintalaput. Jos myyt useamman kirjan, figuurin tai muun tavaran paketteja, kiinnitä tavarat toisiinsa hyvin, etteivät ne eksy toisistaan. Ongelmatilanteissa voit konsultoida kirpputorihenkilökuntaa sähköpostitse(kirppis@desucon.fi).

 

Copyright (c) 2013 Jyrki Launonen
Copyright (c) 2014 Ari Koivula, Jyrki Launonen, Elina Lukkarinen, Arttu Ylä-Outinen

 

 

 

 

Sangatsu Manga