Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Ohjelma

DesuTalksin ohjelma

Huomaathan, että jokainen ohjelma kestää keskimäärin 15-20 minuuttia. Väliajat on tarkoitettu ohjelmista keskusteluun esimerkiksi vierustoverin kanssa.

 

10:00 Glorian ovet avautuvat

10:20 DesuTalksin aloitussanat

10:30 Ajatelkaa: mangalapsia!

Cilla Lohi

#mangalapset

Viimeisen vuosikymmenen aikana Suomeen on kasvanut sukupolvellinen peruskouluikäisiä animen ja mangan faneja. Näille lapsille markettimanga on itsestäänselvyys ja Ghibli yhtä tuttua kuin Disney. Mangaa ja animea harrastavien lasten parissa työskennellyt skeneaktiivi kertoo kokemuksistaan ja siitä, miksi niitä lapsia kannattaa ihan oikeasti ajatella.

11:00  Elämäni romanttinen komedia ei voi olla niin vialla, että pidän tsuntsun-puheenvuoron demoniruhtinaspikkusiskokirjallisuudesta

Valtteri "Tounis" Strömsholm

Light novelit eli ranobet ovat täällä. Yhä useampi anime tehdään ranoben pohjalta, mikä näkyy etenkin pidentyvinä sarjojen niminä ja itsetietoisena genreparodiana sarjassa kuin sarjassa. Puheenvuorossa syvennytään ranoben olemukseen ja spekuloidaan syitä niiden pitkille nimille.

11:30  Linnunradan  matkaajat

Heidi Päivinen

Japanin Aleksis Kivi, lastenkirjailija ja runoilija Kenji Miyazawa on vaikuttanut animeen enemmän kuin länsimaalainen katsoja osaa arvatakaan. Miyazawan avaruusmatkakuvaukset, uskonnollisuuden lähestyminen ja tieteellinen pohja näkyvät esimerkiksi sellaisten kuuluisien animeohjaajien kuin Leiji Matsumoto, Hayao Miyazaki ja Shoji Kawamori töissä. Mitä Miyazawa opettaa?

12:00 Cosplay ja itsensä markkinoiminen

Maria Ilona ”Edeae” Huovinen

DesuTalksin kiintiö-cosplayohjelma selvittää tällä kertaa mistä cosplaymarkkinoinnissa on kyse. Onko Facebookin täyttäneiden cosplayfanisivujen tehtävänä vain pönkittää pukuilijoiden egoja? Mitä cosplayjulkisuus on ja hyötyykö siitä kukaan? Onko Suomessa tilaa tai markkinoita cosplayn ammattilaisille nyt tai tulevaisuudessa?

 

12:30 Omakustanteinen lounas

12:45 Lyhytanimekimara

 

14:00 Suomianimen sudenkuopat

Myy Lohi

Useimmat animeharrastajat katsovat Totoronsa ja Prinsessa Mononokensa japaniksi, ja syystä: osaavasta tekijätiimistä huolimatta anime-elokuvien suomenkielisistä ääniraidoista puuttuu jotain. Puheenvuorossa pohditaan omakohtaisten kokemusten pohjalta, miksi animedubit eivät tahdo toimia ja onko syy kenties japanin erilaisuudessa alkukielenä.

14:30 Mechan kolmikenttä

Jussi "niidel" Kari

Mecha-animet on tavattu jakaa super robot -sarjoihin ja real robot -sarjoihin. Nämä kuvaavat kuitenkin enemmän itse mechoja kuin sarjan filosofis-narratiivista kontekstia. Kehittämäni teorian pohjalta mecha-animet voidaankin jakaa kolmeen osaan sen mukaan, ovatko ne toteavia, kysyviä vai vastaavia mechasarjoja.

15:00 Taikamahjong, maantiepyöräily vai viininmaistelu?

Matias "madu" Tukiainen

Yowamushi Pedaliin tutustumisen jälkeen 4000 euroa polkupyöriin käyttänyt ja 5000 kilometriä kesän aikana ajanut puhuja pohtii, miksi jotkut harrastuksista kertovat sarjat tempaavat lajiinsa mukaan oikeassa elämässäkin pelkän penkkiurheilun sijaan.

15:30Kuinka uhkaavia hetkiä siellä nyt eletään?” - 3/11 ja suomalaisen median ydinpaniikki

Anna ”Extended_feline” Rantasila

Rakeisia kuvia räjähdyksistä, joditableteista tyhjäksi hamstratut apteekit, itkeviä ihmisiä lentokentillä ja huolestuneita ydinvalvontaviranomaisia. Muun muassa tällaisen kuvan suomalaismedia rakensi Japanissa 11.3.2011 tapahtuneesta kolmoiskatastrofista. Lähes neljä vuotta myöhemmin on syytä kysyä, olisiko tarina voitu kertoa toisin.

16:00 Ajatelkaa lapsia – Manga vastaan lainsäädäntö

Petteri ”Tsubasa” Uusitalo

Japanin lainsäädäntöä on viime vuosina kiristetty tavoilla, jotka ajavat mangaa ahtaalle. Hahmot saavat pelehtiä keskenään kotona, mutta eivät koulussa. Insestin paheksumatta jättäminen ansaitsee sarjalle menolipun pornohyllyyn. Ja ihan perinteisestikin seksiä saa näyttää, mutta sukuelinten on oltava mustien palkkien takana. Millä logiikalla Japanin sensuuri- ja lastensuojelulait toimivat, ja mitä niillä yritetään saavuttaa?

16:30 Loppusanat

17:00 Jatkot ravintola Kokomossa