Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Ohjelma

DesuTalksin ohjelma

Tuttuun tapaan jokainen ohjelma kestää keskimäärin 15-20 minuuttia. Väliajat on tarkoitettu ohjelmista keskusteluun esimerkiksi vierustoverin kanssa.

Alla päivän ohjelma!

10:00 Glorian ovet avautuvat

10:20 DesuTalksin aloitussanat

Aamupäivän ohjelma

10:30 Ajatelkaa japanilaislapsia! Koulukiusaamiskulttuuri Japanissa

Johannes "Gorim" Myllyniemi (@NewGorim)

Ohjelmassa käsitellään japanilaisen koulukiusaamiskulttuurin erityispiirteitä ja diskurssia aiheesta modernissa Japanissa. Ohjelmassa käsitellään myös koulukiusaamisen karuja seurauksia, mikä saattaa aiheuttaa joillekin kuuntelijoille mielipahaa, joten herkimpiä kuuntelijoita suositellaan harkitsemaan ohjelmanumeroon osallistumista.

11:00 Väärin animoitu

Petteri "Tsubasa" Uusitalo (@ptjtsubasa)

Länsimaisen ja japanilaisen animaation välillä on perinteisesti vallinnut kulttuurinen kuilu, jonka toisella puolella olevia teoksia ei ole arvostettu. Yllättävän suuri vaikutus tähän on kulttuurieroilla. Animaation itsensä periaatteet ja prioriteetit lähtevät usein niin erilaisista lähtökohdista, että se mitä niillä halutaan saavuttaa tuntuu vieraalta.

11:30 Love Live Sunshinestä ja muodon seuraamisesta

Johanna "Huilailee" Kari (@huilailee)

Kata on japania ja tarkoittaa kis- siis, muotoa. Miten käsite liittyy Love Liven toiseen tulemiseen ja japanilaiseen viihteeseen muutenkin? Onko kaikki aina samaa ihan syystä ja miksi tietty kaavamaisuus on Japanissa hyve?

12:00 Animen rakastamisen teoria - 12000 years later WELCOME HOME edition

Matias "madu" Tukiainen (@madunjau)

Kannattaa nähdä hieman vaivaa ja opetella tykkäämään viihteestä, jota kuluttaa. Käyn läpi matkan varrella oppimiani asioita ja virheitä, joita välttämällä olisin saattanut tykätä katsomistani piirretyistä vielä enemmän.

12:30-14:00 Lounas

Iltapäivän ohjelma

14:00 Kuinka olla parempi animeharrastaja?

Jussi "niidelj" Kari (@niidelj)

Pitkän linjan internet-provosoija esittelee animeharrastajien lajityyppijaon ja kertoo, miten sinäkin voit parantaa animeharrastusta.

14:30 Laillisen animen huikea lopunaikojen panoraama

Daiz (@Daiz42)

Laillisen animen tarjonta ja laatu on länsimaissa ruvennut ottamaan hiljakseen takapakkia viime vuosien aikana. Luennolla spekuloidaan nykyisten faktojen perusteella, miten dramaattisesti asiat voivat tästä vielä pahentua.

15:00 Vaihtoehtoinen anime

Valtteri "Tounis" Strömsholm (@Touniss)

Sinunkin lempianimesi on laskelmoitua panderointia ja häpeilemätöntä lypsämistä, mutta onko kaikki anime sellaista? Japanissa tehdään edelleen myös paljon kokeellista animaatiota, jonka rajoja rikkova abstrakti kuvasto jää monilta animeharrastajilta kokematta. Esitys on pikakurssi japanilaisen vaihtoehtoisen animaation maailmaan ja se avaa myös tapoja, millä länsimaalainenkin voi niitä harrastaa.

15:30 Junat japanilaisen mielenmaiseman ikkunana

Johannes "Gorim" Myllyniemi (@NewGorim)

Japanissa on maailman edistynein rautatieverkosto ja junaliikenne. Junat ovat olennainen osa japanilaista kaupunkimaisemaa sekä päivittäistä elämää. Vaikka junilla on myös suomalaisten sydämissä erityinen paikka, on japanilaisten suhtautuminen juniin vielä intohimoisempaa. Ohjelmassa perehdytään junien ja kulttuurinväliseen siteeseen Japanissa ja siihen miten junia käsitellään populaarikulttuurissa.

16:00 Loppusanat

16:30 Jatkot