Ohjelma
DesuTalksin ohjelma löytyy alta!
10.00
Tapahtuman ovet auki
10.20 – 10.30
Alkusanat
Teppo "Isperia" Suominen
10.30 – 11.00
Japanin Citizen Kane
Johannes "Gorim" Myllyniemi
Yomiuri-konsernin omistajana tunnettu mediamoguli Matsutarou Shouriki oli eräs 1900-luvun merkittävimmistä japanilaisista. Mies vaikutti Japanin politiikan, median, tieteen, urheilun ja talouden kenttiin aina kuolemaansa asti. Luento keskittyy tekemään tosielämän Citizen Kanen, Matsutarou Shourikin, elämän ja teot tutuiksi suurelle yleisölle.
11.00 – 11.30
Miten japanilainen kulttuuri mahdollistaa hyperobsessioita?
Heidi "Hoothoot" Päivinen
Olen jo jonkin aikaa miettinyt sitä, miten japanilainen kulttuuri ja asioihin syvälle uppoutuminen sopivat yhteen. Tässä ohjelmassa yritän avata ajatteluani omakohtaisen kokemuksen kautta ja miettiä, mikä tekee japanilaisesta kulttuurista niin erityisen, että sillä on tällainen voima.
11.30 – 12.00
Japanilaisten elokuvien tuominen Suomeen
Petteri "ptjTsubasa" Uusitalo
Perustin vuosi sitten yrityksen nimeltä TabiCine, joka tuo Suomeen japanilaisia elokuvia. Millainen kokemus elokuva-alalle lähteminen on ollut – mikä on ollut helppoa ja mikä vaikeaa? Kerron myös japanilaisten live-action- ja anime-elokuvien teatterisuosiosta Suomessa, bisneksen tekemisestä japanilaisten kanssa ja siitä, miten elokuva ylipäätään päätyy valintavaiheesta teattereihin.
12.00 – 13.30
Lounastauko
13.30 – 14.00
Usotoki Rhetoric - kaikki mitä on tarpeen tietää 1920-luvun kimonoista
Johanna "huilailee" Kari
Usotoki Rhetoric on salapoliisimanga, joka sijoittuu vuoteen 1926. Salapolisointi on kivaa ja kiinnostavaa, mutta kovin juonipaljastusherkkää. Keissien ratkaisujen sijaan kerron, miten alkuperäisen mangan ja syksyn 2024 doramasovituksen kimonot eroavat toisistaan ja millaisia kimonoja oikeasti pidettiin 1920-luvulla. Mitä hahmoista voi lukea heidän vaatteidensa perusteella?
14.00 – 14.30
Hollywoodin animejatkot
Mikko "Lmmz" Lammi
Terminator Zero -animea on hehkutettu "itsestäänselväksi" täydelliseksi scififanien herkuksi, kun yhdistetään yksi ikonisimmista
länsimedianimikkeistä hyvin tehtyyn animetuotantoon. Vastaavia teoksia on viime aikoina nähty muitakin (Star Wars Visions ja touhun jo vuosia sitten aloittanut Animatrix). Mutta onko kokonaisuus enemmän kuin osiensa summa, vai kiertävätkö ideat vain ikuista inspiraation ja fanituksen kehää idän ja lännen välillä, kaupallisia lähtökohtia unohtamatta?
Lyhyt tauko
14.45 – 15.15
Kolme pointtia Jojosta
Jussi "niidel" Kari
Nykyään Hirohiko Arakin "Jojo's Bizarre Adventure"-sarjan tuntevat jotakuinkin kaikki animeharrastajat, mutta vielä 15 vuotta sitten se oli lähinnä internetin syvimmän päädyn harrastus. Mitä muuttui? Pitkän linjan animeharrastaja kertoo, mikä Jojossa on tärkeää ja mielenkiintoista - ja mikä ei.
WRYYYYYYYYYYYY
15.15 – 15.45
Kodittomana Kamurochossa
Teppo "Isperia" Suominen
Ryu Ga Gotoku -pelisarja (kavereiden kesken Japanin ulkopuolella Yakuza) kertoo tarinaa vahvaleukaisista rikollisista keskellä juonittelujen, poliitikan ja tappeluiden temmellyskenttää. Se on kuitenkin myös monella tapaa tarkkasilmäinen kuvaus Japanin yhteiskunnan eriarvoisuudesta, korruptiosta ja erityisesti yhteiskunnan reunalle jäävien kohtelusta. Onko jotain, mitä voimme oppia kodittomien kuvauksesta muuallakin kuin Satoshi Konin elokuvissa?
15.45 – 16.00
Loppusanat
Teppo "Isperia" Suominen
Poistuminen tilasta 16:30 mennessä.
Kuva: Nyymix