Ohjelma

DesuCruise ei olisi DesuCruise, ellemme järjestäisi risteilyn aikana tasokasta ohjelmaa aiheesta ja aiheen vierestä! Meno ei pääty laivamatkan jälkeiseen aamuun, sillä Tukholmassa järjestettävät kiertoretket tutustuttavat naapurivaltiomme pääkaupunkiin!

!!UUTTA!!!

Anime ja Sukupuoliroolit

Sukupuolittumisvastaava Teppo Suominen

Miten sukupuolia esineellistetään animessa, mangassa ja muussa japanilaisessa populaarikulttuurissa? Toteutuuko sukupuolien tasa-arvo edes esineellistäessä? Miten ihminen objektina myydään miehelle ja naiselle? Seksimistä humoristisesti neppailee Teppo 'Isperia' Suominen.

Shiver Me Timbers! Blow Me Down!

Merirosvokapteeni Mikko Lammi

Ahoy, matey! Piraattien romantisoinnilta ei ole animekaan välttynyt. Miksei One Piecessä ole enempää väkivaltaista rosvoilua, raiskaamista ja dokaamista merillä, vaikka ne keskeisesti piraattien touhuihin kuuluivatkin? Esityksessä rosvotaan kauppalaivoja, juodaan rommia ja pohditaan, olisiko kiva olla nainen joka satamassa ja miekka kaikissa haaroissa. Yarrr!"

 

Aiemmin julkaistua:

Privileegit

Privileegijuristi Jussi Kari

Valkoihoinen, länsimainen, lihaasyövä cis-heteromies ontunnetusti tämän maailman kuningas, platinaisen privilegipassin haltija. Animen suhteen kaikki privilegit eivät kuitenkaan päde. Vai pätevätkö!?

Varoitus: ohjelman katsominen voi aiheuttaa pahastumista joko omasta tai muiden puolesta.

ps. tsekkaa privileegis!

Kasvokarvojen herkkä symboliikka Japanilaisessa animaatiokulttuurissa

Viiksivuorineuvos Tomi Sjöblom

Ohjelma tulee käsittelemään viiksien ja partojen merkitystä hahmosuunnittelussa ja näiden luonteiden ilmaisuissa. Tekevätkö viikset miehen vai mies viikset? Millaisia supervoimia näiden miehekkyysstatementtien takana piilee? Hyväntuulista pohdiskelua juontamassa on Desuconin oma viiksivuorineuvos Tomi 'DHawk' Sjöblom

Horihone Saizō ja eroottisen groteskin ihanat ötökkätytöt

Rivologit Satu Valli ja Minna Rikalainen

Maalla käytävistä coneista tuttu "Artisti josta et ole kuullutkaan" -luentojen sarja palaa tälläkertaa erityisesti Desucruisea varten suunnitellulla, taatusti asiattomuustakuun täyttävällä spesiaalilla! Horihone Saizō on niin sanotun "eroguron" moderni underground legenda, joka tunnetaan parhaiten söpöistä pienistä ötökkätytöistä ja hyvin mielikuvituksellisesta fetissitaiteesta. Luennolla tutustumme hänen kaupallisin julkaisuihinsa, kuten myös dōjin-tuotantoon.  Asiattomuustakuu: Ei suositella perheen pienimmille, heikkohermoisille tai oikeastaan kenelläkään.

Antti Myyrä paljastaa kaiken (Desuconista)

Desuamiraali Antti Myyrä

Kuka pilasi ja mitä kun Desucon syntyi? Vauhdin ja vaarallisten tilanteiden ohessa on nähty sekä draamaa että romanssia. Skandaalipitoiset, kuumat juorut kulisseista!

 

 

Genrewear