Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Nobuyuki Fukumoto

FukumotoDesuconin kunniavieraaksi saapuu mangaka Nobuyuki Fukumoto. Hän tulee pitämään conissa paneelin ja nimikirjoitustilaisuuden.

Yokosukan kaupungista Kanagawasta kotoisin oleva, vuonna 1958 syntynyt Fukumoto opiskeli ammattikoulussa ja oli nuorena töissä rakennusyhtiössä. Mangakan uralle hän alkoi pyrkiä 19-vuotiaana vuonna 1977, ja oli aluksi puolitoista vuotta Eiji Kazaman avustajana. Fukumoton ensimmäinen julkaistu manga oli Yoroshiku junjoo taishoo Akita Shotenin Monthly Shonen Champion -lehdessä vuonna 1980, mutta hän teki pätkätöitä 24-vuotiaaksi asti elättääkseen itsensä.

80-luvulla Japanin talous oli nousussa ja uhkapelimangat suosiossa, joten Fukumotokin alkoi piirtää sellaisia. Hän nousi maineeseen vuonna 1989 Kindai Mahjong Gold -lehdessä aloittamansa Ten - tenhoodoori no kaidanjin myötä, ja viimeistään sarjat Akagi ~yami ni oritatta tensai~ ja Gin to kin tekivät hänestä koko Japanin tunteman mangakan.

Fukumoto tunnetaan rujosta ja omaperäisestä piirtotyylistään, mutta tunnusomaisimmin hänen kaikkia teoksiaan yhdistää ihmisluonnon tarkka psykologinen kuvaus. Uhkapelaamisen ohella myös musta huumori ja yakuzat ovat hänen sarjoissaan vakioteemoja, vaikka hän onkin kokeillut siipiään myös shounenmangan (syyttömänä vankisiirtolaan joutuvasta teinistä kertova Buraiden Gai) ja arkisemman tarinankerronnan (työkaveriensa hyväksyntää hakevasta nelikymppisestä rakennustyöläisestä kertova Saikyoo densetsu Kurosawa) puolella.

Fukumoton tunnetuimmat teokset ovat hänen kaksi nykyistä sarjaansa: vuonna 2005 TV-animeksi sovitettu Akagi sekä useammasta itsenäisestä sarjasta muodostuva Kaiji, jonka ensimmäinen osa Tobaku mokushiroku Kaiji nimettiin vuonna 1998 Kodanshan mangapalkintojen yleiskategorian voittajaksi. Kaiji on vuonna 2007 esitetyn TV-animen lisäksi sovitettu myös vuonna 2009 ensi-iltaan tulleeksi näytellyksi elokuvaksi, joka on saamassa tänä vuonna jatko-osan. Hänen kolmas toistaiseksi päättymätön sarjansa Tobaku haooden Zero on parhaillaan tauolla.

Tämä tulee olemaan Fukumotolle ensimmäinen kerta ulkomaisen tapahtuman kunniavieraana.

Akagi  Buraiden Gai  Kurosawa  Kaiji

Tunnetuimpia teoksia

  • Ten - tenhoodoori no kaidanji (1989 - 2002)
  • Akagi (1992 - )
  • Gin to kin (Silver and gold, 1992 - 1996)
  • Tobaku mokushiroku Kaiji (1996 - 1999)
  • Buraiden Gai (Outcast story: Gai, 2000 - 2001)
  • Tobaku hakairoku Kaiji (2000 - 2004)
  • Saikyoo densetsu Kurosawa (The strongest legend Kurosawa, 2003 - 2006)
  • Tobaku datenroku Kaiji (2004 - 2008)
  • Tobaku haooden ZERO (Gambling emperor legend Zero, 2007 - )
  • Tobaku datenroku Kaiji ~Kazuya-hen~ (2009 - )