Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Kirpputori


Kuva Desucon Frostbiten (2016) kirpputorilta: Mikael Peltomaa

Metsähallista löytyy tänäkin vuonna kirpputori, jonne voit tuoda myytäväksi tarpeettomat tavarasi tapahtuman ajaksi! Kirpputorilla voit myydä mangaa, animea, figuureja, pehmoleluja, cosplayasuja tai mitä tahansa muuta japanilaiseen populaarikulttuuriin liittyvää, kunhan ne eivät ole piraattituotteita tai taidekujalle kuuluvia. Myyjämme hoitavat tavaroiden näytilleasettelun ja myynnin, eli tavarantoimittajien tarvitsee vain tuoda tuotteensa kirpputorille ja käydä sitten conin lopuksi hakemassa myyntivoittonsa sekä myymättä jääneet tavarat.

Tuotteiden ilmoittaminen aukeaa 18.5.2017 klo 16
ja sulkeutuu 14.6.2017 klo 23:59.

Linkki järjestelmään: https://desucon.fi/kirppu/

Kirpputori on auki ostajille seuraavasti:

perjantaina 18:00 - 22:00
lauantaina 10:00 - 20:00
sunnuntaina 10:00 - 14:00

Tuotteita saa tuoda myyntiin koko tapahtuman ajan, ja lisäksi perjantaina saapuvat voivat tuoda tavaransa jo ennen conin aukeamista klo 17 alkaen Sibeliustalon etupihalle, Metsähalliin johtavalle lasiovelle. Myyntivoitot ja myymättä jääneet tuotteet voi hakea joko lauantai-iltana tai sunnuntaina, kuitenkin viimeistään sunnuntaihin klo 16 mennessä. Tämän jälkeen hakemattomat tuotteet ovat vapaata riistaa kaikille conikävijöille. Muista ottaa tavaroita hakiessasi jokin henkilöllisyystodistus mukaan!

Kirpputorilla on tänä vuonna käytössä Traconissakin käytetty, itse kotona tulostettaviin viivakoodillisiin hintalappuihin perustuva Kirppu-järjestelmä. Myyjät, eli ihmiset jotka haluavat tuoda tavaroitaan myytäviksi, tarvitsevat Desuprofiilin Kirpun käyttämistä varten. Myytävät tuotteet kirjataan Kirppuun etukäteen, jonka jälkeen myyjä tulostaa kirjausnäkymästä hintalaput, kiinnittää ne itse myytäviin tavaroihin ja tuo tuotteensa Desuconin kirpputorille. Kaikki myytäväksi tulevat tavarat viivakoodiskannataan kassalla ennen kuin ne laitetaan myyntipöydille, ja uudestaan, kun ne lähtevät pois, joko myytyinä tai conin lopuksi. Näin varmistetaan kaikille myyjille ja ostajille mahdollisimman luotettava ja joutuisa kirpputorielämys ja jätetään aikaa muuhun conittamiseen!

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä kysymyksesi osoitteeseen kirppis@desucon.fi

 


Tuotteiden valmistelu

 • Myytävät tuotteet tulee rekisteröidä kirpputorin Kirppu-järjestelmään 14.6. klo 23:59 mennessä tai kunnes tavararajat paukkuvat, josta ilmoitamme erikseen. Tämän jälkeen ei voi lisätä uusia tuotteita myyntiin tai vaihtaa hintoja. Tämä tapahtuu Tavaralista-sivulta.
 • Tuotteiden hintojen tulee olla 0,50 euron tarkkuudella vaihtorahaongelmien välttämiseksi! Eli esimerkiksi 2 € tai 1,5 € ovat sopivia hintoja, mutta 1,20 € ei ole!
 • Jokaisessa myyntiin tulevassa tuotteessa tai kiinteässä tuotepaketissa tulee olla oma, uniikki, nettisivulta tulostettava hintalappu, joka sisältää viivakoodin, hinnan, myyjänumeron ja tuotetunnuksen.


Hintalapun kiinnityksestä

 • Kirpputorilla tuotteita tullaan käpälöimään paljon, joten pidä huolta että ne kestävät sen.
 • Kaikissa cosplayasuissa ja muissa vaatteissa on oltava henkari mukana. Merkitse myös henkariin nimesi esim. maalarinteipillä, ja pyydä mukaasi kun lähdet tapahtumasta, myyjät eivät todennäköisesti asiaa kiireen keskellä muista.
 • Tulosta hintalaput Kirppu-järjestelmästä – jokaiselle tuotteelle omansa.
 • Kiinnitä hintalappu siten, että se pysyy kiinni vaikka tuotetta käsiteltäisiin, ja löytyy helposti kassalla.
 • Jos myyt useamman kirjan, figuurin tai muun tavaran paketteja, kiinnitä tavarat toisiinsa hyvin, etteivät ne eksy toisistaan.
 • Jos tuot myyntiin tavaralaatikon, tuo laatikko mukanasi, ja kiinnitä siihen laatikon oma lappu.

Tuotteet, joista hintalappu on irronnut, poistetaan myynnistä kirpputorin aikana!

Vielä lisää ohjeita

 • Viivakoodien tulee olla selkeitä ja helposti löydettävissä. Joudut sekä tuodessasi että hakiessasi tuotteet näyttämään viivakoodit kassalla yksitellen, kiinnitä siis viivakoodit niin että pystyt tekemään tämän mahdollisimman sujuvasti.
 • Varmista, että tulostusjälki on hyvää. Ei haaleita, rakeisia tai muuten printtivirheellisiä viivakoodeja.
 • Käytä vain mustalla tulostettuja viivakoodeja. Kaikki viivakoodinlukijat eivät pysty lukemaan värillisiä viivakoodeja.
 • Käytä riittävästi teippiä. Erityisesti pienten figuurien ja muun pikkusälän viivakoodit lähtevät helposti irti, kun monet kävijät tutkivat niitä kirpputorilla.
 • Jos tuotteessa on jo jokin oma viivakoodi, peitä se hintalapulla tai sijoita hintalappu selkeästi kauas toisesta viivakoodista. Tällöin toinen viivakoodi ei häiritse hintalapun viivakoodin lukemista.
Sangatsu manga
Fantasiapelit