Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Desuconin AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@desucon.fi

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kilpailu on yhä auki. Ongelmatilanteissa otamme yhteyden sinuun.

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa 01.03.2018
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 13.05.2018  klo 23:59
Tuomarit suorittavat esikarsinnan 14.-27.05.2018
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 29.05.2018 mennessä.
Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 08.-10.06.2018.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailu on avoin kaikille.

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä aasialaislähtöisen animaation musiikkivideolla. Voit myös koota videosi käyttämällä pelkästään mangan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 13.05.2018 klo 23:59 mennessä. Kilpailuun saa osallistua, vaikka ei itse pääsisikään paikalle, toki suositamme paikalle saapumista. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse tapahtuman kilpailussa voit esiintyä ainoastaan nimimerkillä niin halutessasi.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (60%) tulee olla aasialaislähtöisen animaation tai mangan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät tätä vaatimusta täytä. Emme hyväksy videoita, joissa on on huono äänenlaatu. Kiinnitä myös huomiota kappaleesi äänenvoimakkuuteen. 

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä, joten vältäthän näitä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi videon tekijä tai käytetty materiaali. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai esimerkiksi kappaleen lyriikoita näin halutessaan. Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.), nämä tullaan toimittamaan tuomareille videon ohessa.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.

Frame rate 23.976 / 24 fps, 29.976 / 30 fps tai 50 fps. Huomioithan että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 50fps videoita.

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 6 minuuttia (6:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 2 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Kilpailussa ei nähdä perinteistä kategoriajakoa, vaan videot esitetään ennalta määritetyssä järjestyksessä ilman kategoriointia.

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita säännöllisesti säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi.

Esikarsinta ja tuomarointi

Kilpailun ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Videot lähetetään tuomareille nimettöminä, eivätkä tuomarit siis tiedä videoiden tekijöitä ennen valintojen tekemistä. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat lähetetyistä videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse 29.05.2018 mennessä.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa, mutta se voi saada muita palkintoja.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Tuomarit kirjoittavat kaikki oman palautteen. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Tuomaristo julkaistaan myöhemmin.

Palkinnot

 • Tuomaripalkinnot
  • Kilpailun paras video
  • Paras klassikko
  • Paras tarinankerronta
  • Paras romantiikka
  • Paras huumori
 • Erikoispalkinnot
  • Yleisön suosikki
  • AMV-vastaavan suosikki: Paras toiminta

 

Kilpailun paras video
Pääpalkinto, Kilpailun paras video on näyttävin ja toteutukseltaan toimivin video, jonka katsominen miellyttää eniten. Video voi olla minkä tahansa tyylinen. Erityisesti videossa on kuitenkin kiinnitetty huomiota tekniseen osaamiseen, visuaaliseen puoleen ja toimivuuteen kokonaisuutena.

Paras Klassikko
Ideana on käyttää animea, joka on joko yli tai tasan 10 vuotta vanha. Vuonna 2008 julkaistu tai sitä vanhempi anime hyväksytään.

Paras Tarinankerronta
Parhaassa tarinankerronnassa kiinnitämme huomiota videon luovuuteen ja siinä itse luotuun tarinaan. Emme siis etsi toisintoa suoraan jonkin anime tarinasta tai tribuuttia sarjalle, vaan jotain täysin editoijan omaa ja uutta. Videon ei tarvitse olla teknisesti täydellinen kunhan tarinankerrontaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Paras Romantiikka
Romantiikkavideossa hahmojen väliset kemiat on käsinkosketeltavissa. Video nostaa katsojan tunteet pintaan, ilosta tai surusta.

Paras Huumori
Kilpailun paras huumori-video pitää katsojan hymyn huulilla alusta loppuun ja vielä videon jälkeenkin. Video voi olla hyvänmielenvideo tai puhtaasti huutonaurua aiheuttavaa huumoria. Omaperäisyys on valttia sekä videoeditoinnin että musiikin valinnan kanssa.

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki
Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii omalla matkapuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV-vastaavan suosikki: Paras toiminta
Parhaasta toiminnasta ei meno ja meininki lopu. Toimiva flow on tärkeä mitä voidaan tehostaa efekteillä ja erilaisilla siirtymillä

Kilpailuohjelman aikana järjestetään myös “yleisön suosikki” -äänestys. Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman loppuosassa. Tapauksessa, jossa mahdollinen voittaja ei ole kilpailussa läsnä eikä ole lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, postitetaan se hänelle kotiin. Kilpailun järjestelyihin osallistuvat eivät voi ottaa osaa kilpailuun. Järjestäjät varaavat oikeuden lisäpalkintojen jakamiseen oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsittelee ainoastaan AMV-vastaava. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.
Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: desu18
Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää videosi ohessa tekstitiedoston, joka sisältää kaikki nämä tiedot. Tee tämä etenkin mikäli lähetät monta videota samalla kertaa.
Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@desucon.fi

Kilpailu järjestetään yhteistyössä AMV.fi kanssa.