Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Medialle

Tältä sivulta löydät mediamateriaalia Desuconista: valokuvia aikaisemmista tempauksistamme, grafiikkaa, lehdistötiedotteita ja kenties jopa liikkuvaa kuvaa.

Seuraa uutisia ja pysy kartalla siitä, mitä milloinkin tapahtuu!

Yhteystiedot medialle

Huomaathan, että tästä puhelinnumerosta ja sähköpostiosoitteesta palvellaan ainoastaan lehdistön edustajia. Desuconilla ei ole puhelinasiakaspalvelua. Kävijöille yhteydenotto-osoite on myynti@desucon.fi, talkootyöntekijöille tyovoima@desucon.fi ja ohjelmanjärjestäjille ohjelma@desucon.fi.

Santtu Pajukanta
tiedotusvastaava
tiedotus@desucon.fi
puh. 050 345 0542

Heidi Päivinen
pääjärjestäjä
pj@desucon.fi

Grafiikkaa

Desuconin logo kaksirivisenä  (png)

Desuconin logo yksirivisenä (png)

Desuconin tekstitön logo (png)

Valokuvia

Valokuvia aikaisemmista Desuconeista löydät galleriasta. Löydettyäsi sopivan kuvan pyydä tiedotusvastaavalta lupa kuvan käyttöön sekä tarvittaessa suurempi versio kuvasta.

Lehdistötiedotteet

Julkaisemme ennen tapahtumaa 1-2 lehdistötiedotetta. Mikäli haluat mukaan tapahtuman tiedotejakeluun, lähetä sähköpostia tiedottajalle osoitteella tiedotus@desucon.fi.

 

Aikaisemmat lehdistötiedotteet:

Desucon lyhyesti

Desucon on täysi-ikäisille japanilaisen animaation ja sarjakuvan eli animen ja mangan harrastajille suunnattu viikonlopun mittainen harrastetapahtuma. Pääpaino Desuconissa on animea ja mangaa käsittelevällä laadukkaalla puheohjelmalla.

Desuconin puheohjelmassa nuoret harrastajat pureutuvat suosikkisarjoihinsa ja niiden tekijöihin tavoitteenaan viihdyttävät, tiedottavat ja keskustelua herättävät ohjelmanumerot. Tapahtuman japanilaiset kunniavieraat ovat ääninäyttelijöitä, käsikirjoittajia, ohjaajia, animaattoreita ja muita Japanin animaatioteollisuuden rautaisia asiantuntijoita, jotka valottavat puheenvuoroissaan animen ja mangan kulissien takaista maailmaa ja tuovat oman näkökulmansa teoksiinsa.

Näkyvässä roolissa tapahtumassa on myös cosplay eli fiktiivisten, usein animesta tai mangasta peräisin olevien hahmojen esittäminen pukeutumisen ja eläytymisen keinoin. Desuconin cosplaykilpailu kuuluu Suomen kovatasoisimpiin.

Kolmen ikärajallisen Desucon Frostbite -talvitapahtuman menestyksen siivittämänä myös kesän Desucon otti käyttöön vuonna 2016 18 vuoden ikärajan tavoittaakseen kohderyhmänsä paremmin. Desucon-tapahtumat tekevät näin selvän pesäeron muihin Suomen animetapahtumiin, joissa keskimäärin noin puolet kävijäkunnasta on alaikäisiä.

Seuraava Desucon järjestetään Lahden Sibeliustalossa 8.–10. kesäkuuta 2018. Tapahtumaan odotetaan noin 2 900 kävijää pääsääntöisesti ikähaarukassa 18–30 vuotta. Pääsylippuja myydään ainoastaan ennakkoon tapahtuman verkkokaupassa.