Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailu

Kilpailun kulku ja käytännön ohjeet

Voit osallistua kisaan millä tahansa itsetehdyllä anime- tai pelimusiikkivideolla. Kilpailuun voi ilmoittautua 14.10.2016 alkaen ja se suljetaan 28.12.2016 klo 23:59, minkä jälkeen tuomaristo suorittaa esikarsinnan. Kaikille osanottajille ilmoitetaan karsintatuloksista 12.01.2017 mennessä. Tuomariston valitsemat voittajat julkistetaan finaaliesityksessä ja yleisön suosikki päättäjäisissä. Tulokset julkaistaan myöhemmin myös Internetissä. Finalistien tarkka määrä riippuu videoiden kestosta.

Tuomaristo palkitsee kokonaisuutena parhaat videot (sijat 1.-3.), minkä lisäksi tuomaristo jakaa palkinnot eri osa-alueilla ansioituneimmille videoille:

  • Paras hyväntuulinen
  • Paras vakavamielinen
  • Paras toiminnallinen 

Lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja ja AMV-vastaava jakaa vielä palkinnon parhaasta kokonaisuudesta. Palkintojen lisäksi kisassa saatetaan jakaa kunniamainintoja jollain saralla erityisen ansiokkaille mutta palkinnotta jääneille videoille.

Finalisteille varataan istumapaikkoja salin etuosasta. Osallistujat ostavat normaalin sisäänpääsylipun tapahtumaan. Ilmoitathan tulostasi ilmoittautumislomakkeella. Mikäli voittaja ei ole itse paikalla tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan tapahtuman jälkeen.

Kilpailun tuomaristo suorittaa karsinnat ja jakaa palkinnot sekä kunniamaininnat siten, ettei videon tekijää paljasteta tuomareille ennen valintojen tekemistä.

Osallistumisrajoitukset

Kilpailuun voi osallistua korkeintaan kolmella (3) videolla (mukaan lukien yhteistyövideot), jotka eivät ole aikaisemmin saaneet palkintoja suomalaisten conien yhteydessä pidetyissä kisoissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kisaa.

Sisällölliset vaatimukset

Videon kesto saa olla 1-6 minuuttia. Suositeltu pituus on 2-4 minuuttia.

Videoon kuulumattomat logot ja tekstitykset ovat kiellettyjä - itse lisätyt, musiikkivideoon kuuluvat tekstit ja tekstitykset ovat sen sijaan sallittuja. Videon alkuun saa halutessaan liittää videoon liittyviä kreditointitekstejä tietyin rajoittein:

  • Tekstit saavat sisältää tietoja käytetystä musiikkiraidasta, videolähteistä, videossa esiintyvien hahmojen nimiä sekä itse videon nimen.
  • Tekstissä ei saa esiintyä videon tekijän tai studion omaa nimeä, nimimerkkiä tai logoa.
  • Tekstien on sisällyttävä itse musiikkivideoon, eli niiden on ilmestyttävä pääasiallisen ääniraidan aikana. Musiikkivideosta irralliset, vain kreditointiteksteille omistetut introt ja lopputekstit leikataan finaaliesitystä varten pois.

Käytetystä videomateriaalista vähintään puolet on oltava japanilaista animaatiota tai pelien välivideoita. Muunlaisen materiaalin, kuten peleistä tai länsimaalaisesta animaatiosta peräisin olevan tai itse videokuvatun videon käyttö animen ohella on sallittua.

Videon ääniraidan on koostuttava pääosin musiikista. Käytetyn kappaleen muokkaaminen ja esimerkiksi puhuttujen repliikkien lisääminen on sallittua, kunhan video täyttää musiikkivideon tunnusmerkit.

Erittäin graafisen väkivallan ja pornon käyttäminen videoissa on kiellettyä. Alastomuutta ja normaalin rajoissa pysyviä toiminta- tai väkivaltakohtauksia saa käyttää. Ollessasi yksittäisestä kohtauksesta epävarma, ota yhteyttä sähköpostitse.

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videonnimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa nimimerkki esimerkiksi etunimelläsi.

Tekniset vaatimukset

  • Resoluutio: Vähintään 480 vaakaviivaa, korkeintaan 1080. Suositeltu resoluutio on 1280x720 tai 1920x1080 ja suositeltu kuvasuhde 16:9. Tallennathan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.
  • Formaatti: Useimmat tavallisimmat videoformaatit (mm. wmv, mkv, avi) kelpaavat. Suositeltu tiedostomuoto on MP4.
  • Frame rate 23.976 / 24 fps, 29.976 / 30 fps tai 59,976 / 60 fps. Suositeltavaa on tarkistaa lähdemateriaalin frame rate ja pitäytyä siinä, jos frame rate tai fps ovat tuntemattomia termejä.

Käytä mahdollisimman hyvälaatuisia lähdetiedostoja ja tallenna lopullinen musiikkivideo mahdollisimman hyvälaatuisena. Yritä pitää tiedostokoko järkevänä – jos olet tästä epävarma, ole yhteydessä sähköpostitse.

Mikäli video täyttää sisällölliset vaatimukset, mutta teknisessä puolessa on ongelmia, videon lähettäjään ollaan yhteydessä. Videota saatetaan skaalata ja uudelleenpakata itse esitystä varten.

Kisaan liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen amv@desucon.fi

Fantasiapelit