Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Työpajat & keskustelupiirit

Gunpla-paja. Kuva: Mira Strengell

Desuconissa järjestetään paljon mielenkiintoisia työpajoja, joissa pääset kokemaan ja tekemään itse.

Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen. Työpajojen ennakkoilmoittautuminen alkaa perjantaina 20. tammikuuta kello 18:00. Esimerkiksi Shibari-työpajat ovat aiempina vuosina olleet niin suosittuja, että ilmoittautuminen on mennyt täyteen jo muutaman tunnin aikana, joten kannattaa olla mahdollisimman nopea, mikäli haluaa mukaan. Perehdy siis osallistuvaan ohjelmaan ja varmista, että pääset osallistumaan kaikkiin suosikkeihisi!

 

Työpajat

Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen netissä

Onigiripaja

Sirpa Kovanen & Nadja Ratia

27.1.2017 20:00 – 23:00

Honka

Onigiri on suosittu riisistä tehty välipala, joka vilahtaa tuon tuosta myös animessa. Nyt voit oppia tekemään onigireja itse! Pajassa valmistetaan yhdessä erilaisia täytteitä ja furikake-maustesekoitusta, minkä jälkeen osallistujat saavat tehdä itselleen mieluisia onigireja. Lopuksi onigirit tietysti syödään teen ja jutustelun lomassa. Suurin osa täytteistä sisältää kalaa, joten pajaa ei suositella kala-allergikoille. Pajaa ei suositella myöskään niille, jotka ovat allergisia seesaminsiemenille. Materiaalimaksu on 5 euroa, ja mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Valmisteluihin tarvittavan ajan takia työpaja alkaa klo 20.15.

TÄYNNÄ
 

Shibaria aloittelijoille

Ansku "maimai" Ylönen

28.1.2017 17:30 – 19:30

Honka

Oletko aina ollut kiinnostunut köysistä, mutta et ole koskaan uskaltanut kokeilla? Tai kokeilitko joskus ja sitten se jäi? Tule tähän matalan kynnyksen työpajaan; et tarvitse mukaasi muuta kuin avointa mieltä! 

Pajassa harjoittelemme yhteyden luomista sekä sen ylläpitämistä. Teemat keskittyvät kommunikaatioon, turvallisuuteen sekä itsensä ilmaisemiseen köydellä ja köysissä.
Työpajaan osallistutaan pareittain, mutta kaikki harjoitteet voit tehdä myös uuden tuttavuuden kanssa. 

Ilmottauduhan pajaan etukäteen, lainaamme sinulle köyden. Myös omat köydet on sallittua ottaa mukaan! 
Työpaja on turvallisempi tila kaikille sukupuolille ja seksuaalisuuksille. 
 
TÄYNNÄ
 

Otuspaja uusiomateriaaleista 2.0

Anna Siltalta & Aurora Frestadius

29.1.2017 10:30 – 13:30

Koivu

Kesän 2016 Desuconissa pidetty otuspaja tulee taas! Kaipaako sisustuksesi trendikästä ekoelementtiä? Oletko aina halunnut tehdä itsellesi pehmo-otuksen toteemieläimestäsi, -Pokemonistasi tai -mechastasi? Jos olet, ja vaikket olisikaan, on tämä työpaja juuri sinua varten! Työpajassa pääset ompelemaan (tai taitojen uupuessa kuumaliimaamaan) itsellesi ihanan pehmoisen kaverin, joko uniseuraksi tai animeluolasi katseenvangitsijaksi. Pehmoiset kaverit toteutetaan kierrätysmateriaaleista; vanhoista vaatteista, lakanoista, verhoista. Tällä kertaa keskitymme erityisesti huopamateriaaleihin! Paikan päällä on materiaalia, mutta halutessaan voit tuoda omankin kaapin syövereistä erilaisia tekstiilejä (ja miksei myös metalliromuakin!). Pajaan otetaan mukaan 15 enakkoilmoittautunutta koko pajan ajaksi, mutta voit tulla myös ilman ilmoittautumista. Pajassa on saatavilla valmiita kaavoja, mutta omatkin designit ovat tervetulleita! Pajamaksu 3€.

 

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista

Liikettä hahmoon!

Taru Lepistö

28.1.2017 10:00 – 11:30

Honka

Tämäkin vuonna pääsee leikkimään eri hahmojen kanssa ja liikkumaan eeppisesti ympäri huonetta. Viime vuonna Hahmo haltuun-paja saa jatkoa ja otamme hahmokarikatyyrit omaksemme. Erilaisin improvisaatioharjoituksin etsimme kuinka saada kisalavalle tai photoshootteihin hahmojen piirteet esille elein ja ilmein. Mukaan voi tulla hakemaan myös energiaa coniin. Ota mukaan avoin mieli ja joustavat vaatteet. Vaikeimmat cossit kannattaa riisua pois ennen ohjelmaan tuloa.
 
 
Kokoa oma taikatyttötiimisi

Nuppu "ToriSohva" Eskelinen (@ToriSohva)

28.1.2017 11:30 – 13:30

Honka

Ainoa taikatyttöjä parempi asia on kokonainen taikatyttötiimi. Tule rakentamaan yksin tai 2-3 hengen ryhmissä oma unelmakokoonpanosi piirtäen, kirjoittaen tai sekä että. Pajassa jaetaan vinkkejä ja käydään vaihe vaiheelta läpi, kuinka luoda toimiva taikatyttötiimi käyttäen esimerkkeinä taikatyttösarjoja laidasta laitaan. Ei ennakkoilmoittautumista, tarjolla paperia ja lainakyniä.
 
 
Kaaoscosplay

Jalle, Jasmine "Sukkapuikko" Aartolahti, Inka "Teepurkki" Harilainen & Mirka "Mirukachan" Jokela

28.1.2017 13:00 – 18:00

Koivu

Tervetuloa tekemään työpajaan monenmoisista eri materiaaleista mitä mieleen sattuukaan! Löytyy tavallisista kankaista ja muovipurkeista lähtien materiaaleja, joista lähteä työstämään itselleen uutta asua. Saa tulla myös korjaamaan vanhoja cossejansa, väsäämään proppeja, pehmoleluja, asustetta.. jne. Kaavoitusapua annetaan sitä tarvitseville. Ei ennakkoilmoittautumista. Pajamaksu 3 €.
 
 
Yövirkkujen lautapelit

Jenna ”Xenji” Lukkari & Tanja ”Allu--” Onishko

28.1.2017 18:00 – 01:00

Koivu

Eikö väsytä vielä? Tekeekö mielesi pelata lautapelejä? Tule siis kokeilemaan Cards Against Humanity -korttipeliä, haasta kaverisi Pokemon-Kimbleen tai solmi itsesi solmuun Twisterissä. Meiltä löytyy myös paljon muita lauta- ja korttipelejä. Tervetuloa mukaan yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa koko porukalla. Peliseuraa löytyy aina! Pajamaksu 0.5€.
 
 
Shadowhunters roolipeli

Pihla ”Kaibutsu” Arraste & Isa ”Failwofl” Kyyhkynen

28.1.2017 21:30 – 23:00

Honka

Varjometsästäjät kokoontuvat miettimään miten he pystyvät pysäyttämään Valentinen. Myös Magnus ja Luke ovat tulleet auttamaan, jotta nämä kamalat tapahtumat saataisiin loppumaan. Pystytäänkö Valentine pysättäymään ajoissa?
 
 
Worbla-työpaja

Noora Nevalainen & Jenni Suominen

29.1.2017 10:30 – 13:30

Honka

Kiinnostaako Worbla-muovin käyttö cosplayssa? Tule tutustumaan materiaaliin ja opettelemaan parhaat tekniikat. Ohjelmaan ei ole ennakkoilmoittautumista, kymmenen ensimmäistä mahtuu mukaan ja lisäpaikkoja voi tulla kysymään ohjelman aikana. Materiaalimaksu on 5 euroa, varaathan mukaan tasarahan.
 
 

Keskustelupiirit

Keskustelupiiriin on ennakkoilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen infossa

 

Type-Moon keskustelupiiri

Markus "Graus" Pesonen (@HerrGraus)

29.1.2017 13:30 – 16:30

Koivu

Type-Moon-fanit elävät mielenkiintoisia aikoja. Mediayhtiö Bloomberg nosti Fate/Grand Orderin esille valtavirtaan Sonyn mustana hevosena mobiilipelimarkkinoilla. Ennen keskustelupiiriä ilmestyy myös mielipiteitä jakava Fate/Grand Order: First Order OVA ja Prisma Illyan viimeinen osa tulee elokuvana. Ohjelmalla on tarkoitettu juuri niille jotka haluavat keskustella Type-Moon -franchisen maailmoista. Keskustelupiirissä tulee olemaan spoilereita ja ei välttämättä suositella sarjoja tuntemattomille.
 
 
Keskustelupiiriin ei ole ennakkoilmoittautumista
 
Cossi-Pirkka

Lime

27.1.2017 18:00 – 20:00

Honka

Tule kuulemaan ja jakamaan vinkkejä ja niksejä cossien tekoon liittyen. Jaetaan yhdessä parhaat keinot ja jos on jokin ongelma mitä et keksi voit tulla porukalla ihmettelemään jos joku toinen osaa vastata paremmin. Mukaan voi liittyä missä kohtaa vain ohjelmaa!
 
 
By the Bonfire: Dark Souls keskustelupiiri
 
Marko ”Lambda” Göös & Peter ”Nara” Nikander

29.1.2017 13:30 – 16:30

Koivu

Hidetaka Miyazakin huippusuosittu pelisarja Dark Souls on vihdoin päättymässä. Kokoontukaamme keskustelemaan kokemuksistamme, saavutuksistamme ja aatteistamme pelin maailmasta. Onko sinulla kysymyksiä joihin etsit vastausta, tai kenties ongelmia joihin kaipaat ratkaisuja? Täällä voimme keskustella pelin mekaniikoista aina loreen asti, sekä faktuaalisesti että spekulatiivisesti. Tule täydentämään Estuksesi, ja kuuntelemaan tovereitasi!
 
 
Genderbendaus fanikulttuurin trendinä – miten ilmentää sukupuolta?

Säikky

28.1.2017 13:30 – 15:30

Honka

Jatkoa perjantain luennolle
 
 
Revolutionary Girl Utena -tukiryhmä

Reetta Kontiainen

28.1.2017 15:30 – 17:30

Honka

Utena on sarja, joka kryptisyydessään saattaa saada terävimmänkin animenkatsojan ymmälleen. Et siis ole yksin! Tervetuloa vaihtamaan ajatuksia esimerkiksi sarjan symboliikasta, syvällisistä teemoista, visuaalisesta kikkailusta ja kieroista ihmissuhteista. Osallistujilta toivotaan ainakin tv-animen juonen tuntemusta.
 
 
Yuri on Ice - Neloishyppyjä ja porsaanleikettä

Ilona "ilonazgul" Pitkänen

29.1.2017 13:30 – 15:30

Honka

Usealle syksyn kohokohdaksi noussut MAPPAn originaalianime Yuri on Ice päättyy juuri joulun alla. Keskustelunaiheita varmasti riittää. Kaikki ovat tervetulleita jakamaan ajatuksiaan esimerkiksi sarjan hahmosuhteista, koreografioista, ja niiden sidoksista luistelijoiden henkiseen ja tekniseen kehitykseen, tai vaikkapa pohtimaan, mikä merkitys katsudonilla on juonenkulussa.
Fantasiapelit