Frostbiten cosplaytuomaristo

Kirjoittanut
riko

European Cosplay Gathering-karsinnan tuomaristo

Moro kaikki! Nimeni on Faroni ja cosplay on ollut minulla harrastuksena 5 vuotta. Kisaaminen on tullut osaksi harrastustani muutaman vuoden sisällä ja viime vuonna olin edustamassa Suomea European Cosplay Gatheringissa.

Tuomarina kiinnitän huomiota perusasioihin puvussa kuten materiaaleihin, väreihin sekä yksityiskohtiin. Mutta koska maskeeraaminen on minun erikoisuuteni, kiinnitän myös tarkempaa huomiota meikkeihin. 

Lavalla tahdon nähdä karismaa, intoa, ja tietenkin selkeitä ja viihdyttäviä esityksiä. 

Paljon tsemppiä kaikille vielä viimeisiin ponnistuksiin! Frostissa nähdään!

 

UruharaFC

Päivi ja Satu Asikainen

 

Moikka kaikille! Me olemme UruharaFC aka Päivi ja Satu, 29-vuotiaat kaksoset Kouvolasta. Olemme harrastaneet cosplayta vuodesta 2009 lähtien ja matkan aikana on tullut koettua mm. World Cosplay Summit 2013, Nordic Cosplay Championship 2014 1. sija, Cosplayn suomenmestaruuskilpailut 2015 joukkuesarjan 1. sija ja nyt viime kesänä European Cosplay Gathering joukkuesarja, josta tuli kotiin The best wig award by Arda wigs.

Päivillä on 10 vuoden kokemus vaatteiden suunnittelusta ja ompelusta. Oli sitten kyse muodista tai roolipuvuista, hän kiinnittää huomiota siistiin ompelujälkeen, istuvaan kaavoitukseen ja toimiviin materiaalivalintoihin – unohtamatta kuitenkaan hahmo- ja sarjarakkautta!

Satu on erikoistunut muotoilemaan peruukkeja ja tekemään pieniä proppeja cosplayasuihin. Hän katsoo erityisesti sekä peruukin että puvun kovien osien siistiä toteutusta.

Odotamme innolla näkevämme lauantaina omistautumista pukuaiheelle ja huikeita näytöksiä!

 

Kuvaajana Kizzy
Kuvaajana Kizzy

Olen pienen ikuisuuden cosplayta harrastanut Iris Rönkkö enkä malta odottaa, että pääsen tuomaroimaan ihania ECG-karsintakisaajia! Olen touhunnut vuosikausia erinäisten cosplayn arvokisojen parissa ja ECG-karsintojakin on tullut tuomaroitua useamman kerran. Joka kerta kisaajien innostus ja omistautuminen jaksaa lämmittää sydäntäni ja varmasti tälläkin kertaa tuomarointihuoneeseen saapuu niin uskomattomia cosplayaajia, ettei ulkona raivoava pakkanen tunnu missään. Tuomarina tykkään penkoa suurien helmojen rakenteita ja tiirata pikkutarkkaa käsityötä. Kirjailuista worblaväkerryksiin, kaikki ne ovat laulun arvoisia! Puhumattakaan esityksistä… Tirautan aina pienet itkut show’n aikana, koska on vaan niin hienoa. Kiitos jo etukäteen kaikille kisaajille ja tsemppiä loppurutistukseen! Muistakaa syödä, juoda ja nukkua, jotta voitte NAUTTIA!

 

Yksilökilpailun tuomaristo

 


Kuvaajana Kis

Moi! Olen Rorune ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2006 lähtien. Tulen edustamaan Suomea ensi kesän World Cosplay Summitissa. Suomen puolella on tullut ravattua eri cosplay-kisoissa kisaajana viime vuosian aika paljon. Arvostan huolellisesti tehtyjä asuja, joissa myös yksityiskohtiin on panostettu. Pienet yksityiskohdat, kuten korut ja kirjonnat ovat myös yleensä minulle kaikista kivoimpia tehdä.

Tämä on vasta toinen kerta kun olen tuomaroimassa, mutta toivon pääseväni tuomaroimaan cosplay-kisoja lisää. Odotan innolla siitä että pääsen juttelemaan siitä, miten kukin kisaaja on toteuttanut asunsa. <3

 


Kuvaajana Niina Riekki

Heippa, olen Riikka. Cosplayn parissa olen pyörinyt yli kymmenen vuotta ja siinä samalla on kai tullut suoritettua joku epävirallinen askartelun-paskartelun perustutkinto. Pyrin kokeilemaan uutta lähes jokaisen puvun kanssa. Viime vuosina olen hurahtanut toden teolla kankaiden värjäykseen. 

Kisakokemusta olen kartoittanut enemmän esitysten lomassa kuin pukukisoissa. Myös jokunen arvokisa on tullut koluttua läpi. Viimeisimpänä meriittinä viime syksynä syliin tupsahti edustuspaikka World Cosplay Summitissa. Koulutukseltani olen vaatetusompelija, jonka lempimateriaaleja ovat erilaiset worblat.

On hirveän mielenkiintoista päästä tuomaroimaan pukukisaa. Uskon, että tätä tuomaria jännittää vähintään yhtä paljon kuin kisaajia. Tutiskaamme yhdessä ja onnea kaikille kisaajille viimeisiin puristuksiin!

 


Kuvaahana Gabriel Kulig

Hei! Olen Meri "umiyo" Laitinen ja aloitin cosplayn vuonna 2008, mutta ensimmäinen kokonaan itsetehty puku valmistui 2009. Vuosien saatossa olen kisannut useassa kisassa Suomessa sekä kahteen kertaan olen saanut myös kunnian edustaa Suomea kansainvälisissä kisoissa. Edellinen kerta oli vuonna 2016 Eurocosplay finaalissa Lontoossa. Tuomarointipöydänkin takana on karttunut kokemusta jo useammasta kisasta. 
 
Tuomaroinnissa parasta on kuulla kisaajien onnistumisen hetkiä ja oivalluksia kuinka he ovat saaneet jonkin osan tehtyä. Pukujen takaa kuulee mitä mielenkiintoisempia tarinoita siitä miten puku on loppujen lopuksi syntynyt. Tuomarina kiinnitän huomiota puvuissa sekä yksityiskohtiin että toimivaan kokonaisuuteen, materiaalivalintoihin ja siisteyteen. 
 
Onnea kaikille kisaajille, muistakaa pitää hauskaa, mutta myös levätä ennen kisoja! :) 
 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!