Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Greenroom-vastaavan jouluinen mansikkakakku

Heippa! Olen Jonna "Haisku" Järvimäki ja aloitan tulevana kesänä Desuconin uutena greenroom-vastaavana. Tehtävä on minulle uusi-vanha, sillä toimin tällä hetkellä Traconin virkistystiimissä vastaavana ja olen aikoinaan pyörinyt greenissä kuuttina.

Odotan vastaavuudessa eniten greenin kehittämistä eteenpäin ja uusien tarjoiluiden ideointia. Minulle on erityisen tärkeää jokaisen kuutin jaksaminen ja haluankin varmistaa omalla toiminnallani ettei yksikään kuutti näe viikonloppuna nälkää. Greenistä ei lopu ruoka (tai kahvi) kesken!

Otin uuden vastaavuuden sydämellä vastaan, sillä rakastan muille leipomista ja ruoan laittamista. Kokosinkin ystäviäni kasaan, leivoin jouluisen mansikkakakun ja haluan jakaa sen nyt teidän kanssa.

Tiesittekö, että Japanissa syödään jouluisin mansikkakakkua? Jos perinteiset joulutortut ja piparit alkaa tökkiä ja joulupöytä kaipaa vaihtelua, voin suositella lämmöllä mansikkakakkua. Sen lisäksi, että kakku vie syöjänsä suoraan kohti kesää on se myös helppo valmistaa.

Ystäväni suosituksesta kokeilin Kinuskikissan gluteeniton kakkupohja -ohjetta, joka noudattaa "kaikkea yhtä paljon" -periaatetta.

Aloita rikkomalla 4 kananmunaa lasiin ja mittaamalla toiseen yhtä paljon sokeria. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa saman verran jauhoseosta, josta puolet on jauhoa ja puolet perunajauhoa. Lisää joukkoon 1,5 teelusikkalista leivinjauhetta.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (kun vaahdon pintaan jää näkyviin kuvio, on vaahto tarpeeksi kuohkeaa). Sekoita jauhoseos varovasti siivilää apuna käyttäen vaahdon joukkoon.

Voitele vuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperia. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kypsyys on hyvä varmistaa esimerkiksi hammastikulla tai varovasti haarukalla.

Pohjan kypsyessä on hyvin aikaa valmistaa täyte. Perinteisesti mansikkakakun väliin menee toki mansikkahilloa ja kermavaahtoa, mutta tykkään kokeilla uusia asioita ja päädyin mansikkamousseen.

Tarvitset 
Noin 300 grammaa suomalaisia pakastemansikoita
4 desiä kuohukermaa
Yhden paketin (250 grammaa) mascarponea
Sokeria
Vaniljasokeria

Sulata mansikat ja valuta ylimääräinen neste pois siivilällä. Murskaa lopuksi haarukalla. Vatkaa kuohukermaa kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä yhä vatkaten kerman joukkoon murskatut mansikat ja mascarpone. Mausta oman maun mukaan, mutta mousse saa olla melko makeaa, sillä kakun väliin ei tule hilloa.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan - jos haluat useamman kerroksen suosittelen leipomaan kaksi pohjaa - ja kostuta varovasti laimennetulla mansikkamehulla ja levitä kunnon kerros mansikkamoussea.

Kävi niin hassusti, että täytön jälkeen uppouduin täysin koristeluun enkä muistanut ottaa enempää kuvia! Tekevälle sattuu, mutta vatkasin 4 desiä vispikermaa ja levitin tasaisesti ympäri kakkua. Asetin kohmeiset mansikat kakun päälle ja koristelin reunat.

Sitten vain nauttimaan! Kuvan kakku tuhottiin parissa tunnissa.
Hyvää joulun odotusta kaikille, toivottavasti nähdään jo Frostissa!