DesuTalks lähestyy

Kirjoittanut
Hoothoot

Olethan jo tietoinen siitä, että neljäs seminaarimuotoiseen puheohjelmaan keskittyvä DesuTalks-tapahtuma järjestetään Helsingin kulttuuriareena Glorialla lauantaina 12.10.2013, kello 10:00-17:00?

Talkspalks

Desucon Frostbiten ikärajauudistuksen jälkikommentoinneissa nousi usein esille huomio siitä, että DesuTalks on kuiva tapahtuma vain yli 18-vuotiaille animeharrastajille. Tähän seikkaan on saattanut vaikkuttaa tapahtuman melko korkea pääsymaksu (suhteessa esim. kolmipäiväiseen, ympärivuorokautiseen Desuconiin) tai se, että ensimmäisiin Talkseihin osallistuneilta toivottiin asiallista pukeutumista.

Tapahtuma voi kuitenkin muuttaa imagoaan ja siksi tämän vuoden Talksista päätettiin tehdä helpommin lähestyttävä, kaikille vapaa ja maksuton! Tapahtumaan pääsee  tänä vuonna mukaan ilmoittautumalla, mutta tästä lisää hieman myöhemmin.

On monia syitä, miksi DesuTalksiin kannattaa tulla kävijäksi. Desuconit ovat aina pyrkineet tarjoamaan laadukasta animepuheohjelmaa. Kun isompien conien ohjelma kattaa harrastuksen visuaalisen puolen, on pienemmän tapahtuman tehtävä jotain muuta, sellaista, joka houkuttelee harrastuksen ilmiöitä seuraavia mukaan kuuntelemaan. Tästä syystä DesuTalksia keskitetään entistä enemmän harrastuksen pohtimisen suuntaan.  Viime vuonna teemana oli oman animeharrastuksen pohtiminen ja tänä vuonna tarkastellaan sitä, miten harrastus on kehittynyt buumivuosien 2003-2013 aikana. Tämän vuoden DesuTalksin teemana puolestaan on ”Animeharrastus ja mitä siitä tuli”.

btoooom

Buumi ei ole sama kuin Btoomi, mutta ainakin animesta voi oppia huonoja puujalkoja t. Shirokuma

Tänä vuonna puhujina on pitkän linjan animeharrastajia ja –osaajia, jotka vaikuttavat suomalaiseen harrastuskenttään niin internetissä, alan julkaisuissa kuin kustannuskentälläkin. ja sellaisia henkilöitä, jotka ovat  seuranneet harrastuksen kehitystä sen huippuvuosina ja nähneet, miten harrastus muuttuu.  Yhteensä puheenvuoroja on noin 10.  Mielenkiintoisien puheenvuorojen lisäksi Talks on myös oivallinen tapahtuma tavata aivan uusia ihmisiä ja seurata Twitterkommentointia reaaliaikaisena. Eikä se cosplaykaan ole kiellettyä, jos puvun päälle pistäminen tuntuu itselleen mukavimmalta idealta. Minä ainakin ajattelin!

DesuTalksin ilmoittautuminen aloitetaan tänään perjantaina 18.9.2013, kello 21:00. Paikkoja DesuTalksiin on jaossa rajoitettu määrä, vain 151, joten kannattaa olla nopea, jotta pääsee nauttimaan laadukkaasta harrastuspuheohjelmasta.

Nähdään DesuTalksissa!

Ps. Ja ne baarijatkotkin korvataan tänä vuonna hieman erilaisella menolla – pääjärjestäjä Jussi Kari nimittäin lupaa, että DesuTalksin jatkopaikassa on tilaa istua ja mahdollisuuksia vaihtaa mielipiteitä ja ajatuksia niin kuumimmista animeilmiöistä kuin vaikka tulevista cosplaysuunnitelmistaan. Jatkopaikasta tiedotetaan hyvin pian!

Kommentit

tikutora
Eli siis en ihan saanut selville onko talksissa tänä vuonna ikäraja vai ei?
Jussi "niidel" Kari
Tikutora: Talks on kaikille avoin - ei siis ikärajaa :3!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!