Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Ohjelma

DesuTalksin ohjelma

Tuttuun tapaan jokainen ohjelma kestää keskimäärin 15-20 minuuttia. Väliajat on tarkoitettu ohjelmista keskusteluun esimerkiksi vierustoverin kanssa.

Alla päivän ohjelma!

10:00 Glorian ovet avautuvat

10:20 DesuTalksin aloitussanat

Aamupäivän ohjelma

10:30 Onko väärin iskeä tyttöjä (kirveellä) dungeonissa

Myy Lohi (@khibi_myy)

Vanhan koulukunnan fantasiaroolipelit ovat innoittaneet animea ennen ja nyt. Mitä eri ikäiset sarjat ovat innoituksen lähteestään ottaneet ja mitä jättäneet? Mitä ne antavat sekä fantasian että animen ystävälle - ja antavatko toiset ehkä enemmän kuin toiset? Vertailussa aito ja alkuperäinen Record of Lodoss War ja uutuuttaan kiiltävä DanMachi.

11:00 Ranpo Kitan, kesän chuunein anime

Nita Lohi (@nits_afureko)

#chuuneinanime

Kuulun japanilaiskirjailijan Edogawa Ranpon kuolemasta on kulunut 50 vuotta, minkä kunniaksi kesällä lähetettiin moderni animesovitus hänen mysteeritarinoistaan. Lopputulos on varsinainen malliesimerkki siitä, miten raivokkaasti myöhäisillan animet tavoittelevat marginaaliyleisöjä. Turhautunut katsoja avautuu siitä, millainen sekametelisoppa Ranpo kitanista syntyi ja kannattiko edes herätä.

11:30 Vaiennetut äänet - A Silent Voice ja Japanin vammaiset

Cilla Lohi (@cilucola)

A Silent Voice -mangassa koulua vaihtavan kuulovammaisen oppilaan integraatio ei mene aivan putkeen. Kuvaus ei loppujen lopuksi ole kovin kaukana Japanin todellisuudesta. Mitä kaikkea mangassa olisi pitänyt tehdä toisin, ja miten A Silent Voice kritisoi Japanin asennetta vammaisiin?

12:00 Salmiakin maailmanvalloituksen puolesta! Sanmagumo ja doujinshin mahdollisuudet

Yusuke "Maro" Ota ja Pinja "Nieal" Tawast

Tositarinaa doujinshin tekemisestä Suomessa. Mitä eräs harrastajasarjakuvaryhmä on jo tehnyt ja mitä kaikkea voidaankaan ehkä vielä tehdä?

12:30-14:00 Lounas

Iltapäivän ohjelma

14:00 Normot vie meidän naiset

Jussi "niidelj" Kari (@niidelj)

Kauan on skenessä ounasteltu, että animetyttö kelpaa normopojalle, mutta kääntäen homma ei toimikaan. Onneksi asia voidaan selvittää: TIME FOR SCIENCE!

14:30 Tais loppuu budjetti

Valtteri "Tounis" Strömsholm (@Touniss)

Kautta aikain on kaikesta syytetty budjettia. Kun anime on huonosti piirretty, kun suosikkisarjan kakkoskautta ei kuulu, kun sarjan juoni lähtee outoon suuntaan, syyllinen on aina budjetti. Vai onkohan kuitenkaan? Luento pyrkii selvittämään animen budjettiin liittyviä väärinkäsityksiä ja lopettamaan viattoman budjetin kiusaamisen.

15:00 Pelastakaa animaattorilapset!

Johannes "Gorim" Myllyniemi (@NewGorim)

Japanin työkulttuurin tunteville tuskin tulee yllätyksenä, että animealalla elantonsa tienaavien elämä on kaukana helposta. Ohjelmassa tarkastellaan animealan tuotantopuolen työolosuhteita nyt, ennen ja tulevaisuudessa. Luvassa on myös pohdintaa systemaattisen huonojen työolojen mahdollisista vaikutuksista myös kuluttajan näkökulmasta.

15:30 Markettimanga ja sen kohdeyleisöt

Petteri "Tsubasa" Uusitalo (@ptjtsubasa)

Ensimmäiset Dragon Ballit saapuivat Suomessa kauppoihin vuonna 2003. Sen jälkeen on kasvanut sukupolvi, joka on aina lukenut mangaa suomeksi. Kustantajia on vuosikymmenen aikana tullut ja mennyt, mutta julkaistun mangan määrä on myös tasaantunut ja tarjonta monipuolistunut. Miten julkaistavien sarjojen kohdeyleisöt ovat vuosien aikana muuttuneet, ja voiko tästä tehdä päätelmiä suomennetun mangan lukijakunnan kehityksestä?

16:00 Loppusanat

16:30 Jatkot