Mitä on coni?

Kirjoittanut
niidel

Mitä on coni? Säälittävä pieni kasa vapaaehtoistyötä! Mutta siinä oli tarpeeksi puhetta. Tässä teille!

Conien pitäminen on jokseenkin glorifioitua ja toisaalta mystifioitua puuhaa. Conien järjestämisestä puhutaan urotekona, joka imee ihmisestä viimeisetkin voimat, eikä conin järjestäminen voi onnistua, ellei sen suunnittelua aloita 3 - 4 vuotta etukäteen. Conia puidaan miljoonissa kokouksissa, mystisissä salaseuroissa, joita myös coniteoiksi kutsutaan. 3 - 4 vuoden aikajänne on tietysti ihan perusteltu, koska suunnitelmat ovat elämää suurempia ja myös rahoitus täytyy kiskaista jostain. Toisin sanoen - conin järjestäminen on rankkaa työtä, josta ei kerrota kenellekään ennen kuin ihmiset pääsevät kokemaan tulokset conissa. 3 - 4 vuotta conia säädettyään ja virastojen ja muiden tahojen kanssa säädettyään järjestäjät ovatkin sitten kurkkuaan myöten täynnä conin järjestämistä.

Mutta kuten kaikki tietävät: jos ei osaa itse tehdä parempaa, ei voi kritisoida. Pakko siis tarttua härkää sarvista. Conin tekeminen kun voi olla myös kivaa - jos porukkaa oikeasti kiinnostaa conin järjestäminen, motivaatiotakin riittää eikä ihmisiä tarvitse pakottaa mihinkään, vaan ihmiset toimivat itsekseen. Pulla on hyvää, kunhan se ei ole pakkopullaa.

Tähän saumaan iskee Desucon. Vaikka uusi harrastajasukupolvi onkin “saamattomampaa, laiskempaa ja kermaperseisempää kuin edeltäjänsä”, se aikoo silti näyttää, millaisia conit voisivat olla - kermaperseisyydestä huolimatta tällä sukupolvella kun on yksi etu puolellaan: sen perse ei ole vielä juurtunut kiinni siihen, että asiat tehdään sillä tavalla kuin aina on tehty, syystä että “näin on aina tehty”.

Viva la Desuconión!

Kommentit

kanelipulla
Moi. Olen tässä jo jonkin aikaa ihmetellyt että miten tuo desu sana liittyy noihin viher-puna silmäisiin heppuihin, että onkohan kyseessä jokin anime joka on minulta hypännyt ohi silmien...?
Tsubasa
Juu, se juontaa juurensa Rozen Maideniin. Suiseisekillä kun on tapana hokea desua joka lauseensa perässä. :)
Naruto
Saako tapahtumaan osallistua vasta mangaan tutustuvat???
Tsubasa
Tietysti saavat. :)
heh
desucon olisi ensimmäinen conini ja en ole ennen käynyt conissa *panic* minkä ikäisiä coneissa on? (olen 11)
Tsubasa
11 on aika lailla sitä nuorinta päätä. Suurin osa porukasta on siinä 14-17 kieppeillä, mutta ei missään conissa kuitenkaan syödä jos sattuu olemaan vähän muita nuorempi tai vanhempi. :)
Santsi
Sama täällä. Ekaa kertaa coniin ^_^ Olen ollut yhdesti animeseminaarissa, mutta Desucon on varmasti isompi tapahtuma :D En ole myöskään koskaan käynyt missään konsertissa, joten jännittää tosi paljon se Haruko Momoin konsertti *3* En malta oottaa :D

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!