Tooru Furuya Desuconiin

Kirjoittanut
Ana

Aloitellessamme Desuconin järjestämistä kirjoitimme ylös kolmen kohdan listan siitä, millaisen conin haluaisimme tehdä. Tämän listan kohta kaksi kuuluu seuraavasti:

2. Luoda con, joka saa ihmiset ajattelemaan "vau, voiko tällaisiakin coneja olla?"

Tavoitteena oli siis luoda jotain, mitä ei ihan joka conista löydy. Tähän kuului olennaisesti mm. ympärivuorokautisuus, hulppeat tilat ja meidokahvila, josta tuntuu julkistuksemme myötä tulleen mukavaa vakiokalustoa lähes jokaiseen muuhunkin coniin.

Yhtenä merkittävänä asiana pidimme myös kunniavieraan saamista. Japanilaiset animealan tekijät ovat viime vuosina loistaneet suomalaisissa coneissa lähinnä poissaolollaan, ja syyt ovat aina olleet samoja. Japanilaiset animeihmiset eivät kuulemma ehdi, saati sitten halua matkustaa ulkomaisiin coneihin. Se siitä kai sitten, ei onnistunut...

Ei todellakaan näin. Luovuttamattomuuden periaatteessa on se hyvä puoli, että kun jaksaa yrittää, tulee lopulta myös tuloksia. Eikä se japanilaisten saaminen lopulta niin hankalaa ollutkaan: tarvittiin vain Google ja kaksi sähköpostiviestiä. Minulla onkin kunnia tällä päivämäärällä julistaa, että tämän vuoden Desucon saa kunniavieraakseen japanilaisen ääninäyttelyn legendan, Tooru Furuyan!

Muilta coneilta on kunniavieraista opittu, että niiden saaminen vaatii pitkällistä työtä. Aina ei voida luottaa siihen, että kaikki saataisiin ihan yhtä mutkattomasti kuin Furuya-sensei. Olemmekin aloittaneet urakkamme tulevia vuosia ajatellen luomalla suhteita, ja pari agenttia on käynyt myös itse pääkallonpaikalla Japanissa hieromassa tuttavuuksia tulevia vuosia varten. Kävimme myös Suomessa viime vuoden marraskuussa käväisseen animeohjaaja Satoshi Konin (Paprika, Paranoia Agent, Perfect Blue jne) juttusilla. Kon-sensein tervehdys nähdään Desuconin avajaisissa.

Mukavaa avata kevät Desuconin osalta näin hyvillä uutisilla. Lisää on toivottavasti tulossa, jos kaikki vain menee suunnitelmien mukaisesti. Ensi viikonloppuna on Tracon, näemme siis toivottavasti siellä! :)

Kommentit

stuf
NOM NOM NOM <3
NovaJinx
hay gais wuts be dis tooru furuya?
Reggy
Vain kolme eri sanaa riittävät kuvaamaan ekstaasista tilaa: TOORU FURUYA, VITUN TOORU FURUYA.

kyl tässä jää vähäsen kekot kakkoseksi kunniavieraina.
khr
Epäilen kunniavieraiden vähyyden olevan enemmänkin rahakysymys kuin niinkään saatavuusongelma. Voin toki olla väärässäkin.
Antti "Ana" Myyrä
khr: Sanoisin, että riippuu conista. Kaikkein pienimmillä coneilla kyse voi hyvinkin olla rahasta, mutta esim. Finncon-Animeconilla on tänä vuonna jo nyt 2 vahvistettua kunniavierasta Finnconin puolella, muttei yhtään Animeconin puolella(ellei fanikunniavierasta lasketa). Trendi on ollut samanlainen useina vuosina, esim. viime vuoden Finncon-Animeconissa oli 5 kunniavierasta, joista ainoa Animeconin puolelle mennyt kunniavieras oli Ms. Mandu, joka oli taiteilijaduo Ruotsista.

Se on toki selvää, että Finnconin on helpompaa ja halvempaa hankkia kunniavieraita esim. Euroopasta, kun taas kaikki animen kanssa suoraan tekemisissä olevat löytyvät usein lähinnä Itä-Aasian nurkilta, mutta on niitä kunniavieraita Finnconillakin yleensä aina USA:sta asti.

Luulisin, että suurin syy tilanteeseen on kontaktien puute. Juuri tällaisten asioiden vuoksi Kehittyvien conien Suomi ry perustettiin. Conien järjestäjät tuppaavat vaihtumaan noin kerran vuodessa -tahdilla, joten nyt on ainakin yksi taho, joka voi monivuotisesti tehdä työtä kunniavieraiden Suomeen saamisen kanssa, siis muuallekin kuin vain Desuconiin. :)
Kooch
Voi vitsi :O Olen ollut tulossa coniin jo pidemmän aikaa, mutta tämä vahvisti päättäväisyyteni.

Äijä meinaan on rautaa ja KOR lempisarjojani joten!! Kiiii!!!
Myy
"-- Google ja kaksi sähköpostiviestiä" plus ko. herran kirjekaveri, eikö niin? >.< No ei, en vaadi mitään erikoismainintoja. Tosi hienoa nähdä, miten monet ovat innostuneet vieraasta. Mokoma yllättyy, kun paikalle ryntää laumoittain faneja - hän ihmetteli pelkästään sitä, että tunsin hänet Hyakumonogatarista O_o Ja sehän on siis, köh, yleissivistystä!

Kesä, tule nopeemmin...
Tsubasa
Jooh, sori. n_n Muistetaan mainita sinut jatkossa...

Moni on toki tuntenut, mutta aika monet ovat varmasti tulossa vain siksi että se on ihka oikea ulkomaalainen. Ehkä vähän liian kasari mies... sekin olisi toki jo auttanut paljon, jos Sailor Moon olisi esitetty edes alkuperäiskielellä.
Phoo
Myy: Oikeassa olet, sorry. Kirjoitin itse tuon kyseisen kohdan ja kyseessä oli rehellinen unohdus osaltani, itse kun olen vain lähettänyt sähköpostia siihen osoitteeseen minkä tsubasa on antanut. Se olikin Shinkai jonka sähköpostia googlasimme joskus. Kiitos huomiosta :)
Vrykyli
Vai että itse Shinkaita...
Löytyikö lopulta osoite ja jos niin millainen oli vastaus? Näemmekö herran sitten kenties ensivuonna =)
Tsubasa
Juuh, löytyihän toki... ei se sen kauempana ollut kuin nettisivujen alareunassa. :)

Tällä kertaa ei kuitenkaan onnistanut. Hän oli lähdössä Lontoosta takaisin Japaniin, eikä budjettimme siinä vaiheessa vielä olisi kestänyt vieraan raahaamista luvatusta maasta asti. Lisäksi Animeconilla oli kuulemma myös kiinnostusta hänen suhteensa, mutta eipä tainnut heitäkään onnistaa... hänellä on varmaan tämä vuosi muutenkin kiireinen uuden projektinsa parissa.

Ensi vuodesta on sitten paha sanoa vielä mitään. Mutta kyllä meillä on muitakin mahdollisia vieraita kiikarissa kuin Shinkai...

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!