Pökköä pesään!

Kirjoittanut
Drasa

Desuconin 2009 kunniavierassaldo: kolme henkilöä. Vuoden 2010 kunniavierasvastaavana tämän faktan julistaminen puskee väkisinkin kylmän hien niskaan. Desuconin järjestää Kehittyvien conien Suomi ry, ja nimen pitäisi vastata yhdistyksen tehtävää. Miten ihmeessä tässä pitäisi vielä yrittää kehittyä?

Kelaanpa hieman taaksepäin, ja esittelen samalla itseni. Olen Pyry Kontio, ja olin vuoden 2009 conissa turvallisuusvastaavana. IRCissä minut tunnetaan nikillä Drasa. Opiskelen Helsingin Yliopistossa Japanin-tutkimusta kolmatta vuotta. Erinäisten sattumusten kautta päädyin varsinaisen hommani lisäksi toimimaan muutamana iltana ennen conia oppaana ja esiliinana Fujimoto-sanille ja Furuya-sanille. Fujimoto-sanin saattaminen tutustumiskierrokselle Tammen konttorille ja matkalla japaniksi rupattelu oli niin unohtumaton kokemus, että minulle oli selvää, että halusin vuoden 2010 kunniavierasvastaavaksi.

Nyt kun ensimmäisen Desuconin ja conikauden jälkeen tarkastelen kulunutta vuotta viileän rauhallisesti, näen jotain hämmästyttävää. Desuconin kunniavierasasiat sujuivat yli odotusten, mutta ei siinä vielä kaikki: Sarjakuvantekijä Chie Kutsuwada Kitaconissa, Professori Iwabuchi Tampere Kupliissa, Sarjakuvantekijät Stan Sakai ja Ken Niimura Helsingin sarjakuvafestivaaleilla, lukuisat musiikkivieraat Tsukiconissa ja cosplaymestarit YuRi ja RiE saattueineen Helsingin kirjamessuilla! Vuoden 2004 Animeconin Yoshitoshi ABen jälkeen Suomessa on käynyt yksi ainoa mangaka, Keitaroo Arima, mutta yhtäkkiä vuosi 2009 tulee ja räjäyttää potin!

Nyt ollaan jännän äärellä. On uskomatonta, että kuluvana vuonna on tapahtunut näinkin paljon kehitystä, mutta voiko se jatkua? Ehkä, ehkä ei. Ensi vuoden kunniavierasvastaavana tehtäväni on kuitenkin yrittää saada se jatkumaan. Ensisijainen tavoitteeni on se, että Desuconin kunniavieraat ovat sellaisia, että he tuovat tapahtumaan jotain kiinnostavaa ja olennaisesti animeen ja mangaan liittyvää - ovathan tapahtuman kävijätkin nimenomaan asialleen vihkiytyneitä manga- ja animeharrastajia. Haluan myös, että henkilöt sarjojen takana antavat kävijöille unohtumattoman elämyksen - sellaisen, mitä ei voi lukea lehdestä tai katsoa YouTubesta.

 Tooru Furuya jakaa nimikirjoituksia

Tooru Furuya jakaa nimikirjoituksia – jotain mikä jäisi kotisohvalla kokematta.

Näiden mietteiden siivittämänä olen hoitanut vastaavantehtävääni parhaani mukaan: olen kirjoittanut maileja, hankkinut kontakteja ja organisoinut tulkkiasioita. Olen myös saanut korvaamatonta apua muilta Desuconin järjestäjiltä; olen huomannut, että conin järjestäminen on ennen kaikkea yhteispeliä!

Kun nyt kerran pohdiskelen, miten jatkossa pitäisi kehittyä, niin yllättäen huomaan, että kehitystä onkin jo tapahtunut! Kunniavierasasioiden hoitaminen on sujunut vielä sujuvammalla vastaavien yhteistyöllä kuin vuoden 2009 Desuconia järjestettäessä. Eihän tässä voi muuta kuin myhäillä.

Mutta ennen kaikkea luulen että voimme tarjota kävijänkin näkökulmasta jotain hyvin mielenkiintoista. Kun pian kirjoitan tähän blogiin uudestaan, tiedossa saattaa olla ilouutisia.

Kommentit

Cilla
Kuulostaa että ollaan jännän äärellä. :D Toivottavasti ensi vuoden Desuunkin saadaaan vieraita Japanista. Täytyy vahdata järkkäriblogia silmä kovana!
Myy
Älkää nyt liikaa innostuko niiden kunniavieraiden kanssa, muutenhan pillahdan itkuun siellä työharjoittelussa, joka, ilkeä kun on, estää pääsyn ensi Desuconiin. Yhyy. Ei saa olla liian kiva con eikä liian siistejä vieraita >.<

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!