Seuraavana ohjelmassa: tanssivia psyduckeja

Kirjoittanut
Airin

Monelle conikävijälle tapahtuman onnistumisen kannalta tärkeimpiä piirteitä ovat rento ilmapiiri sekä toimivat järjestelyt. Jo ensimmäisestä tulemisestaan lähtien Desucon on kuitenkin halunnut ottaa yhden askeleen eteenpäin, tarjotakseen pääsylipun vastineeksi kollektiivisen massamiitin sijaan monipuolisen con-elämyksen, jonka kulmakivenä on tietenkin itse ohjelma. Ohjelmavastaava on se jannu, jonka harteilla on kuvainnollisesti erikokoisten ja -väristen palikoiden haaliminen, näistä mahdollisimman häikäisevän ja mielenkiintoisen legotornin kasaaminen, sekä vapaapäivinä armoton panikointi, ettei kovin moni palanen katoa välistä ja kaada koko rakennelmaa.

Vaikka järjestäjien puolelta pyritäänkin lähestymään asialleen näkyvästi omistautuneita tahoja, ei tämä tarkoita etteikö estradi ole avoin kelle tahansa! Helpoin tapa varmistaa mielenkiintoinen ohjelma onkin yksinkertaisesti toteuttaa se itse, ja jos allekirjoittanutkin on siihen kyennyt, ei touhu voi ydinfyysikon papereita vaatia. Olen kuitenkin kuullut monen empivän ohjelmanpitäjäksi lähtöä ja yleisölle puhumista: miksi minun ajatukseni kiinnostaisivat toisia? En ole iso nimi skenessä, onko minulla oikeutta aiheesta edes mitään sanoa? Mitä jos en tiedäkään tarpeeksi? Yksinkertainen vastaus tähän on itseluottamus. Tärkeintä ei ole olla aiheensa timantinkova ammattilainen, vaan panostaa siihen mikä eniten kiinnostaa. Olen aina innostunut, kun vastaan tulee ehdotuksia joista paistaa läpi ennen kaikkea tekijänsä intohimo aihettaan kohtaan, sillä vaikka puhumisen jalon taidon oppii vain tekemällä, puutteita esiintymisessä voi aina paikata sisällöllä.

Ohjelmavastaavuuden ikävämpiä puolia onkin tuottaa pettymys heille, joiden ohjelmaa ei syystä tai toisesta voida tällä kertaa ottaa mukaan. Toisinaan esteenä on raha, joskus tarjottu ohjelmanumero taas soveltuu paremmin johonkin toiseen tapahtumaan. Kuten vuosi 2009 osoitti, vaihtoehtoisista tapahtumista ei ainakaan liene pulaa – ja tämän vuoksi Desucon onkin halunnut erottautua panostamalla erityisesti anime- ja manga-aiheisiin ohjelmanumeroihin, kenties herättelemään esiin niitä harrastamisen puolia jotka usein jäävät pelkän hengailun jalkoihin. Henkilökohtaisena tavoitteenani on sisällyttää ohjelmakarttaan vähintään yksi ohjelma, joka saa kävijät kyseenalaistamaan 'perinteisen' ohjelmanumeron muottia, sekä ajattelemaan "hei, tällaistakin voi olla!" Eikös siitä Desuconissa ole muutenkin kysymys?

Tämän johdosta olenkin tällä kertaa säästänyt itse esittelyt loppuun, joten 'sup, olen Airin, ja historiani japaniaiheisten tapahtumien kanssa alkaa vuodesta 2004. Jo useamman vuoden mangaa ja animea harrastaneena tein päätöksen lähteä Jyväskylään Finncon-Animeconiin vain ja ainoastaan yhden ohjelmanumeron innoittamana, autuaan tietämättömänä siitä, että jonain päivänä olisin Desucon 2010:n ohjelmavastaava. Ja kuka vielä väittää, ettei ohjelmalla coneissa ole merkitystä? ;D

psyduck desu

Tonttupsyduck toivottaa hyvää joulunodotuksen jatkoa!

Kommentit

Cilla
Desun syntyessä myös minä ja sisarukseni uskaltauduimme lopultakin astumaan convalokeilaan ja avaamaan sanaiset arkkumme japanilaisista ääninäyttelijöistä ja kaikesta siitä, mille heidän roolisuorituksellaan on merkitystä animemaailmassa. Meistä yksi piti ääninäyttelijöitä esittelevän luennon viime Desussa, ja ensi Desuun olen menossa hänen kanssaan pitämään myös luentoa ääninäyttelijöistä, keskittyen tällä kertaa animemaailman roolijakoa koskeviin stereotypioihin. Toivomme että kylmien faktojen ja spekulointien välistä paistaa läpi myös koko elämän jatkunut mielenkiinto ja armoton omistautuminen asialle. :]

Ja julkistetuissa ohjelmatiedoissa pitäisi Audio: Stereo(tyyppi)-ohjelman kohdalla siis lukea pitäjän kohdalla KAKSI nimeä, Nita Lohen lisäksi myös Cilla Lohi.
Tsubasa
Kummaa, käsittääkseni se on copypastettu ihan suoraan. Mutta nyt se on korjattu.
Airin
Tai sitten erinäisten muutosten yhteydessä nimi on tippunut pois, sillä ainakin omissani tiedoissani molemmat vielä ovat. Pahoitteluni!

Toivottavasti useampi harrastaja rohkaistuu teidän laillanne jakamaan yleisön kanssa asioita, joita on itse pitkään harrastanut! Mukaan tarvitaan vain ripaus mielikuvitusta ja rohkeutta, ja vanhastakin aiheesta voi saada vaikka kuinka tuoreen ohjelmanumeron! :)
Cilla
Kiitän korjauksesta :) toivottavasti ajan saatossa yhä useammat alan harrastajat huomaavat että ero luennonpitäjien ja sen kuuntelijoiden välillä on loppujen lopuksi todella pieni ellei olematon, ainakin Suomen conkulttuurissa. Tietääkseni yksi Desuconin tavoitteista on alusta alkaen ollut juuri tuon rajan tekeminen selväksi, tai nimenomaan sen näkymättömyyden osoittaminen :)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!