Kunniavieraita, sir

Kirjoittanut
Phoo

ざわ··· ざわ···

Viime vuoden Desuconissa oli 3 kunniavierasta. Tänä vuonna toistaiseksi 1.

Henkilökohtainen tavoitteeni Desucon 2010:ssä on ollut varmistaa paikalle ainakin kaksi kunniavierasta. Ovathan japanilaiset kunniavieraat Desuconin ykkösvetonaula. Vai mitä?

ざわ··· ざわ···

Lähdimme liikkeelle ensimmäisenä vuonna melko turvallisin kunniavierain. Voinee sanoa, että Tooru Furuya rooleineen Gundamista Sailor Mooniin vetoaa mahdollisimman suureen osaan kävijöistä, samoin kuin CLAMPin manageri Kiyokazu Fujimoto ryhmän suosion ansiosta.

Täksi vuodeksi Pyryn ansiosta saatiin Haruko Momoi, laulaja-ääninäyttelijä, joka ei ole kohderyhmältään aivan yhtä laaja. Sokeria ja minihameita tasapainottamaan tarvittiin mukaan toinenkin, jämptimpi, kunniavieras.

ざわ··· ざわ···

Nobuyuki Fukumoto

Psykologista taistelua mahjong-pöydän ääressä.

Desucon 2010:n toinen kunniavieras näkyy yllä. Kyseessä on mangapiirtäjä Nobuyuki Fukumoto, tunnettu etenkin sarjoistaan Akagi ja Kaiji.

Fukumoton Desuconin-vierailu on hänen ensimmäinen kertansa ulkomaisessa conissa. Uhkapelureista tarinansa juontava Fukumoto on tullut tunnetuksi Suomessa etenkin mahjong-lautapelin suosion nostajana. Fukumoto pitää Desuconissa haastattelu-talkshow'n ja nimikirjoitustilaisuuden.

Lisäksi yhteistyö viime vuodesta tutun tohtori Ryuusuke Imain (Hanazonon yliopisto, Kioto) kanssa jatkuu. Tri Imai on nimittäin ottanut tutustumiskäynnin Desuconiin osaksi Hanazonon yliopiston elokuvatutkimuksen oppiainetta. Tänä vuonna tri Imai ei pidä ohjelmaa Desuconissa, mutta jos näet ryhmän japanilaisia opiskelijoita conissa pyörimässä, tervehdi iloisesti!

Kuva: Mangapiirtäjien mahjong-turnaus -DVD, Takeshoboo 2008. Fukumoto voitti 72 osallistujan turnauksen kirkkaasti.

Kommentit

Kurki
Mielenkiinto ja odottelemus vain nousee kesäkuuta kohti. Suuret kiitokset teille sekä kunniavierailla joilla on mielenkiintoa tulla tänne! Olisi hauska kuulla Fukumoto-sensein mietteitä jo etukäteen tulevasta Suomen vierailusta (kuten Momoilta olimmekin saaneet jo oman tervehdyksensä).//Tri Imai on nimittäin ottanut tutustumiskäynnin Desuconiin osaksi Hanazonon yliopiston elokuvatutkimuksen oppiainetta. //

Mitäs tutusmisaihetta Japanista on käydä suomalaisessa conissa - jotain kulttuurivierailuja että on täällä pohjolassa muitakin otakuja?
Soiled
Olisittepa tietäneet ilmoittaa viitisen päivää aikeisemmin. B)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!