Kansainvaellus

Kirjoittanut
Drasa

Kesäkuussa on tapahtumassa maailmanlaajuinen transmigraatio - Fukumoton ja Momoin fanit suuntaavat Lahteen!

Olen ollut erittäin iloisesti yllättynyt siitä huomiosta, mitä kunniavierasjulkistuksemme ovat herättäneet muualla maailmassa. Mm. Twitter on osoittautunut mukavaksi paikaksi seurata ihmisten hehkutusta ulkomailla. Eräskin japanilainen tituleerasi Momoita ja Fukumotoa "ylivoimaiseksi yhdistelmäksi". He kieltämättä edustavat aika lailla toistensa vastakohtia täydentäen siksi toisiaan.

Kuva animesta Juubei-chan – suomenkielistä kirjettä lukemassa.Atlantin toiselta puolelta on myös kuulunut mökkälää – amerikkalaiset ovat harmissaan siitä, että kun Fukumoto käy ensimmäistä kertaa jossain, sen on oltava jossain Jumalan selän takana. Pääosin palaute on kuitenkin ollut hyvin positiivista. Erityisesti juuri Fukumoto on saanut paljon huomiota juurikin neitsytvisiittinsä takia. Momoillahan on melko paljonkin kokemusta ulkomailla keikkailusta.

Muista Pohjoismaista on ilmeisesti tulossa varsin mukavasti kävijöitä. Lippuja on ostettu myös Saksasta, Tsekeistä ja Japanista. Tästä syystä aiomme tarjota mahdollisuuden nauttia kunniavierasohjelmista myös englanniksi: ohjelmat tekstitetään reaaliajassa taustakankaalle!

Sain myös sähköpostitse haastattelupyynnön 1976 fujoshi -nimiseen japanilaisblogiin, jota pitää nimimerkki emifuwa. Japania osaavat voivat tsekata blogipostauksen. Viestin otsikko on käännettynä "Levittääkö Akagi mahjongia maailmalle?".

Näissä merkeissä lähestymme tapahtumaa; Desuconhan on tosiaan jo reilun kuukauden päästä! Conikuume jyllää jo kovana omaltakin osaltani. :)

P.S. Viime blogpostauksessa julistamaani kilpailuun on tullut muuten ihan mukavasti kysymyksiä, mutta niitä ei voi olla liikaa! Kilpailu päättyy 20.5. – siis kymmenen päivän päästä. Te, jotka ette ole vielä osallistuneet, pistäkää mailia tulemaan! Osoitehan oli drasa@desucon.fi.

P.P.S. 1000 myydyn viikonloppulipun rajapyykki on rikkoutunut! Suurkiitos kaikille lipun ostajille, te mahdollistatte tämän!

P.P.P.S. Ulkomaiset Fukumoto-fanit tahtovat tavata suomalaisia Fukumoto-faneja! Käykää lukemassa heidän foorumeiltaan asiasta lisää.

Kommentit

Nalfein
O.o sugoi~
Jeffiina
Tuo on aika eeppistä. Pitää ruveta taas treenaamaan englannintaitoja (eli monen päivän animemaratooneja ja paljon datausta) :D Toivottavasti laitteet pelittää hyvin sitten ettei jää tekstittämättä.. ;)

(Ja ne amerikkalaiset voi pitää sen turpansa kiinni :D )
Cilla
On ihanaa huomata, kuinka paljon positiivista globaalista huomiota tämän vuoden Desucon onkaan kunniavieraidensa ansiosta saavuttanut. Vaikka joitain amerikkalaisia harmittaakin Suomen kaukainen sijainti heistä, voi kuvitella miten innoissaan monet eurooppalaiset Fukumoton ja Momoin fanit ovat, kun heidän ei tarvitse matkustaa toiseen maanosaan tavatakseen idolinsa.

Loistavaa, että olette järjestäneet kunniavieraiden ohjelman tulkkauksen myös englanniksi. Onko ulkomailta tulevia kävijöitä muistettu myös siten, että esim. wc-tiloihin, myyntipöytäsaliin ja muihinkin talon tiloihin vievät opasteet löytyvät seiniltä suomen lisäksi myös englanniksi - japanilaisia kävijöitä huomioiden ehkä myös japaniksi? Suomen kieltä taitamattomalle on varmasti monta kertaa helpompi suunnistaa Sibeliustalossa, jos opasteet löytyvät muullakin kuin suomen kielellä :)

Toinen kysymys vielä ulkomaisia kävijöitä koskien: kun/jos osa ohjelmasta kuvataan videolle ja laitetaan myöhemmin YouTubeen ja muuallekin, tullaanko näihin ohjelmiin tekemään myös tekstitykset, jotta ei-suomalaisten olisi niitä helpompi ymmärtää?
Innolla Desua odotellen, sehän on jo kuukauden päästä!

~C
Jakoavain
Cilla: Viime vuonna meillä oli jo opasteita japaniksi ja englanniksi, joten sama linja jatkuu myös tänäkin vuonna.

Ohjelmatekstityksiä tullaan tekemään ainakin suurimpiin ohjelmanumeroihin, mutta jos innostutaan niin mahdollisesti kaikkiin ohjelmiin väsätään tekstitykset.

Inui-chan
Jos tekstitysavuja tarvitaan, voin ihan mielenkiinnosta tullla mukaan :)

Ja haha, kerrankin amerikkalaiset näin päin! Saatte niin mahtavia kunniavieraita muutenkin, niin paha mennä valittelemaan kovin paljoa tästä :P
Chibi Myy
Myös Sisarukset tahtovat tehdä tiettäväksi, että osaavat kieliä ja haluavat aina auttaa :D Pian jo sloganiksi epäilemättä muuttuu "Desucon - Euroopan animein con".
Umi
heh, tuo joka sai 1000. lipun on eräs ystäväni :D hän hieman kummasteli lipun mukana tullutta viestiä
"Olit 1000. tilaaja! Jee! Voitit miljoona dollaria! Desuconissa nähdään!" :D

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!