Miksi palaute on kivaa

Kirjoittanut
Tsubasa

Viime kesänä conin jälkeen kirjoittelin tänne blogiin sen saamasta palautteesta. Saitin etusivulla olleen palautelomakkeen kävi tosiaan täyttämässä conin jälkeen noin kolmannes kävijöistä (se on paljon!), ja kaiken sen palautteen purkamisessa menikin jokunen hetki. Se oli kuitenkin myös sen kaiken arvoista, ja ihan muistakin syistä kuin conin parannusehdotusten kannalta. Mistä sitten, kysytte?

Edellisessä kirjoituksessa keskityin enemmänkin conin saamiin parannusehdotuksiin, mutta tosiasiahan on että positiivinenkin palaute on hyödyllistä - sitä kun hiton kivaa lukea. Mistään muusta ei tule yhtä hyvä mieli kuin onnellisesta ja tyytyväisestä palautteesta, ja silloin sitä tuntee todella onnistuneensa.

Tässä on muutamia conia yleisesti koskevia poimintoja viime vuoden palautteesta. Näitä lukiessa tulee aina sellainen olo, että haluaa yrittää ensi vuonna entistäkin kovemmin tehdä paremman conin teille kaikille! n_n

 • Tunnelma hyvä, livemusiikki todellakin plussaa. Maksullisuus ja lippujen rajallinen määrä oli hyvä asia, eipä tullut turhia hengaajia sinne. Sibeliustalo oli upea paikka, tilaa riitti todella hyvin, ei ollut missään vaiheessa ahdistava tunnelma. Risuja en tähän hätään osaa sanoa, sillä omalla kohdallani kaikki taisi mennä täydellisesti nappiin.
 • Kiitokset kaikille järjestäjille. Pienistä asioista on elämää suuremmat conit tehty. Semmoiset asiat kun huumorintajuiset järjestyksenvalvojat, kivat infolaiset, vesipisteet, peli/anime/amv huone, iso pääsali, kuulutukset, japsipoppis taustalla (beat-peleistä ja susilavan näytöksistä), ilmanen narikka, selkeät rajoitukset ja natsiasenne jätetty suosiolla Hetalian Saksalle tekivät sen, että paikalla jaksoi ja halusi kukkua pitkälle yöhön asti. Tohru Furuya olisi saanut meikäläisen ostamaan lipun, mutta nuo kaikki yllä mainitut saivat minut viihtymään ja viipymään Sibbe-talossa muunkin kuin onhjelman vuoksi :)
 • Sydämeni oli pakahtua lämpimästä onnen tunteesta, kun etusivullanne lukee: "Nähdään ensi vuonna!" Aivan varmasti nähdään, läpi tulen ja jään desu!
 • Plussaa myös kaikille työntekijöille hommansa hoitamisesta hyvin. Tietty vaikka homma helpolta näyttää, niin onhan teilläkin vaikeat hetkenne. Tässä pohtinut jos vaikka ensi vuonna tulisi ihan töihin coniin!
 • Yleisesti ottaen paras con missä olen käynyt, se missä desucon voittaa kaikki muut conit on kokonaisuus joka toimi. Siinä missä lähestulkoon kaikki muut conit ovat epäonnistuneet jossain asiassa, oli se sitten kävijät/ohjelma/kunniavieraat/majoitus/sijainti ym. niin Desucon onnistui kaikessa lähes täydellisesti.
 • Hyvin jaksoitte panostaa coniin myös ulkonäöllisesti esim. maskotin kannalta. "Desu~" ^^
 • Desunote oli taidetta. Työvoima pääosin erittäin ystävällistä. Narikka toimi tosi hyvin, en ainakaan itse joutunut kertaakaan jonottamaan kovin pitkään.
 • SIEG DESUCON, HEIL NIIDLER o/
 • Järjestelyt erinomaiset ja perusarvot (= ohjelmaan panostaminen) kunnossa, tulen paikalle seuraavallakin kerralla.
 • Kiitokset fanservicevastaava Drasalle. ("Drasalta paita pois!")
 • Yleisvaikutelma on mahtava. Tähän vaikutelmaan jäi varsinkin mieleen hyvä organisaatio (joka hoiti hommansa ihmeen hyvin), tunnelma ja ilmapiiri (ihmiset olivat parhaimmalla con-tuulella, joka kertoo jo paljon) sekä hyvät tilat (happea oli riittämiin!). Ohjelma oli hämmentävän monipuolinen ja oli välillä hankala päättää, että mihin seuraavaksi, kun vaihtoehtoja oli monia. Niinkin pieni yksityiskohta jäi mieleen, kuin pukuhuoneen ensiapulaatikko sekä silitysrauta, mikä oli oikeaa luksusta!
 • Kaikki järjestäjät olivat rentoja ja järkkärit kivoja! Ei mikään ihmekkään, sillä järjestyshäiriöitä ei tainnut pahemmin olla. Mielikuva naama punaisena karjuvasta väistyy taka-alalle ja paikalle tulee iloisia, keskenään vitsailevia tyyppejä radiopuhelimineen. Toistaiseksi ainakin (Animeconia odotellessa). Tähän varmasti vaikutti conin maksullisuus ja olikin hienoa nähdä miten moni oli valmis maksamaan huvituksesta. Varmasti oli jokaisen pennin arvoinen!
 • Furuya oli aivan jumalainen. Piste.
 • Oli mahtavaa! Ensi vuonna varmasti uudestaan. Ja takuulla kerron kavereillekin.
 • Toivon vain että ensivuoden Desucon on vähintään yhtä hyvä tai ehkä jopa parempikin ^^ Ja haluan vielä kiittää kaikkia järkkäreitä tästä ihanasta viikonlopusta. Oli ensimmäinen conini ikinä, ja olen nyt niin koukussa että tulemme varmasti joka vuosi kun tämä järjestetään niin uudestaan ^^ Kiitos ja kumarrus ^^ <3
 • Tosi kiva tapahtuma! Tiikerit arvostaa graur! :D
 • Loistavasti järjestetty con! Coneissa olen käynyt jo melkein niin kauan kuin niitä on järjestetty ja uudenlaista kaivattiin! Desucon onnistui herättämään taas sitä suurinta con-iloa. :) Suuri kiitos siitä!
 • Ei oikeastaan valittamisen aihetta ole mistään, samalla linjalla jos pysytte niin Desucon tulee saamaan varmasti lisää suosiota.
 • Paneelit ja luennot olivat erittäin hyviä, sopivia pituuksiltaan (paitsi Furuyan paneeli, joka tuntui lyhyeltä, vaikka oli melkein 2 tuntia pitkä) ja todella mielenkiintoisia. Kaikkea lisää!
 • Furuya oli täyttä kultaa, eikä muissakaan ohjelmanumeroissa juuri moittimista ollut. Kunniavieraat olivat keskenään sopivan erilaisia ja heidän ohjelmanumeroilleen oli täten ikään kuin oma tilansa ja paikkansa. Yleisö oli myös kiitettävän innostunutta (sivukommentti). Toivottavasti tällaisen upean alun jälkeen saadaan siis muinakin vuosina tänne ihunia Jaappanin-vieraita ynnä muita.
 • Kaikenkaikkiaan todella onnistunut tapahtuma! Melkein harmittaa, kun mahdollisesti vuoden paras con on jo takanapäin ja kesä on vasta edessä. Todella onnistuneita ja mielenkiintoisia ohjelmia, jotka saivat minut ja seuralaiseni melkein menettämään järkemme, kun emme ehtineet kaikkialle, mihin olisimme halunneet. Niin paljon kaikkea mahtavaa tapahtui yhtä aikaa ja peräkanaa. Minulla on myös tunne, että tapahtuman maksullisuus karsi melkolailla consekoilijoita, jotka tulevat paikan päälle vain pääasiassa pelleilemään ja olemaan häiriöksi. (Ja ompa hienoa nyt lesoilla, kun on rannekekin ranteessa!)
 • sanon tämän vain kerran etten ole koskaan viihtynyt missään niin hyvin kuin desuconissa, tuskin maltan odottaa seuraavaa desuconia ^^
 • Conin ilmapiiri oli sellainen ammattimainen. Siellä oli fiilis, että mitään ongelmia ei ole olemassakaan tässä conissa. Onnittelen.
 • Vänkärin näkökulmasta coni sujui todella hyvin, vaikka naistenvessan ovi aiheuttikin draamaa ja muuta pientä :). Ohjelma oli monipuolista ja ilmapiiri hyvä. En lakkaa ihmettelemästä Jakoavaimen loppumatonta jaksamista ja innostusta vastata kysymyksiin, vaikka infolta häntä jouduttiinkin härnäämään milloin minkäkin kysymyksen tiimoilta.
 • Desucon oli tosi hyvä. olisi saanut kestää vielä yhden päivän pitempään. Myyntipöytä sali oli sopiva ja siellä oli sopivasti kaikkea. hyvä opastus kaikkialle ja tila oli viihtyisä ja tilaa oli liikkua. :) Paras con ikinä. odotan jo innolla seuraavaa vuotta. Kiitos!
 • Tälläistä lisää, oli paras con tähän mennessä toimintansa suhteen, tilojensa puolesta sekä järjestelyjen kautta. Kuumaa ja ahdasta ei tullut missään vaiheessa, tilat oli hyvin jaetut ja myyntitilat hyvin omana osionaan.
 • Pelihuone(!!!) oli äärimmäisen hieno juttu! Ei tullut yhtään tylsää hetkeä ja haluamista lähteä kesken conin pois kun pääsi nostalgiahuuruissa pelailemaan mariota tai vaikka SSMB:tä... Beatmania vei sydämeni~!
 • Hieno con oli. Laadukasta ohjelmaa ja hyvä sijainti - tämä pitää järjestää ensikin vuonna. Kaksitoista euroa on tuosta pieni (tai juuri sopiva) hinta.
 • Olen käynyt nyt yhteensä seitsemässä conissa, ja Desucon kuuluu ehdottomasti kolmen parhaan joukkoon ensimmäisen Animeconini (V) ja Nekocon 2008:n rinnalle! Haluaisin halata ja pussata joka ikistä minulle niin upeaa viikonloppua järjestämässä olleista! Esimerkkinä mainittakoon, että järjestyksenvalvojilla oli aina aikaa neuvoa reittiä, ja kun en tajunnut, tulla näyttämään. Tullessamme katsomaan FFFightia salin ollessa pimeänä ja show'n jo alettua, eräs heistä tuli näyttämään meille taskulampulla tietä.
 • Hyvä meininki oli koko ajan. Ohjelmaa oli paljon ja mikä parasta HYVÄÄ ohjelmaa.
 • Shibarityöpaja oli erittäin mahtava! Tässähän kaduttaa kun ei ole ketään jota voisi sitoa päivittäin. Ensi kerralla sen voisi järjestää suuremmalle porukalle.
 • Sitten yleisiä kehuja eli näin vastaisuudessakin: Kaikki sujui ja soljui tosi hyvin! Loistava tila! Sujuva ja nopea narikkapalvelu (kiitos)! Laaja ja mielenkiintoa herättävä ohjelmavalikoima! Oheistekemistä! Kaikkea ihanaa pientä säätöä tyyliin mobiiliohjelmakartta ja koko Desu-kun-maskotti-brändi-kultti ohjelmalehtisen sivuilta ja BRB-kuvasta nettisivuilla Desu-lipun toisessa päässä roikkuvaan naistenkaatajaan xD! Ihana ja lämminhenkinen meido/butler/ynnämuu-kahvittelupaikka (kiitos)! Pääjärjestäjät, joilla on visioita :) ja kokonaisuuden yleinen tuntu viimeistelystä, panostuksesta ja innostuksesta - oikeasti <3 *Kokoilee itsensä.* Niin että kannataa varmaankin kaikin puolin varautua siihen, että ensi vuonna ihmisiä tulee se tuhat enemmän...
 • Kiitoksia erittäin hyvästä ja onnistuneesta conista, joka oli huomattavasti parempi mitä edelliset animeconit Suomessa (yli 5 vuoden kokemuksella)!
 • Parhaat Conit ikinä. Hyvä meininki eikä hirveää tungosta. Harmi vaan, etten ehtinyt mangakirppiksen takaa kaikkiin ohjelmiin.
 • DESU DESU DESU DESU DESU DESU kiitos mahtavasta conista!! Viimeaikoina ei oikein oo ollu sellasta "wow amazing"-conia, mutta onneksi DESUCON tuli! Tulkaa uudestaan! Kiitos!
 • Ensimmäinen coni missä mielestäni oli oikeasti paljon hyvää ohjelmaa. Tätä lisää!
 • Viralliset iltabileet baarissa pitäisi olla jokaisessa conissa.
 • Myyntipöytien sijoittaminen vähän kauemmas omaan isoon huoneeseen toimi loistavasti! Kyynärpäätaklauksilta vältyttiin ja paikalla oli tilaa kävellä ja katsella kaikessa rauhassa. Kerrankin myyntipöytäalueella pystyi asioimaan ilman pelkoa äkillisestä ahtaanpaikankammosta. :)
 • Desucon oli tosi kiva, henkilökunta ystävällistä ja parasta oli se, kun ei ollut niin ahdasta! Jos Desucon tulee ensi vuonna uudestaan Lahteen, minut tullaan kyllä näkemään siellä. Kiva, kun coni järjästettiin Lahdessa eikä jossain Helsingissä ym. Vihdoinkin tännekin tuli jotain!
 • FFFight oli kerrankin järjestetty oikein! Suosio oli otettu huomioon (siellä taisi olla jopa enemmän yleisöä kuin Toorua katsomassa?), ja kaikki halukkaat varmasti näkivät. Äänentoisto toimi ja kameroitakin oli ja *GASP* ne jopa vaihtoivat kuvakulmaa! Kaikkiaan järjestelyjen puolesta 100% onnistunut kokonaisuus, vielä kun ne innokkaat fanit olisivat pysyneet penkeillään siellä parvella eivätkä roikkuneet puoliksi kaiteen ulkopuolella, olisin nähnyt enemmänkin kuin kolmanneksen lavasta/screenistä. Mutta näin jatkossakin kiitos!
 • Siis voin sanoa koko sydämmestäni, että te onnistuitte! Tämä oli Suomen ehdottomasti tähän astisista coneista PARAS con! Saatte ylpeinä kantaa Desucon nimeä jatkossakin ja varmasti kehun tapahtumaanne kun siitä kysytään. Minulla oli aivan mahtava viikonloppu!
 • Café Ichigossa tapaamieni kutosluokkalaisten tyttöjen mielestä Desukun oli tosi söpö. Täytyy myöntää, että olihan se(?). Desu. Desu desu, desu.
 • Todennäköisesti toistelen miljoonaa muuta ihmistä kun sanon, että desucon oli ehdottomasti yksi parhaista coneista mihin on tullut törmättyä. Alkuun pääsymaksu vähän arastutti, mutta paikanpäällä tuli huomattua, että se karsikin mukavasti suurimman osan ärsyttävistä "hengaajista" jotka tavallisesti vain tukkivat paikat ja kiljuvat -siis ihmisistä joita ei itse tapahtuma kiinnosta vaan heille se on veruke tavata ihkui kavereit.
 • Jatkakaa Desuconia niin pitkälle tulevaisuuteen kuin mahdollista! Paikka jossa con pidettiin oli täydellinen ja vesipisteet oli todella hyvä idea :3 parasta oli että se oli ympärivuorokautinen joten siellä sai valvoa kokoyön ja pelata meleetä tai katsoa amv:tä. Oli paljon hyvää ohjelmaa ja fiilikset jäivät pitkälle kesään :3 kiitos mahtavasta conista ja pitäkää lippua korkealla älkääkä laskeko sitä alas! Desucon oli tähän mennessä mahtavin con jossa olen käynyt :D 
 • Kaiken kaikkiaan conista jäi oikein hyvä mieli ja ensi vuonna ehdottomasti uudestaan! (:

Kommentit

Inui-chan
Desu, desu, desu! :3 Kävinpäs itsekkin viime vuonna jo, ja pakkohan sitä on tänäkin vuonna raahautua Lahden Sibeliustaloon hyvää meininkiä kokemaan - tänä vuonna luennon kanssa.

Viime vuonna taisi olla jotain vitsiä Desu-kunin vuokraamisesta :D Olisiko oikeasti toteuttamisen arvoinen idea? Saisitte ensi vuoden budjettiin jo käärittyä riihikuivaa, desu! :D

See u @ Desu, desu! :3
Rai-chan
Joo, minä kavereineni mentiin jopa kysymään infosta vuokrataanko sitä ja snif ei vuokrattu : < Vaikka se cosplay-näytöksen setä sanoi niin!

Ja kyllä, Desucon on kaiken tämän ylistyksen arvoinen. Löysinpä noista jopa pätkän omasta palautteestani jota en olisi muuten edes muistanut kirjoittaneeni x3

Desu~

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!