Kiitos jälleen kerran

Kirjoittanut
niidel

Toinen Desucon tuli ja meni. Mitä jäi käteen?

Kuten viimekertaisessa kiitospostauksessani totesin, jotkin asiat eivät viime kerralla menneet ihan nappiin. Jonotus ei toiminut, nukkumiskielto ei ollut tavoittanut kävijöitä ja go ja mahjong puuttuivat. Ilokseni voin sanoa, että ainakin nämä kolme asiaa saatiin korjattua - jonotuskin toimi sikäli, että noin 1500 ihmistä saatiin sisään 15 minuutissa ja jonot käsittääkseni kulkivat melko tehokkaasti koko aamun ruuhkapiikin ajan - siitä huolimatta, että lipunmyyntifirma oli toimittanut meille vain yhdet pihdit luvattujen seitsemän kappaleen sijaan, mistä syystä jouduimme hankkimaan K-Raudasta muutamia pihtejä (jotka kaikki hajosivat 30 minuutin käytön jälkeen). Tältä osin voisin väittää, että coni korjasi viimevuotisia puutteita juuri kuten suunnittelimmekin. Samoin toivottuja opasteita oli saatu enemmän ja ilmeisesti suuntakylttimme (kiitokset Topiakselle sen askartelemisesta) johdatti ihmiset myös myyntipöytäsalin saloihin.

Tapahtuman koko kasvoi pyöreästi sanottuna 100% - viime kerralla kävijöitä oli 1643, nyt huikeat 3184 - itse asiassa lauantaina lipunmyynti jouduttiin sulkemaan puoli kahden aikaan, sillä Sibeliustalon paloturvallisuusrajojen vuoksi sisään ei saanut ottaa enempää ihmisiä. Sunnuntaina kävijöitä oli hieman vähemmän, mutta lipunmyynnin haamuraja häämötti sielläkin.

Lauantai myytiin loppuun.

Ei sillä, että kaikki ongelmat olisivat korjaantuneet - nyt ongelmana tuntuivat olevan ohjelmiin jonottaminen, EuroCosplayn ongelmat ja bändit. Panostetaan näihin ensi vuonna:

  1. Olimme tänä vuonna poistaneet salivänkärit ja siirtyneet kiertävään tekniikkapartioon. Ensi vuonna tekniikkapartiota myös ohjeistetaan katkaisemaan edellisen esiintyjän ohjelma 15 minuuttia ennen seuraavan ohjelman alkua, jotta aikataulu pysyy. Suuri osa jonotusongelmista johtui ihan vain aikataulujen venymisestä. Toinen puoli johtui siitä, että pääsalin ovien availua ei ollut suunniteltu tarpeeksi tarkasti tai tieto ei ainakaan ollut saavuttanut kävijöitä. Ensi vuonna nämä suunnitellaan - ja niistä tiedotetaan paremmin.
  2. EuroCosplayssa oli ongelmia AV-tekniikan kanssa - anteeksi tästä yleisölle sekä varsinkin kisaajille. Syynä oli perinteinen human error. Ensi vuonna pääsalin suunnitelmat tarkistetaan niin viikkoa ennen conia kuin päivää ennen coniakin, jotta tällaisia ei pääse syntymään. Cosplay-kisasta jouduttiin myös poistamaan ihmisiä paloturvallisuusrajojen täyttymisen vuoksi - ongelma johtuu tietysti suuresta kävijämäärästä sekä siitä, että pääsaliin yksinkertaisesti mahtuu vain 1229 ihmistä. Seuraavalla kerralla täytön kanssa varovaisemmin, jottei ketään jouduta poistamaan ohjelmasta, mikä ymmärrettävästi harmittaa.
  3. Bändit - ensi kerralla... hiljempaa. Tai bändit aivan muihin tiloihin, varsinkin jos lautapelit ja tanssipelit ovat samassa tilassa.

Tällä kertaa Desucon-banderolli oli pistetty uusiksi ja kiinitetty paremmin, jottei se kierähdä yläkautta ympäri. Tässä onnistuttiinkin! Harmi vain, että...

FFUUUUUUUU- Banderollikuvat Eve Niemi sekä Veera Kontiokari. Pärstäkuva Joni Hatanmaa.

...niin. Jos sitten vaikka ensi vuodeksi saataisiin tuo banderolli vihdoinkin purjekankaasta purjelenksuilla että se edes kerran kestäisi koko conin :---D

Suurkiitokset myös Desuconin järjestäjätiimille sekä työvoimalle, jotka jaksoivat painaa pitkää päivää. Mitä sitten itse tein? Näin päävastaavan ominaisuudessahan minulla on suhteellisen helppo työ - ehkä eniten tekemistä conin aikana on työvoimavastaavalla, ohjelmavastaavalla sekä tekniikalla ja ehkä hieman yllätyksellisesti talousvastaavalla. Näillä kaikilla on jotain ihan oikeaa tekemistä, minä sen sijaan vain keskityn näyttämään tärkeältä ja koetan varmistua siitä, että asiat pysyvät kasassa ;D. Suurin osa coniajastani vietin puhelin korvalla tai eri vastaavien ja Sibeliustalon henkilökunnan kanssa keskustellessa ja palaveeratessa, plus toki Code Geass -paneelissa Ainon ja Johannan kanssa (kiitokset molemmille), minkä lisäksi pidin "Näin animefani saa naista"-luennon (nähtävissä Desuconin Bambuser-kanavalta tästä, parempilaatuiset ohjelmatallenteet tulevat myöhemmin). Kiitos yleisölle!

Palautteen mukaan kunniavieraat ovat olleet pidettyjä ja hekin tuntuivat pitävän Desuconista. Kehityssuunta näyttää positiiviselta - paras tapa kunniavieraiden hankkimiseen on nimittäin kunniavieraiden kollegoilleen ja tuttavilleen mukanaan viemä sana :)

Ja vaikka se on sanottu jo moneen kertaan, niin sanonpa minäkin - käykää antamassa meille palautetta (klikkaa tästä päästäksesi palautelomakkeeseen). Kommentoikaa mielellään myös ohjelmatarjontaa ja mistä piditte ja miten ohjelmia olisi pitänyt kehittää - kaikki palautteet luetaan ja tapahtumaa kehitetään vahvasti niiden pohjalta. Yksi asia on kuitenkin varma jo nyt: Desuconin liput ovat niin haluttua tavaraa, ettei niitä riitä kaikille. Tästä voisin vetää johtopäätöksen, että ainakin jotkut kävijöistämme pitävät siitä, mitä me Desuconissa olemme saaneet aikaiseksi.

Avajaismeininkiä. Kuva Joonas Forsell.

Kiitos kaikille kävijöille - pääjärjestäjä kiittää ja kuittaa!

Edit: ai niin joo. Palautetta on tullut myös siitä, että majoitukseen löytäminen oli vaikeaa, koska kylttejä ei ollut. Kyltit piti saada paikalle perjantaina viimeistään kello neljä, mutta henkilö, jonka piti kuljettaa kyltit paikalle Tampereelta, joutuikin yllättäen luovuttamaan pakettiautonsa toiselle henkilölle lainaan ja ajamaan parisataa ylimääräistä kilometriä, minkä vuoksi kyltit saatiin paikoilleen vasta joskus aamuviideltä. Pahoittelut kaikille, jotka joutuivat pyörimään ympäriinsä huonon opastuksen vuoksi. Joka tapauksessa kiitoksia Traconille kylttiständien lainasta!

Kommentit

Cilla
Kiitos niidelille ja kaikille muille Desuconin takana piileville takapiruille. Ensi vuonna uudestaan!

Niin ja niidel, kaipaillaan kovasti yhä sitä avajaisissa näytettyä mykkäfilmiä tänne ;)
Tounis
Onhan se vähän sääli, että Desun kasvulle tuli rajat vastaan näin nopeesti! Sibbeä kun ei parane hyljätä siksi, että sinne mahtuu ~vain~ se reilu 3200 jamppaa...

Hieno häppeninki, tyypit.
Jussi "niidel" Kari
Cilla, kiitos itsellesi (sekä siskoillesi myös :D)! Minähän en tehnyt oikeastaan mitään vaan nuo kaikki muut tekivät ne varsinaiset työt. Minä vaan edustan joka suuntaan ;D Mykkäfilmi saadaan kyllä levitykseen, mutta pistetään se varmaan samaan pakettiin kuin muukin ohjelmasisältö. Torrentit tulevat... no, varmaan kuukauden sisällä. Matskua on paljon :-D

Tounis, joo, sepä se. Itse asiassa Sibeliustaloon saa ottaa sisään 4000 henkeä ja talossa olikin lauantaina sisällä huomattavasti enemmän kuin tuo 3184 ihmistä - luku oli varmaan lähempänä 3600:aa (nuo "ylimääräiset" ovat meitä järjestäjiä, ohjelmanpitäjiä, JV:itä, Sibeliustalon henkilökuntaa - siis ihmisiä, jotka eivät joutuneet maksamaan sisäänpääsystään), mutta kuten huomattiin, se alkoi jo pikkuhiljaa vaikuttaa viihtyvyyteen, joten ensi vuonna kävijämäärää rajoitetaan jo meidän toimestamme vähän alemmaksi. Tahdomme tarjota kävijöillemme myös happea ja tilaa liikkua vähän hankalammissakin cosplay-asuissa :-D
Sukka
Iso käsi kaikille conijärjestäjille Desusta! Kivaa oli pienistä ongelmista huolimatta.
Mietityttää vain tuo kävijämäärä... Jos tänä vuonna oli jo reippaasti enemmän kävijöitä kuin viime vuonna, pitäisikö olettaa että ensi vuonna olisi vielä enemmän? Ajatellen myös tilaa tms.
Soiled
Hyvin meni hoidettu coni!

Kävijämäärän rajoittamiseen en itse näe tarvetta, sillä en muista liikkumisen olleen vaikeaa, kuin täydestä paneelista tms. lähtiessä ja happea oli riittävästi.
Tietenkin turvallisuus ennen kaikkea.

Jos kävijämäärää kuitenkin rajoitetaan, tapahtuuko se ennakkolippujen rajatun määrän avulla vai tapahtuuko tämä coni-aamuna: "Sori ei pääse enää sisään, ne jotka eivät tajunneet kämpätä makuupussissa oven edessä viimeyötä, paskempi juttu! Tulkaa toki ensi vuonna yrittämään jo torstaina oven eteen!"
Jussi "niidel" Kari
Sukka & Soiled - hyviä kysymyksiä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Desuconin kävijämäärää joudutaan rajoittamaan. Nyt ihmisiä oli paikalla jo niin paljon, että viihtyvyys alkoi useiden mukaan kärsiä. Se lisää myös ongelmia esimerkiksi ohjelmien ylitäyttymisen kanssa ja sitoo resursseja muutenkin.

Mitä tulee rajoittamistapaan, ainakin näiltä näkymin koetetaan siirtyä mahdollisimman pitkälti pelkkään ennakkomyyntiin, jottei kukaan joudu pettymään ovella (mikä on ikävää varsinkin, jos on tullut esimerkiksi Rovaniemeltä asti).
TT
Tuo kävijöiden rajoittaminen ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Sibeliuksen etu ja takapiha ovat tilavia, joten voisiko näitä hyödyntää? Säätä kun ei voi vielä ennustaa niin sinne takapihallehan mahtuisi iso teltta, joka tosin pitäisi tukea aika hyvin kun veskulta tuuli aika reippaasti coniviikonloppuna.
Antti "Ana" Myyrä
TT:

Kävijämäärää on oikeastaan pakko rajoittaa, sillä vaihtoehdot ovat kohtalaisen kalliita. Erilaisten ulkotelttojen vuokrat liikkuvat tuhansissa euroissa, ja tässä ei ole mukana vielä pystytykseen ja purkuun tarvittavien ammattilaisten palkkoja.
Kävijämäärän voi siis pitää korkeana, mutta kustannukset siitä näkyisivät melko suoraan suurina korotuksina lippujen hintoihin. Me toki järjestämme, jos ihmiset ovat halukkaita maksamaan.
Kissa3
Jou !

numero 3. Bändit - ensi kerralla... hiljempaa. Tai bändit aivan muihin tiloihin, varsinkin jos lautapelit ja tanssipelit ovat samassa tilassa.

vastaus: enskerralla omat tilat kyseiselle toiminnalle ! ja soundcheckeihin varataan oikeaa aikaa ! tosiaan jos hiljentämättömät rummut viiään halliin niin mökäähän niistä lähtee ja bänditilanteessa jos haluaa jotenkin ees tasapuolista mixiä niin pitää muitakin äänilähteitä nostaa rumpujen tasalle :( miksauspöydässä rummut (paitsi basarin ajoittainen boosti) pyörivät siellä 0 ja 1 paikkeilla feidereissä (gainia luonnollisesti vähän). Don't blame the band, blame the room ! :D ja lautapelit + rokkikeikka = DOOM OF DEATH !

muttttta jea, coni oli hauska ! enskerralla tappiot voitoks !
Kissa3 part 2
Niin ja onko mahdollista (ensvuoden desua ajatellen jos kävijämäärä nousee) ulos laittaa jotain pisteitä :) ? tyyliin telttojen/katosten alle, tai sitten jotain toisia rakennuksia ympäriltä varata ?
"just my two cents..." (ei härskisti, vaikka totta olisikin)
Antti "Ana" Myyrä
Kissa3: Kahtellaan. :)
jantsu2307 (Cid Highwind)
Juuh kiitokset vielä jälkeenpäin tähän asti parhaimmasta conista, mutta sitten itse kysymykseen....

Eli kuinka pitkään teillä kestää julkaista ne ohjelmatallenteet? Eihän siinä varmaan useaa kuukautta mene, mutta halusin vai varmistaa
Tsubasa
Tällä hetkellä on ollut puhe, että kuukauden sisään. Katsotaan miten käy...
Tarrine
Hyvinkin onnistunut con. Oli muuten ensimmäinen tapahtumani, jossa oikeasti nautin pelipisteestä ja paneeleista. Avajaiset oli organisoitu hienosti, ja sisään pääsi mukavan sukkelesti. Miinusta vähän siitä, että loppuvaiheessa ovia oli vain yksi. Oli hyvä todeta pelipaikalla, että hei, nyt haluan ulos, ja huomata, miten kaukana ovi on ; ( Isompi miinus tulee odottelusta. Eurocosplayhinhän sai jonottaa 20 min yliaikaa. Minulta ja kavereilta jäi näkemättä, kun pahoinvointi ja erään ihmisen ahtaanpaikankammo kävi liian pahaksi. Ja siinä ne miinukset sitten olivatkin... ; )

Kiitos, ja ensivuonna nähdään~
Inui-chan
:) kertakaikkisen mahtava con jälleen kerran. Hieman söhlin itse miittihäppeninkejä enkä päässyt näkemään ihmisiä, mutta hauskaa silti oli.

Kiitos myös erittäin myötätuntoisille Desuihmisille (erityisesti niidel, kiitän~), jotka viitsivät järjestää kunniavieraiden kanssa niitä bäkkäritapaamisia erinäisten syiden vallitessa. Oli todella mahtavaa päästä näkemään kummatkin kunniavieraat henk.kohtaisesti :)

Kiitos myös niille ihmisille, jotka jaksoivat kulkeutua sille tylsälle musikaaliluennolle. Toivottavasti emme tylsistyttäneet kovinkaan paljoa huonolla esiintymistaidoillamme emmekä tuottaneet kovin suurta pettymystä suomenkielisten tekstien puuttumisella. Ei ollut oikeesti tarkoitus ja se oli useiden peräkkäisten sattumien kautta muodostunutta huonoa tuuria (lue: formatointi juuri ennen Desuconia ei kuulunut suunnitelmiin >_>)

Mutta seuraavana vuonna tavataan taas! :))
Jamfoot
Mielestäni ensireaktio ei pitäisi olla rajoituksia vaan ideoita miten taloa voisi täyttää siihen 4000 henkilön limittiin ilman että viihtyvyys kärsii. Tietenkin on mahdollista että Animeconin palu pudottaa kävijämäärät muutenkin ensi vuonna. Mutta mielestäni pitäisi tähdätä siihen että Desucon on avoinna niin monelle harrastajalle kuin mahdollista.

Otetaan esimerkiksi pääsalia. Kaikki jotka halusivat kattoa suuria ohjelmia eivät mahtuneet sinne. Mutta mitäs jos olisi videolinkki valkokankaalle salin ulkopuolella? Siten ne jotka eivät mahtuneet sisään voivat vielä nauttia näistä pääsalin ilmaistapahtumista.

Luulisin myös että jos kävijämäärät pidetään korkealla niin on helpompaa houkottaa hyviä vieraita Desuconiin.

Ja näin lopuksi sanoisin vaan että Sibben sisällä oli paljon enemmän liikkumatilaa kuin muiden conien sisätiloissa joissa olen käynyt, paitsi ehkä WCS:n verrattuna. Itse viihdyin mainiosti, josta suuri kiitos järjestäjille.
Tsubasa
Tuo on varmasti ihan kokeilemisen arvoinen ehdotus.

Mutta ohjelmasalien tai edes pääsalinkaan kapasiteetti ei kuitenkaan ole se pääasiallinen syy siihen, miksei taloon mahdu enempää ihmisiä. Ilmastoinnin ja narikan kapasiteetit sekä hengaustilaan käytettävissä oleva lattiapinta-ala ovat siihen paljon merkittävämpiä syitä - nythän kaikki kolme olivat lujilla.

Ja niitä ei kauheasti kikkailuilla voi korjata... mitä nyt ilmastointia jossain määrin, pitämällä ovia auki. Tai sitten tosiaan joitain telttasäätöjä, jotka kyllä houkuttelisivat sitten pääsymaksua maksamattomiakin kävijöitä Sorsapuiston tapaan.
XxyumeganxX 'Edward'
Juu, kiitos (taas) ihanasta conista! Harmi, että pääsin sinne vain AMV:n ja FFFight:n ajaksi... :(

En tiedä kuinka moni huomasi tämän, mutta Desussa oli koko ajan tosi siistiä. Kukaan ei roskannut (ainakaan minä en huomannut) tai tms. Mutta jos kyseessä olisikin ollut luokkaretki niin olisi varmaan ollut aivan kamalaa... Ja en myöskään kuullut kirosanoja, kuten ***** tai *****. Tunnelma oli kiva ilman niitä :) Jään innolla odottamaan torrentteja
Ilmainen Forex kaupankäynnin signaaleja
Kiitos, mukava työpaikka! Tämä oli tavaraa minun piti olla..
watch shows online
Nizzan postitse. Kiitos
internet television
I wanted to thank you for this nice read!! I positively enjoying every little little bit of it I've you bookmarked to take a look at new stuff you submit
outdoor lighting manufacturers
IЎЇm iloinen, että olen todennut tämän blogin . Lopuksi jotain eiroskaa , joka käydään läpi erittäin usein . Sivusto on rakkaudella huollettu ja tallentaa ajan tasalla . Niin se on , kiitos jaat tämän kanssamme .
NEX-5
Hope saada joitakin apua, jos minulla on kysyttävää.
appliance repair
Well, that is my first check out to desucon.fi ! We are a group of volunteers and starting a brand new initiative in a regional community in the exact same niche. Your blog supplied us valuable information to work on. You have done a marvellous task!
nandrolone
I envy your capability to publish wonderful article on desucon.fi simply wanted to say I like this !

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!