Tee itte parempi!

Kirjoittanut
niidel

Kuten Anakin viime blogauksessaan mainitsi, Desublogissa on ollut hiljaista. Se johtuu jälleen kerran siitä, että viime vuoden pelit on pelattu ja nyt punotaan juonia ensi vuotta varten. Tai oikeammin nekin on suureksi osaksi jo punottu, joten aikaa kuluu esimerkiksi sellaisiin asioihin kuin "odottelu". Sen lisäksi Desujärkkärit ovat toki tehneet jotain muutakin; viime lauantaina oli Turussa Concon 2, coninjärjestäjien yhteistyöseminaarihäppeninki. Ensimmäisestä Conconista kirjoitinkin jo täällä. Kun Conconiin oli minulta vain muutaman minuutin automatka, piti sinne toki lähteä työvoimavastaavan ja talousvastaavan kanssa - myös sillä, että olin itse puhumassa siellä, oli toki vaikutusta.

Paikalle oli tullut myös pari vähän nuorempaa osanottajaa ilmeisestikin Turun Animeseurasta. Nämä kaikkosivat jossain vaiheessa - huhu kertoi heidän todenneen, että "juttu oli ollut niin saatanan kuivaa".

Meininki oli kuivuudeltaan tätä luokkaa. Kuva Ilri@Flickr. CC-BY-lisenssillä.

En suoraan sanottuna ihmettele.

Vaikka minusta olikin mielenkiintoista kuunnella esityksiä ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä, markkinoinnista, yhteistyöstä "tavisorganisaatioiden" kanssa (siis nuorisotoimi, opetus- ja kulttuuriministeriö, jne) sekä vääntää eri kävijäryhmistä, ei tällainen luultavasti kiinnosta ei-coninjärjestäjää, vaikka kiinnostusta conien järjestämiseen sinällään olisikin. Conconissa ei nimittäin järjestetä coneja, vaan siellä puhutaan conien järjestämisestä ja siitä, miten niitä voisi järjestää paremmin. Se on metajärjestämistä - puhetta conien järjestämisestä. Se tavoittaa hyvin huonosti coninjärjestämisen sinällään mielenkiintoisen todellisuuden, vaikka antaakin järjestäjälle ajattelemisen aihetta ja uusia näkemyksiä järkkäilyyn.

Conconissa tuli kuitenkin esille myös jänniä ajatuksia. Usein mainitaan, että coninjärjestäjäksi "noustaan" vänkäristä - ensin on "vain vänkäri", jonka jälkeen nousee ehkä vänkäriryhmän johtajaksi, sitten erikoistehtäviin, sitten vastaavaksi ja sieltä "jopa" päävastaavaksi. Tämä on tietysti yksi tie, ja varmasti Suomesta tai viimeistään ulkomailta löytyy tästä esimerkkejä. Se ei kuitenkaan ole ainoa tie, ja uskon, että ei myöskään yleisin tie. Esimerkiksi kun järjestäjäporukkamme päätös Desuconin pitämisestä syntyi, olimme silloin lähinnä tavallinen kaveriporukka - tai emme edes sitä, vaan sekalainen kasa kavereita, kaverinkavereita ja nettituttuja. Jotkut meistä olivat kyllä olleet joissain vänkärihommissa eri coneissa, mutta esimerkiksi oma panokseni coninjärjestämiseen oli ollut lähinnä joidenkin ohjelmanumeroiden pitäminen. Meitä yhdisti lähinnä ajatus siitä, että Suomessa ei ollut conia, joka olisi meille Juuri Se Oikea Coni.

Conia rakentamassa? Kuva billjacobus1@Flickr, CC-BY-lisenssillä.

Jos Suomen sinällään runsaasta conitarjonnasta ei löydy conia, joka olisi sinun mielestäsi Juuri Se Coni, oletko miettinyt, mitä muuttaisit saadaksesi jostain conista sinulle täydellisen? Oletko ajatellut, että voisit järjestää conin vaikka itse, kavereiden kanssa? Ei se niin vaikeaa ole. Se on myös huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin coneista metapuhuminen. Millainen sinun Unelmaconisi olisi?

Kommentit

Jouko
Enpä nyt tiedä onko tää oikea paikka heittää ehdotus desuconin sisällölle. (Blogipostauksen otsikko ainakin antaa aihetta niin olettaa.) Mutta eräs esitelmä olisi, minkä ainakin itse haluaisin jossain conissa kuulla. Nimittäin aiheena "Anime Live-Actionina", joka aika varmasti tulisi perustumaan Dragonball Evolutionin kaltaisten leffojen haukkumiseen :D
Jussi "niidel" Kari
Jouko,

tokihan tämä on ihan oikea paikka - ehdotuksia otetaan aina vastaan! Aihe kuulostaa ihan hyvältä ja mielenkiintoiselta, katsotaan, josko joku tarttuisi siihen.

Pointtihan oli, että asioita saa ja kannattaakin ehdottaa, mutta aina kaikki eivät innostu niistä ehdotuksista - jolloin paras tapa on tehdä itse. Mitä sitäkin kannattaa joskus kokeilla!
Usapon
Sailor Moon-ohjelmanumero oli mahtava, ja toivon että tätä animea huomioitaisiin enemmänkin. :') Oi ihana Moon Tiara Action
Feline
Onko tämä nyt sitä kuuluisaa unelmahöttöä?!

Ei vaite, pitäkää taso yhtä kovana kuin viime vuonna, tai pistäkää vielä paremmaksi. Harmittaa ns. saatanasti etten pääse paikan päälle todistamaan, millainen pokemon tämän vuoden ideahautomosta kuoriutuu.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!