Jyvät akanoista

Kirjoittanut
maxx

Joskus tuossa kesällä Desuconin jälkeen syntyi ajatus. Ajatus hyvin vanhanaikaisesta tapahtumasta. Niinkin vanhanaikaisesta, että sitä voisi jopa kuvailla kuivahkolta kuulostavalla termillä "seminaari". Vaan mitä jos hieman erilaisen uuden conin järjestäjät tuottaisivat sisällön hieman vanhanaikaiseen tapahtumamuottiin?

Tästä syntyi DesuTalks.

DesuTalks

En usko olevani väärässä, kun väitän että tästä maasta löytyy hyvinkin paljon meitä alan aktiiviharrastajia, jotka kokevat puheohjelman coneissa juuri siksi ydinasiaksi, jonka takia niissä jaksaa käydä. Vaan mitä jos conista otetaan pois hälinä, markkinahumu ja cosplaymassat? Jääkö jäljelle enää vanhoja jääriä puhumassa syvällisiä sarjakuvista ja piirretyistä, vai kenties jotain aivan uudenlaista, kenties jopa ainutlaatuista? Tämä selviää tammikuussa, kun ensimmäinen DesuTalks avaa ovensa. Kyseessä on siis puhtaasti puheohjelman varaan rakentuva seminaaritapahtuma, jossa skenen aktiiviharrastajat sekä alan yrittäjät saavat äänensä kuuluviin. Puheita, jotka saavat ihmiset miettimään. Puheita, jotka saavat ihmiset kyseenalaistamaan. Puheita, jotka saavat ehkä ihmiset oppimaan jotain uutta harrastuksestaan. Tähän kaikkeen pyrkii DesuTalks.

Tietysti tavoitteet ovat korkealla, mutta niin on myös tekijätiimin motivaatio. Kahden edellisen Desuconin puheohjelman siivittämänä uskomme vakaasti, että tästä maasta löytyy harrastajia joita ihan aikuisten oikeasti kiinnostaa anime ja manga. Ei pelkästään kasuaalitasolla, vaan aivan oikeana vakavasti otettavana harrastuksena. Jatkuvasti kasvava kaupallinen sektori on toki selkeä merkki skenen potentiaalista, mutta siitä huolimatta harrastuksella on säilynyt tietynlainen pienten piirien imago. Usko omaan harrastukseen ja motivaatio sen kehittämiseen on yksi Kehittyvien conien Suomi ry:n kulmakivistä, ja siksi myös usko DesuTalksiin on vahva.

Syksyn mittaan kiteytyi myös idea gaalasta. Ehkä jopa isolla Geellä. Gaala, jossa jaetaan tunnustuksia ja palkintoja alan hyväksi toimineille tahoille ja henkilöille. Palaute kentältä on ollut todella positiivista, ja sekä kustantajat että harrastajat ovat olleet ideasta innoissaan. Toki yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa, ja esimerkiksi "Vuoden paras tapahtuma" -palkinto päätetään nettiäänestyksellä. Lisäksi jaossa on "Vuoden paras uusi sarja" sekä "Vuoden paras julkaisu" -palkinnot mangan saralta, "Vuoden tekijä"-skenepalkintoa unohtamatta. Ehdokkaat julkistaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, ja toivommekin että nettiäänestykseen kävisi mahdollisimman moni kantamassa kortensa kekoon. Lisätietoja tarjoilee DesuTalksin sivusto piakkoin.

Päivä pyritään rakentamaan mahdollisimman mukavaksi kävijöille niin ettei minkäänlaista akateemista leipääntymistä pääse syntymään. Reilu lounas kuuluu lipun hintaan, ja jos catering-jumalat suovat, myös aamukahvit tarjotaan talon puolesta. Päivän päätteeksi on lupa löysätä kravattia ja siirtyä yläkerran baariin jauhamaan asiaa ja heittämään huulta virvokkeiden ääressä. Illanvieton aikana päivän puheenaiheiden kommentointi on sallittua, jopa suotavaa. Mikäli Talksin tarjoama lounas ei innosta, myynnissä on myös rajattu erä halvempia pelkän istumapaikan sisältäviä lippuja.

DesuTalksin lippujen myynti on alkanut tänään 5.11.2011 tätä lukiessasi, ja ne ovat saatavilla osoitteesta http://desucon.fi/kauppa/. Lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn, pöytäpaikkaan, lounaaseen ja Talksin iltapippaloihin.

Tammikuussa Helsingin Glorialla ovet avataan uuteen vanhanaikaiseen tapahtumaan. Tervetuloa!

http://talks.desucon.fi

Kommentit

Hurr
Nimenomaan puheohjelman perässä itsekin coneissa ravaan, muttä tämä vaikuttaa jo niin elitistisetäilyltä, etten alaikäisenä paikalle taida uskaltaa.

Durr

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!