Menneiden vuosien kuravedet

Kirjoittanut
niidel

Aprillia aprillia syö silliä jne! Useat varmaankin huomasivat Desuvaalit Desuconin sivuilla 1.4.! Desucon on perinteisesti uudistanut sivujaan hetkellisesti, yllättäen noin päivän ajaksi ja kummasti aina aprillipäivänä. Kaikki aprillipilat ovat jotenkin liittyneet joko ajankohtaisiin suomalaisiin puheenaiheisiin tai sitten suomalaiseen animeskeneen - tai jopa molempiin.

Esimerkiksi viimevuotinen KcS School of Innovation liittyi tietysti Aalto-korkeakouluun (nyk. Aalto-yliopisto) eli ns. INNOVAATIOYLIOPISTOON ja varsinkin sen yllä ja ympärillä pyörineeseen businessjargoniin, mitä ainakin me Desuconissa pyrimme välttämään, paitsi jos pääjärjestäjä ja talousvastaava tahtovat esittää tosi fiksua (yleensä loppuillasta). Mutta School of Innovationin takana oli toinenkin juttu - Anikissa oli nimittäin viime vuoden conia edeltävänä aikana kyselty "mitä koulutusta conin järjestämiseen tarvitsee". Vaikka meillä onkin Desuconia tekemässä niin toimittajia, tietojenkäpistelytieteilijöitä, teekkareita, kemistejä kuin datamonejakin, totuus tietysti on, ettei conin järjestämiseen mitään koulutusta tarvitse eikä sellaista edes oikeastaan ole. Eniten oppii käyttämällä järkeään ja varsinkin tekemällä - vaikka harvoin koulutuksesta haittaakaan on ja pyrimmekin jakamaan hommia niin, että jokainen pääsisi kehittämään itseään omimmilla alueillaan!

Historian ensimmäinen aprillipila oli KcS Consulting Services - sen synty on jo hieman hämärän peitossa, mutta ellen väärin muista, siinäkin oli jälleen kerran tarkoitus vinoilla businessjargonille ja epäkielelle. Samoin tietysti vastikään rekisteröity Desuconin taustaorganisaatio, Kehittyvien conien Suomi ry, muistutti nimeltään kummasti vaalirahakohussa esiinnoussutta Kehittyvien maakuntien Suomi ry:tä... ja kyllähän Kehittyvien conien Suomi olisi toki hyvin kelvannut jonkin konsulttifirman nimeksi! Samoin juuri niihin aikoihin lanseerattu Concon-tapahtuma sekä Desuconin harrastama Desuhuone-käytäntö tukivat Con in yo Con -"tuotteen" luomista. Samoin tietysti Xzibitin "Yo dawg"-meemi.

Tällä kertaa skenekommentointi oli vähäisempää, mutta asia oli sitäkin ajankohtaisempi - Desuvaalit olivat tietysti viittaus tuleviin eduskuntavaaleihin. Vaalimainokset taas sinällään eivät olleet erityisen pitkällisen ideariihen tulosta, enemmänkin päinvastoin. Useimmat vaalijulisteet syntyivät noin 15 minuutissa, jossa suurin osa ajasta meni sopivan vaalimaisen valokuvan etsintään tietokoneen uumenista. Vaalilupaukset taas olivat tasoa "mitä mieleen juolahtaa", mikä ehkä näkyikin! Tosin meillä Desuconissa onkin aina pyritty tekemään asioita; vatvonta ei kuulu suosikkiharrastuksiimme. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, kyllä me mielummin teemme aprillijäynät nopeasti ja käytämme ylijäävän ajan sitten conin suunnitteluun jos johonkin :D

Toivottavasti ainakin joku tyrskäytti kahvinsa näytölle nenän kautta!

Kommentit

mammona
Jos tyrskäytti kahvit näytölle, saako korvauksen? Ei tee hyvää elektroniikalle lillua kahvissa, nenästä puhumattakaan.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!