Osallistuvaa ohjelmaa

Kirjoittanut
madunjau

Desu tarjoaa tänäkin vuonna tyypillisen kuunteluohjelman lisäksi reilusti myös työpajaohjelmaa. Nämä kannattaa vilkaista jo hyvissä ajoin ja tutkia, mihin haluaa osallistua koska paikkoja on monessa pajaohjelmassa rajatusti!

Aiemmista Desuconeista tutuksi tullut shibaripaja pidetään taas tänäkin vuonna, lauantaina perusteiden parissa ja sunnuntaina edistyneempi työpaja kokeneille sitojille. Ilmoittautumiset pareittain infossa, oma köysi mukaan!

Oheistuotteista kiinnostuneiden kannattaa käydä tutustumassa lauantaina piraattipajaan, jossa opitaan tunnistamaan halpaväärennökset aidosta lisenssituotteesta ja miksi piraattia kannattaa välttää. Ilmoittautumiset joko paikan päällä infoon tai etukäteen osoitteessa asiakaspalvelu@urumi.fi.

Cosplaykilpailussa ja -näytöksessä tulee vastaan upeita pukuja ja hienossa cosplaypuvussa keskeistä on myös hahmon näköinen peruukki. Valmiiksi hahmonnäköisiä peruukkejakin löytyy eBaysta, mutta askartelemalla itse voi säästää reilusti ja saada peruukista juuri sen näköisen kuin itse haluaa. Stailausvinkkejä saa ihan kädestä pitäen peruukkityöpajassa cosplayohjelman jälkeen, joten kannattaa käydä tutustumassa! Ilmoittautumiset etukäteen osoitteeseen peruukkipaja@gmail.com tai paikan päällä. Työpajasta löytyy kaikki tarvittavat välineet, joten mukaan tarvitsee vain muokattavan peruukin.

Jos uni ei maistu coniyönä, tekemistä löytyy silloinkin reilusti. Kahvilan parvella pidetään klo 22:00-00:00 figuurinäyttely, jonne voi viedä oman kokoelman ylpeytensä muiden ihailtavaksi. Raadin parhaaksi valitsemalle figuurille luvassa palkinto! Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen sebastian.alvarezgomez@helsinki.fi, myös paikan päällä voi ilmoittautua.

Yöllä voi osallistua myös viime vuodelta tuttuun tuskallisen luomisen työpajaan - sopivassa mielentilassa inspiraatio iskee aivan odottamattomalla tavalla ja aamulla voi ihmetellä yöllistä luovuuttaan. Myös poikarakkausteemainen piirtopaja löytyy aamuyöstä, näihin molempiin omat välineet mukaan, tapahtuma tarjoaa paperit.

Lauantaiyönä järjestetään myös kaaoscosplaytyöpaja, jossa cosplayharrastajat pääsevät vapauttamaan sisäisen macgyverinsa ja rakentamaan upean asukokonaisuuden hyvin mielenkiintoisista materiaaleista (jätesäkistä tehty Kingdomhearts-kaapu tosin ei saa hirveästi mielikuvituspisteitä!). Tapahtuma tarjoaa monenlaisia materiaaleja, mutta kierrätyksestä kiinnostuneet cosplayharrastajat voivat myös tuoda paikan päälle uusiokäyttöön jämäkankaita, hajonneita proppeja tai vanhoja peruukkeja. Puvut esitellään sunnuntaiaamupäivästä Susilavalla ja paras palkitaan!

Jotta saat varmistettua paikkasi kiinnostaviin työpajoihin, kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian!

Kommentit

Chiyoko
Figuurinäyttelystä vain sen verran, että käykö ilmoittautuminen vasta figuurinäyttelyn alkaessa paikan päällä? Sekä täytyykö figuurien olla joitain erikoisia klassikoita tai harvinaisuuksia, jotta ne sopisivat näyttelyyn?
Myy
Onko figunäyttelyyn raijattavilla leluilla rajoitettua määrää? Saako kukin tuoda vain yhden, vai voiko paikalle kantaa koko tuoteperheen? (Järjen rajoissa toki.) Ja mitenkäs jos on itse pitämässä ohjelmaa toisaalla kun figut pitäisi toimittaa näyttelyyn, olisiko mahdollista jättää niitä vastaavan tai vastaavan (pun intended) huomaan etukäteen? :3
madu_
Ilmoittautumiset figuurinäyttelyyn olisi hyvä jättää ajoissa etukäteen jotta puitteet saa rakennettua pystyyn siihen mennessä kun yleisö päästetään sisään. Mitään erikoisuutta tai klassisuutta ei vaadita, kunhan on jotain mitä väki tykkäisi katsella!

Tarkemmasta määrästä kannattaa kysyä Sebastianilta, mutta itse en ainakaan näkisi yhtään hassumpana ideana että yhtenä entrynä olisi useampikin figu, vaikkapa läjä Figmoja jostain tietystä sarjasta postetettuna hassusti. Ohjelmanpitäjä voinee hyödyntää säilytystilana esimerkiksi jotain sopivaa nurkkaa Green Roomista, siellä on melko hyvin tilaa ja tavarat pysyvät turvassa.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!