You're already con'd.

Kirjoittanut
niidel

Desucon 2011 tuli ja meni. Nyt kun olen pari päivää vetänyt henkeä ja lukenut kävijäpalautteita jännäkakat housussa, voidaan kysyä, mitä jäi käteen.

Sunnuntaiaamuna ConTV:ssä ja vielä lehtihaastattelussa noin puolen päivän aikaan menin sanomaan, että kaikki on mennyt täysin nappiin. Noh, ei se nyt sitten ihan nappiin mennyt, kun jouduttiin tilaamaan ambulanssi sairaskohtauksen takia ja yksi ohjelma peruuntui. Onni onnettomuudessa, että sen päällä oli Janne "Dystopia" Haimilahden todellisuusopas komeroille, joka streamattiin toiseen saliin massiivisen yleisön vuoksi.

Toisaalta järjestäjäpuolelta katsottuna tämä coni meni kokonaisuutena huomattavasti paremmin kuin yksikään Desucon tätä ennen: millään osa-alueella ei tapahtunut katastrofia tai isompaa mokaa. Toisaalta tuntui, että tänä vuonna pieniä säätöongelmia oli enemmän kuin viime vuonna, mutta onneksi useimmat näistä näkyivät vain järjestäjäpuolen säätönä ja järjestäjäpuolen säätö on aina toissijaista kävijöille näkyvään mokailuun verrattuna – kävijä on tärkein.

Kulman haltuunotto, kuva Riikka Kontio

Oma conini sujui aika paljon muodollisuuksien hoitamisessa. Avajaiset, kunniavieraiden vastaanotto ja tervehtiminen, yhteydenpito Sibeliustaloon ja niin eespäin. Olisi kuitenkin valetta väittää, ettenkö olisi ehtinyt ohjelmissakin käydä, sillä kyllähän minä olin avajaisissa ja päättäjäisissä, vilkuilemassa Madoka-luentoa ja One Piece -luentoa. Tanakan konsertin ajan istuin tiiviisti perse kiinni penkissä ja täytyy todeta etten kadu: Koohei Tanaka oli käsittämättömän loistava soittamaan ja suomalais-japanilainen bändi tiukka. Varsinkin Toni Porthénin (rummut) ja Hannu Riskun (lyömäsoittimet) veljellistä kilpailua pursuava nokittelu piiskasi kummastakin kaverista ulos aivan käsittämättömän taidokkaita soundeja. Jonkin verran saksofonia soittaneena myös Tane Kanniston taituroinnit jäivät mieleen. Tämän jälkeen oli vielä aika suunnata waifu-luennolle, mutta yhtäkkiä pääjärjestäjän velvollisuudet kutsuivat, kun sain viestin että AMV-kisan palkinnot eivät olleetkaan pääsalissa vaan Jossain, vaikka niitä olisi tarvittu päälavalla juuri silloin. Poistuin siis luennolta melko nopeasti ja tein luultavasti kongressisiiven ja Metsähallin läpijuoksun nopeusennätyksen. Mutta ainakin palkinnot löytyivät!

Erityisen iloinen olin siitä, että iltabileet onnistuivat. Hetki meinasi jo tulla jännäkakat housuun, kun iltabilepaikaksi jo kaavailtu (ts. vain nimet puuttui paperista) The Room lähtikin yhtäkkiä alta pois vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi. Onneksi sotilaallinen vahvistuksemme Riku "Jakoavain" Mikkonen oli käynyt esitiedustelemassa Disco Glow'n tarjonnan ja osasi suositella sitä. Herralle kiitos pienyrittäjistä ja Jaksusta! Alustavasti on jo puhuttu saman paikan varaamista myös ensi Desuconiin, nyt pilkkuun asti.

Deth-kun

Sunnuntaiaamu alkoi koomalla, mutta pienemmällä koomalla kuin olisi voinut kuvitella. Sain nimittäin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nukuttua huomattavasti enemmän kuin torstain ja perjantain välisenä yönä (8,5 h v. 4 h). Sunnuntaina katselin CLAMP-ohjelman, minkä jälkeen aikani kuluikin conin lopettamiseen valmistautuessa. Ja niin, taidettiin siinä päättäjäisetkin suunnitella nopeasti, jos joku Twitteristä huomasi ;D.

Perinteiseen tapaan listaan kolme kehitettävää kohdetta. Palaute on tänä vuonna ollut hajanaisempaa kuin vime vuosina, enkä ihmettele. Suuret kehityskohteet nimittäin puuttuvat, sillä banderollikin pysyi vihdoin ja viimein kasassa - JES!!!

Banderolli kasassa. Kuva Iija Eloranta

Ensimmäinen asia ovat cosplayliput. Ne olivat meidän mielestämme aivan loistava innovaatio. Ihmiset eivät kuitenkaan saaneet tietää, mistä lippuja sai ja toisaalta jotkut luulivat että liput maksoivat, vaikka ne olivat ilmaisia. Tämä ratkeaa paremmalla tiedotuksella ja sillä, että ihmiset tietävät odottaa tällaista käytäntöä. Suurempi ongelma oli, että se ei poistanutkaan jonoja, vaikka niin oli suunniteltu. Siihen on tosin keksitty keino: yksinkertaisesti jonotuksen kieltäminen ja jonojen hajottaminen tarvittaessa JV-voimin. Jonottaa ei tarvitse, jos on lippu :3

Toinen juttu: taidekujan ja sen maksujen kanssa oli Säätöä. Ensi vuonna taidekujapaikka on oma pakettinsa, johon kuuluu sekä sisäänpääsy että maksu taidekujapaikasta. Näin taidekujalaiset välttävät säätöä conissa, kun ei tule epäselvyyttä minne taidekujapaikkamaksu tulee tilittää. Samoin varmistamme mihin taidekujan tavarat saa yöksi talteen – nytkin se oli selvitetty, mutta conissa meille tulikin yllätyksenä että tilaa, josta oli sovittu, ei saakaan käyttää. Onneksi tila kuitenkin löytyi; seuraavalla kerralla se löytyy heti.

Kolmanneksi, jälleen kerran Susilava! Tällä kertaa olimme sentään hoksanneet sen, että siihen ei todellakaan kannata laittaa konsertteja, koska ne hajottavat kaikkien Metsähallissa olijoiden korvat. Sen sijaan olimme laittaneet sinne suuressa fiksuudessamme videoscreenin, mikä kyllä toimi sinänsä hyvin, mutta kun sillä ei ollut ketään omaa vastuuhenkilöä, äänenvoimakkuus säädettiin puheohjelman mukaan. Se taas ei ollut kovin hyvä idea siinä vaiheessa, kun joku alkoi laulaa: jälleen pirstoutui korvia ;>. Onneksi ongelma oli, ainakin käsittääkseni, pienempi kuin viime vuonna.

Tämä jää minulta viimeiseksi Desuconiksi. Jo ennen ensimmäistä Desuconia totesimme, ettei saa päästä syntymään sellaista skenaariota, missä samat naamat ovat avajaisissa pönöttämässä vuodesta toiseen. Kolmen Desuconin pääjärjestäjänä on aika todeta, että eiköhän se ollut tässä. Näiltä näkymin valta vaihtuu 16.7. - kuka on seuraava pääjärjestäjä, en tiedä. Mutta ainakaan se en ole minä; aion keskittyä omaan blogiini sekä ohjelmanpitoon. Ja eiköhän sitä jotain muutakin keksi.

Kiitos kaikille. Olette ihan käsittämättömän hyviä tyyppejä ja meillä on varmasti maailman parhaat conikävijät. Kyllä, juuri sinä. Ja vastaavat ja vänkärit myös.

Näiden vuosien jälkeen on hyvä päättää kolmas Desucon näihin tunnelmiin:

Jussi Kari VAIN NAUROI

Kommentit

Anomuumi
Huomioithan että konserttiinkin oli liput ja silti sinne jonotettiin. Ei siitä jonotuksesta täysin pääse eroon ihan vaan siitä, että erityisesti "alkupäässä" jonottavat yleensä haluaa hyvät paikat. Tietenkin kun on laput, niin jonot on välttämättä lyhyempiä, kun paikoista vähemmän välittävät eivät joudu tunkemaan jonoon ja toivomaan sisäänpääsyä.
Shinkuu
Kiitos itsellesi! Hienoja coneja oot tehnyt! :3<3
Extended_feline
Lol. Vaikka saankin viettaa kesaa suuressa ja mahtavassa Nipponissa, on pakko myontaa, etta olen hivenen hyyteloitynyt sen takia, etta en ollut taman vuoden Desussa mukana kuin ehka hengessa. Mutta pirun hienoa tyota olette ilmeisesti tehneet, ja tulevaisuutta odotan suurella mielenkiinnolla.

Otsukaresama!
Roubin
Oli aivan mahtava coni ja iltabileistä plussaa paikka oli tosi hyvä ainakin omasta mielestä
Jussi "niidel" Kari
Anomuumi: ihan totta! Mutta senkin jonon olisi voinut hajottaa. Yksi mahdollisuus on myös myydä lippuja, joissa on paikkatiedot. Tai siis, olihan konserttilipussakin nyt paikkatiedot; niitä ei vain käytetty. Ei kuitenkaan olisi mitenkään mahdotonta käyttää niitä.

Shinkuu: no en voi sanoa että itse olen tehnyt, nuo muut ovat sen suurimman osan tehneet :---D

Ex_Fel: noh, muista että kreisikesä väijyy heti kun tulet takaisin.Tähän Desuconiin et kyllä enää ehdi, mutta seuraavaan varmaan hyvin ;D. Tervetuloa takaisin o/

Roubin: Jees, kiitoksia! Itsekin olin varsin positiivisesti yllättynyt Glow'n tarjontaan. Paikka oli ainakin minusta juuri sopivan intiimi meidän tarkoituksiimme, muttei liian pieni.
cosmonee
Kiitos hienoista coneista! Ihan on ollut ilo conittaa hyvin organisoiduissa häppeningeissä. Ensi vuonna kangasrannekkeet, ne...? :3

Trollface is trolling.
WuMing
Katoin konserttilipusta rivin ja paikkanumeron ja menin sinne, oli vielä vapaanakin. Jotenkin ehdin unohtamaan et eipä ne ollu käytössä vaik Anakin siitä pariin kertaan muistutteli kun tiedustelin.
Lepa
Kiitos mahtavasta conista. Ne liput tosiaan oli hieman ongelmallisia, en tiennyt että niitä tarvitsi (onneksi pääsin katsomaan Euro cosplay karsintoja kuitenkin, oli nimittäin yksi parhaista ohjelmista) tai mistä niitä sai. Mutta mahtava coni oli, ensimmäinen missä olen ollut, eikä todellakaan jää viimeiseksi :D
SummerBerry
Itse marssin heti conin auettua oheistuotetiskille ja pyysin cosplayohjelman lipuketta, ei siinä mitään. Se vaan, ettei kukaan kavereistani olisi älynnyt käydä hakemassa sellaista, ellen olisi asiasta maininnut... Vaikka niistä lipuista infottiinkin nettisivuilla, niin voisi varmaan laittaa lapun jonnekin näkyville conin seinille ensi vuonna. Ja jonoja ei saada pois. Vaikka olisi lippu, niin siinä ei ole paikkanumeroa, jolloin jonotetaan eturivin paikkoja.

Muuten isot aplodit eeppisestä Desusta ja niidelille kolmesta hienosta vuodesta. Job well done!
Jussi "niidel" Kari
Cosmonee: katsotaan mitä kangasrannekkeille voidaan tehdä... ongelmana on nimittäin Lippupalvelu, jolla on yksinoikeus kaikkeen Sibeliustalolla tapahtuvaan lipunmyyntiin ja nämä ovat melkoisia natseja mitä rannekkeisiin tulee. Toisaalta haluamme lähettää rannekkeet kotiin, koska tämä helpottaa äärimmäisen paljon sisäänjonotusta (kuten nyt tapahtui).

WuMing: Hih :D No, paikat voitaisiin toki ottaa käyttöön. Ei siinä ole ongelmaa >:3

Lepa: Kiitos! Ja juu, huomasimme sitten, että näköjään nettisivuille laitettu maininta, ohjelmalehdessä ollut maininta ja kuulutukset paikan päällä eivät riittäneet. Lisää tiedotusta ensi kerralla. Mutta kiva jos coni kelpasi!

SummerBerry: Juu, tiedotus ei vissiin ollut riittävää. Eli lappuja seinille. Mitä jonoihin taas tulee, aliarvioit JV:iden voimaa ;D. Kyllä jonot saa pois kun ne poistetaan, se on niin yksinkertaista. Tai sitten ryhdytään tulostamaan paikkalippuja. Sekin on nimittäin ihan mahdollista. Sellaista ongelmaa ei ole, mitä ei voisi ratkaista - kyse on vain siitä, mitä sen ratkaisemiseksi tehdään ja miten asiat priorisoidaan. ;)
Eewyi
Oli kyllä mukava ihka ensimmäinen coni~ Hyvää työtä olet tehnyt!
Plussaa kanssa siitä että Sibbutalolla on paljon tilaa, ja siellä oli myös aivan loistavat tilat liikkua pyörätuolista huolimatta, kiitos!~
[Anteeksi vielä, että minä ja kaverimme olimme tuhmia, kun käytimme teidän hissejänne ilman lupaa, menimme vaan pokkana sisään
: D Mutta se oli helpoin tapa päästä ylös ja alas, joten ethän suutu?~]
Umi
NIIDEL EI SAA LOPETTAA!!! T_T,,,
Desu will never be the same without you!

Mutta kiitos siitä että Desucon on rantautunut Lahteen. Sen seikan takia 1. Desu~ oli myös kaikkein aikojen ensimmäinen conini, ja ai että mikä coni se olikaan! <3

Kesää <3
Hatatra
Kannatan lämpimästi Desuconia, jossa jonotus on kielletty ja jonot hajotetaan. Se tekisi omasta conielämyksestäni paremman.

Sen sijaan en toivo kangasrannekkeita takaisin, paperiset pelaavat mielestäni vallan hyvin, terveisin 10 v Ropeconissa käynyt ja lippuja siellä myynyt. Ehkä paperirannekkeita ei osata laittaa sopivalle kireydelle, kun ne laitetaan itse, ja sitten ranneke koetaan epämukavaksi? Kun itse pyöräyttelee niitä ranteisiin rutiinilla, ei tätä varmaan huomaa.

Kiitos niidelille näistä coneista. Pääjärjestäjän vuosittainen vaihtuminen on toiminut ihan ok muissakin coneissa. Arvostan todella etenkin tässäkin blogauksessa ja kommenteissa esiintuomaasi asennetta, että ongelmat on tehty ratkaistavaksi, joten toivon ettet ihan kokonaan taustajoukoista katoa.
ketä
Puolessa välissä viestiä aloin ihmetellä, että onko niidel unohtanut meemihuudahdukset tätä kirjottaessaan... Lopun kuvassa sentään tuttu niidelimme näytti taas kyntensä.

Kiitokset minunkin puolestani, hienoja coneja olet ollut (pää)järjestämässä.
stalk
@hatatra: Kun laittoi liian kireälle, ranneke tosiaan hajosi samantien liitoksistaan sieltä "uran" kohdalta. Liian löysällä taas ranneke takertui johonkin ja repesi. Eli muuten ei mitään vikaa paperisessakaan, jos se vain olisi yhtä kestävä kuin lintsin ranneke. Epämukavaksi en ranneketta varsinaisesti kokenut, mutta jo kotona totesin, ettei ranneke tule rajuimpia leikkejä kestämään.
anon
Oho mun tekemä kuva pääs tähän.\o/

Hyvät desut oli.
SummerBerry
Lipuista muuten tuli mieleen... Miksette tee samanlaisia rannekkeita kuin viime vuoden Traconissa tai tämän vuoden Nekoconissa? Ne kestäis eivätkä ainakaan minua häirinneet :)
Jalle
Oli aivan helkkarin hyvä coni, kuten viimekin vuotinen (se oli ensimmäinen conini, tämä toinen)! \o/

Ainoana miinuksena oli tämä paperinen ranneke, joka oli HYVINKIN ongelmallinen kohdallani. Vaikka se kestää pesun ja on ihan muutenkin kestävähkö, niin jos sen on laittanut cossin hihan päälle (jota ei saa liu'utettua paljaalle iholle hihan oman, vähän paksumman rannekkeen takia) ja kaiken lisäksi liian kireälle, niin eihän sitä cossia saa pois päältä (takkia/paitaa/yms siis) jos on menossa/ajatellut mennä rankan, ensimmäisen conipäivän päätteeksi suihkuun että viihtyisi taas hiostavan ihmismassan keskellä toisenkin päivän ~

Että näin, meni siinä sitten yli puoli tuntia kunnes sain sen rannekkeen pois hihan päältä, en nimittäin ajattelut missään univormussa nukkua sitä yötä X)

Kannatan itse siis kankaista ranneketta, sen kun saa otettua tarvittaessa pois ja takaisin sillä metalliosalla kiristäessä ^^

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!