Älä näe nälkää DesuTalksissa

Kirjoittanut
Perho

DesuTalksiin on nyt aikaa puolisentoista viikkoa, mutta käytännön asioita on hyvä katsaista jo ennakkoon. Pitkämatkalaisen on tärkeää tietenkin valita sopivasti kulkeva juna ja varmistaa yöpaikka, ja paikallinenkin laittelee aamulla hiuksiaan ja valitsee sopivasti kulkevan julkisen kulkuneuvon. On kuitenkin hyvä miettiä ennakkoon myös sitä, missä aikoo tapahtumapäivänä syödä - tunnin ruokatauko kun ei kauheasti anna aikaa miettimiselle, jos ei aluetta ennakkoon tunne. Käydäänpäs siis lyhyesti läpi, millaisia ruokapaikkoja Glorian (Pieni Roobertinkatu 12) läheltä löytyy. Jotkin näistä paikoista eivät välttämättä sovi tunnin aikarajaan, mutta saattavat soveltua käytäväksi vaikka heti tapahtuman jälkeen.

 

Ruoka-aika, paras aika. Tämä tiedetään myös Ono Natsumen Ristorante Paradisossa.

Ruoka-aika, paras aika. Tämä tiedetään myös Ono Natsumen Ristorante Paradisossa.

Aivan Glorian välittömässä läheisyydessä sijaitsee Delish (Iso Roobertinkatu 2), josta voi käydä hakemassa pientä purtavaa. Toiselta puolelta katua löytyy tuttu ja turvallinen Mäkkäri, mutta kun jatkaa Isoa Roobertinkatua eteenpäin, löytyy sieltä jugurttikahvila Cafe Kippo pienempään nälkään. 

Isomman nälän iskiessä palvelee mm. pihviravintola Beefy Queen Jambo, joka löytyy aivan Gloriaa vastapäätä. Toinen pihviravintola löytyy lähtiessä Glorian ulko-ovelta oikealle - osoitteessa Pieni Roobertinkatu 2 palvelee ravintola Bruno ja aivan tämän vierestä löytyy kasvishampurilaisiin erikoistunut Vegemesta. Kiertämällä korttelin toiselle puolelle Ratakadulle, löytää sieltä varsinkin omia makuhermojani suuresti hivelevää nepalilaisruokaa ravintola Himalayasta.

Mikäli jaksaa lähteä liikkumaan vähän kauemmas, eli noin 200 metrin päähän, löytyy osoitteesta Uudenmaakatu 9-11 lounaskahvila nimeltään Bar Cafe NO 9, josta saa ainakin wokkeja, salaatteja ja pastaa. Yhden käännöksen takaa toisesta suunnasta, Glorialta noin 350 metrin päästä, löytyy Cafe Picnic (Kasarmikatu 24), josta saa erilaisia leipiä, salaatteja ja pastaa. Samalta seudulta löytyy myös lähin sushipaikka, Day and Nite (Pohjoinen Makasiinikatu 7), mikäli sushinhimo iskee päivän aikana sietämättömäksi.

 

Kartta kertoo, mistä ruoka löytyy :3

Kartta kertoo, mistä ruoka löytyy :3 Google kertoo, mitä ruokaa löytyy.

Näiden lisäksi on tietenkin mahdollista ottaa mukaan vaikka omat eväät tai käydä lähellä asuvan mummon luona syömässä. Joka tapauksessa suosittelen syömään jotain, jotta pysyt virkeänä ja jaksat kuunnella päivän loputkin puheenvuorot.

Mutta mitä DesuTalksin ohjelmanpitäjät ja työvoima syövät? Seuraa jymypaljastus, KATSO KUVAT!

Tällä kertaa ahkerat ohjelmanpitäjät ja henkilökunta ruokitaan kotikutoisin sapuskoin. Luvassa on kanapatonkia allekirjoittaneen tapaan. Mikäli vesi nousi jo kielellesi, kannattaa kopioida alta löytyvä ohje ja tekaista itsellesikin vähän evästä tapahtumaan! Tervetuloa siis Desun omaan ruokablogiosioon!

 

Kanapatongen.

Tarjoiluehdotus.

Kanapatonki

Täyte:

n. 70 grammaa kanansuikaleita

1/6 paprikaa kuutioina

n. 1/4 sipulia kuutioina

2-3 ruokalusikallista ranskankermaa

currymaustetta, paprikamaustetta,

basilikaa

Lisäksi:

muutama salaatinlehti

6-8 viipaletta kurkkua

esipaistettu patonki

 

Itse tein täytteen viidelle patongille kerralla, joten nämä ovat vähän arvioituja määriä! <:3 Paista kana ja mikäli käytät maustamattomia suikaleita, esimausta myös esim. currymausteella. Kuutioi sipuli ja paprika, kuullota sipuli ja paista myös hetki paprikaa. Anna kaiken jäähtyä vaikkapa muovikipossa ja lisää ranskankerma sekä mausteet ja sekoita. Laita peitettynä jääkaappiin ja anna olla pari tuntia, paras lopputulos tulee kun antaa olla yön yli. Kun täyte on valmis, paista patonki, anna jäähtyä hetki ja lisää sitten salaatti, täyte ja viipaloitu kurkku, tai makusi mukaan vaikka tomaatti, herneenversoja tai juustoa. Syö nautinnolla. (Pssssst! Kasvissyöjille patongit tehdään samalla reseptillä soijasuikaleita käyttäen!)

 

Muistathan siis, että DesuTalks on lauantaina 22.10. ja lippuja saa täältä. Ennakkolipunmyynti loppuu tämän viikon lauantaina, mutta lippuja saa toki vielä ovelta. Olet sydämellisesti tervetullut! Muistutuksena myös, että Desucon Frostbiten liput ovat myynnissä ja niitä on myyty jo 1/4 :3 Älä siis missaa talvitapahtumaamme, vaan piipahda kaupassamme varaamassa paikkasi siellä missä tapahtuu!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!