Kunniavieraita talveksi ja kesäksi

Kirjoittanut
Tulitomaatti

Kunniavierastiimi ylpeänä esittää: Frostbiten kunniavieraaksi saapuu Toshio Furukawa, kovan luokan ääninäyttelijä joka on tunnettu esimerkiksi rooleistaan Dragon Ball Z:n Piccolona ja One Piecen Portgas D. Acena. Furukawalla on täysi käsi muitakin tunnettuja ääninäyttelyrooleja sen lisäksi, että hän taitaa myös normaalia näyttelyä ja musiikkia. Mutta mitä muuta kunniavieraskentällä on tapahtunut? Mitä Frostbitessä tapahtuu ja miten on kesän Desuconin laita? Ainakin osaan kysymyksistä saa vastauksen lukemalla eteenpäin.  

Frostbitessä kunniavierasohjelmaan kuuluu ainakin perinteinen haastattelun ja paneelikeskustelun väliin putoava puheohjelma ja nimikirjoitustilaisuus. Mitä Furukawan kaltainen kokenut monitaituri voi kertoa? Varmasti niin paljon, että ohjelmassa päästään kuulemaan vain murto-osa niistä tarinoista joita hänen taskustaan löytyy: Kerro siis mistä juuri sinua kiinnostaa kuulla, niin olet mukana varmistamassa, että pääsemme ohjelman aikana kuulemaan parhaat noista tarinoista. Jos blogiin kommentointi tuntuu liian jännittävältä, voit lähettää toiveesi tai kysymyksesi kunniavierastiimille myös sähköpostitse osoitteeseen kunniavieraat@desucon.fi

Muutama tarkkasilmäinen on saattanut havaita, että Desuconin kunniavierasvastaava on vaihtunut taas. Kyse ei kuitenkaan ole draamasta, vaan käytännön järjestelyistä ja siitä, että edelliset kunniavierasvastaavamme Phoo ja Drasa ovat lähteneet vihreämmille laitumille opiskelemaan ulkomaille. Aiemmissa Desuconeissa olen toiminut lähinnä kunniavierastiimin taustatukena yleisön näkymättömissä, mutta minua voi syyttää tai kiittää esimerkiksi toissavuoden kunniavierasohjelmien live-tekstitykstistä tai ensimmäisen Desuconin Ryuusuke Imain ohjelman tulkkauksesta. Desuconin parissa olen puuhaillut kaikkea muutakin. 

Drasa ja Phoo eivät kuitenkaan hävinneet kuin tuhka tuuleen, vaan jättivät minulle hyvän nipun kontakteja Japanin päähän hoidettavaksi. Vaikka kesä tuntuukin kaukaiselta näin talven kynnyksellä, niin kunniavierastoiminta ei lepää ja kesän vieraat ovat lähempänä kuin moni uskoisi: Toistaiseksi on ollut lupaavia puheita ninjapuuhia äänittävästä ääninäyttelijästä ja konsertistakin. Hyvää kannattaa odottaa. 

Kommentit

Anonyymi
Olisi mielenkiintoista kuulla Furukawalta Patlaborin tekoprosessista, etenkin eroista Patlabor -tv-sarjan/OVAn ja leffojen välillä, koska OVA/tv-sarja olivat poliisisarja jättiroboteilla, mutta elokuvat teknotrillereitä ja Mamoru Oshiin filosofointia.

Legendaarinen Castle Video muuten julkaisi ensimmäisen Patlabor-leffan Suomessa VHS:llä vuonna 1996.
Iida
Tuo kunniavieraat@desucon.fi on väärin asennettu, joten sinne ei pääse kertomaan toiveitaan.
Joku
@Iida: Mitä tarkoittaa "väärin asennettu"? Kyllä tuo linkki ainakin itselläni avaa sähköpostiohjelman ihan niin kuin pitääkin.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!