Luukku 14 - Työpajailmoittautuminen auki

Kirjoittanut
madu_

Frostbiteen on aikaa enää kuukausi ja jouluaattoon vielä vähemmän! Tänään avataan Frostbiten työpajojen ennakkoilmoittautumiset, joten kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian jotta mahtuu mukaan. Ilmoittautuminen kaikkiin pajoihin tehdään tällä lomakkeella. Tarjolla on esimerkiksi seuraavanlaista tekemistä:

Onigirityöpaja

Liisa Stenberg

Mikä yhdistää japanilaista koululaista, bisnesmiestä, kotiäitiä, Tokiossa harhailevaa ulkomaalaista reppureissaajaa ja Pokémonin Brockia? Mitä suurimmalla todennäköisyydellä jokainen heistä nauttii useamman kerran viikossa lounaaksi tai välipalaksi onigirin eli herkullisen, useimmiten nori-levään kääräistyn riisipalleron. Onigirityöpajassa pääset upottamaan sormesi riisiin, pyörittelemään perinteisen kolmion muotoisia tai halutessasi vaikka Hello Kittyn inspiroimia riisipalleroita ja tietenkin lopuksi maistelemaan omien kättesi tuotoksia.

Ennakkoilmoittautuminen. Paikkoja 20 ensimmäiselle.

Onigiri

 

Waraji-työpaja

Päivi Niinikangas

Tule tutustumaan kuinka tehdään japanilaistyyliset olkisandaalit vaikkapa cosplay-käyttöön. Pajaan mahtuu 10 askartelijaa.

Visual novel -työpaja

Niilo Kiesiläinen

Luennon "Opi tekemään visual novel" käytännönläheinen jatko-osa, jossa oman tietokoneensa tuoneet kävijät pääsevät vetäjän opastuksella väsäämään omaa visual novelia Ren'py-ohjelmalla. Pajaan mahtuu 16 aloittelevaa tarinankertojaa, omat läppärit mukaan!

Minimaskotti-työpaja

Liisa Stenberg

Kaipaisiko kännykkäsi rinnalleen Mokona Modokin, Pikachun tai jonkun animemaailman lukemattomista suloisista mustissa kissoista? Vai haluaisitko avainnippuasi vartioimaan Domo-kunin tai Bleachin Konin? Eikö mistään tunnu löytyvän juuri oman suosikkisarjasi minimaskottia kaulakoruun ripustettavaksi? Ei hätää, nyt voit oppia tekemään pieniä maskotteja aivan itse! Työpajassa taiteillaan mallien ja ohjeistuksen mukaan pieniä helposti kotonakin tehtäviä maskotteja askartelumassasta.

Ennakkoilmoittautuminen. Paikkoja 20 ensimmäiselle,

Yöcosplaypaja

Maria Ilona "Edeae" Parviainen

Uni ei maistu ja sunnuntaille ei ole mitään kivaa pukua valmiina? Tule mukaan ottamaan selvää, mitä voi saada aikaan mielikuvituksen, aamuyön tuntien, sekalaisen materiaalivaraston ja ”Talvinen seikkailu” –teeman avulla! Yöcosplaypajassa kuka tahansa voi luoda itselleen yön aikana upean asun, joka esitellään muille conikävijöille sunnuntaina. Mukaan voi tulla keskellä yötäkin ja välillä saa käydä nukkumassa, jos koko yön valvominen ei houkuta. Paras, teeman mukaisin tai toteutukseltaan veikein puku palkitaan Cafe Ichigon lahjakortilla. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Naamiotyöpaja

Eve Ruottinen & Katri H.

Yökukkujat hoi! Etkö malttaisi mennä nukkumaan? Hienoa, emme mekään! Jos kaipaat asuusi piristettä tai haluat muuten vain päästä askartelemaan itsellesi naamarin, niin liity seuraamme. Materiaalit löytyvät meiltä pientä maksua vastaan. Mukaasi tarvitset siis luovuutta ja iloisen mielen! Ilmoittautuminen yllä ja alla olevalla lomakkeella tai conissa infoon!

Cosplayesityspaja

Niina Suoniemi, Emilia Meriläinen, Essi Hautala

Cosplay muodostuu sanoista costume ja play. Costume-puolta on käsitelty jo melko paljon, joten haluamme antaa pukuilijoille mahdollisuuden harjoittaa myös playta! Käymme läpi erilaisia improvisaatioharjoituksia ja perehdymme mm. hahmon sisäistämiseen, lavalla liikkumiseen sekä äänenkäyttöön. Pajan tarkoitus on antaa vinkkejä esiintymiseen ja esitysten tekemiseen sekä lavakammon vähentäminen. Ohjelma on suunnattu ensisijaisesti aloittelijoille ja ensimmäistä cosplayesitystä harkitseville.

Jos olet kiinnostunut hiomaan esiintymistaitojasi ja kenties ideoimaan samalla myös cosplayesitystä, ilmoittaudu omalla nimelläsi ohjelmaamme, osallistujia otetaan mukaan 15 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen on myös mahdollista vielä tapahtumapaikalla infossa, jos osallistujamäärä ei täyty. Työpaja on tarkoitettu pelkästään omaksi hyödyksi ja huviksi, ketään ei olla tyrkkäämässä lavalle susien syötäväksi!

 

Kinbakun eli shibarin lyhyt oppimäärä (K-16)

Satu Valli & Minna Rikalainen

Kiinnostaisiko sinua oppia sitomaan vaikka kaverisi tai tyttöystävisi nättiin pakettiin? Mikäli edellinen lause kuulosti hyvältä on tämä ohjelma juuri sinua varten. Työpajassa käymme läpi muutaman erilaisen perinteisen kinbaku-sidontatekniikan käytännössä ja teoriassa. Tutustumme myös jonkinverran shibarin eli kinbakun historiaan ja sen merkitykseen Japanin kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu aloittelijoille emmekä käy siinä läpi kovin monimutkaisia tekniikoita tai varsinkaan suspensiotekniikoita, mutta kokeneemmatkin harrastajat saavat toki osallistua. Työpajaan mahtuu 5 paria, ilmoittautumiset ennakkoon pareittain lomakkeella. Omia köysiä ei tarvitse.

 

---

Ilmoittautuminen kaikkiin pajoihin siis tällä lomakkeella.

Kun työpajoista tulee lisätietoja kuten kellonaika tai mahdollisen materiaalimaksun suuruus, ne löytää varmimmin ohjelma-sivulta. Mukavaa joulun ja Frostbiten odotusta!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!