Luukku 19 - Kakkupäivä!

Kirjoittanut
Reggy

Jos tykkäät animesta,  tykkäät myöst kakusta - se on vain kirjoittamaton sääntö. Ja jollet tykkää, niin ihan sama.
Kalenterin mukaan pitäisi olla talvi, mutta lumi antaa odottaa itseään ainakin eteläisimmillä rantakaupungeilla, jossa sää on lähempänä lokakuun syysmyrskyä kuin jouluaattoa. On aika ottaa ohjat omiin käsiin ja valmistaa viileä, minttusuklaisa herkkukakku Frostbiten malliin. Tätä syödessä voi kuvitella olevansa keskellä kirpeää talvipäivää, laskemassa mäkeä tai pyörimässä alasti lumessa tai jotain muuta yhtä hauskaa ja tervehenkistä. Kakkupaakarina toimii myös graafikon touhuja tekevä Reggy, jonka irkinkuulut kakut itketyttävät monia, jotka eivät pääse maistamaan. Mutta tällä ohjeella kuka tahansa vedenpaistaja pääsee nauttimaan herkusta.
VIILEÄ MINTTUKAKKU 
(20-21cm halkaisijan vuoalle eli ruokkii n. 6 henkeä)
POHJA:
- 4 munaa (mieluiten kanan)
- 1,5dl sokeria
- 1dl vehnäjauhoja
- 1dl perunajauhoja*
- 1tl leivinjauhetta
*Jos perunajauhoja ei kaapissa ole, käytä 2dl vehnäjauhoja. Perunajauhoja käytetään vain tekemään kakkupohjasta kuohkeampaa. 
TÄYTE:
- 2-3dl kermavaahtoa 
- 100g ranskanpastilleja murskattuna (tai pussillinen valmista Marianne crushia)
- 1tl vanilliini/vaniljasokeria
- ½dl sokeria
- Maun mukaan voi käyttää myös purkillisen maitorahkaa tai maustamatonta tuorejuustoa, jos tahtoo täytteestä hieman vähemmän makeaa.
Kostutukseen maitoa ja vanilliinisokeria tai mitä ikinä haluat
Ensimmäiseksi ota munat lämpimään ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Itse laitan munat kulhoon jonne lirutan kuumaa (ei polttavaa) vettä ja annan seisoa siinä, kunnes vesi haalenee. Lämmitetyt munat vaahtoutuvat paremmin, ja taikinasta tulee kuohkeaa. Ota seuraavaksi vuoka tassuun ja voitele se huolellisesti voilla tai margariinilla. Kaada sen jälkeen vuokaan korppujauhoja ja heiluttele vuokaa niin, että jauho tarttuu myös reunoille. Tämä kannattaa tehdä pesualtaan tai roskiksen yllä, ellei tahdo äidin keittiöön uutta sisustuselementtiä rasvaisen korppumurenan muodossa. 
Jätä vuoka rauhaan hetkeksi ja ota puhdas kulho jonka sisään rikot munat. Kaada mukaan sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se näyttää vaalealta ja tuntuu paksulta. Tässä vaiheessa on tärkeää huomioida, että munasokerivaahtoa tulee käsitellä puhtailla ja kuivilla välineillä, muuten munanvalkuainen ei suostu vaahtoutumaan. Jos liotit munat vedessä, kuivaa ne ennen käyttöä talouspaperilla tai pyyhkeellä.  
Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet (perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe) ja kaada se munavaahtoon pienissä erissä, mieluusti siivilän läpi. PROTIP: Munien vatkaamisen jälkeen EI SAA käyttää sähkövatkainta, tai koko homma menee piloille ja kukaan ei saa kakkua. Koin tämän aikoinani karvaasti kantapään aikoinani köksäntunnilla, ja tuloksena oli nätisti lässähtänyt pannukakku-look. Käytä siis puulastaa tai jotain muuta, jolla on helppo sekoittaa mössöä.
Kun taikina on tasaista ja nättiä, kaada se vuokaan ja tasoittele hieman pintaa lastalla, jos se jää kovin epätasaiseksi. Työnnä komeus uuniin ja mene katsomaan uusin jakso lempianimestasi, sillä kakku viihtyy saunassaan noin 25-30 minuuttia. 25 minuutin kohdalla voit kokeilla kakun valmiusastetta työntämällä hammastikun keskeltä läpi. Jos tikkuun jäi taikinaa kiinni, kokeile 5 minuutin päästä uudelleen. 
Nyt kun sinulla on valmis kakkupohja edessäsi, anna sen jäähtyä. Kun kakkuvuoka ei enää polta sormia, kumoa se leivinpaperin tai muun alustan päälle. Nyt voitkin leikata kakkusi kolmeen osaan. Tähän operaatioon suosittelen sahateräistä leipäveistä. Tee ensin kevyet viillot pitkin kakkua suunnaksi siitä, mistä kohtaa leikata, jotta kerroksista tulisi mahdollisen tasaiset. Jos kakun välikerros murenee hieman käsiin, älä panikoi - laita pokkana palaset täytteen päälle. Makuun hajonnut kakku ei vaikuta. 
Seuraavaksi on täytteen vuoro. Jos päätit tehdä ranskanpastillimurskan itse, ota sauvasekoitin ja murskaa ranskanpastillit sillä. Vaihtoehtoisesti voit laittaa ranskanpastillit minigrip-pussiin ja purkaa aggressioitasi lihanuijalla tai muulla sopivalla lyömäaseella hakkaamalla karkit murusiksi. Jos nuijaa tai sauvasekoitinta ei taloudesta löydy, osta valmista marianne crush-murskaa. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri ja vanilliinisokeri. Työnnä seuraavaksi murskatut ranskanpastiillit sekaan ja vatkaa lisää. Tässä vaiheessa lisää myös tuorejuusto tai maitorahka, jos et välitä liian makeasta. 
Kostuta kakkupohja esimerkiksi maidolla, johon on sekoitettu vanilliinisokeria. Kostuta etenkin reunat. Lätki täyte ensimmäisen kerroksen päälle tasaisestii ja lisää välikerros. Kostuta välikerros ja lisää loput täytteestä. Kostuta päällisin kerros ja aseta se nätisti kakun päälle. 
Nyt voit koristella kakun miten lystäät. Tai heilauttaa taikasauvaa ja tadaa! Tässä korea kakku! 

 

Jos tykkäät animesta,  tykkäät myöst kakusta - se on vain kirjoittamaton sääntö. Ja jollet tykkää, niin SYÖ SITTEN NÄKKÄRIÄ.
Kalenterin mukaan pitäisi olla talvi, mutta lumi antaa odottaa itseään ainakin eteläisimmillä rantakaupungeilla, jossa sää on lähempänä lokakuun syysmyrskyä kuin jouluaattoa. On aika ottaa ohjat omiin käsiin ja valmistaa viileä, minttusuklaisa herkkukakku Frostbiten malliin. Tätä syödessä voi kuvitella olevansa keskellä kirpeää talvipäivää, laskemassa mäkeä tai pyörimässä alasti lumessa tai jotain muuta yhtä hauskaa ja tervehenkistä. Kakkupaakarina toimii myös graafikon touhuja tekevä Reggy, jonka irkinkuulut kakut itketyttävät monia, jotka eivät pääse maistamaan. Mutta tällä ohjeella kuka tahansa vedenpaistaja pääsee nauttimaan herkusta.


~*VIILEÄ MINTTUKAKKU *~

(20-21cm halkaisijan vuoalle eli ruokkii n. 6 henkeä)

POHJA:

- 4 munaa (mieluiten kanan)

- 1,5dl sokeria

- 1dl vehnäjauhoja

- 1dl perunajauhoja*

- 1tl leivinjauhetta

*Jos perunajauhoja ei kaapissa ole, käytä 2dl vehnäjauhoja. Perunajauhoja käytetään vain tekemään kakkupohjasta kuohkeampaa. 

TÄYTE:

- 2-3dl kermavaahtoa 

- 100g ranskanpastilleja murskattuna (tai pussillinen valmista Marianne crushia)

- 1tl vanilliini/vaniljasokeria

- ½dl sokeria

- Maun mukaan voi käyttää myös purkillisen maitorahkaa tai maustamatonta tuorejuustoa, jos tahtoo täytteestä hieman vähemmän makeaa.

Kostutukseen maitoa ja vanilliinisokeria tai mitä ikinä haluatkaan, tässä ohjeessa käytetty veteen tehtyä kaakaota koska taloudessa on laktoosivammaisia ja laktoositon maito unohtui kaupan hyllylle. 

Näillä tarvikkeilla loihdit kawaiikeekin. Kuva ei sisällä tuotesijoittelua.Korppujauhoa!

Näillä mennään!

Ensimmäiseksi ota munat lämpimään ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Itse laitan munat kulhoon jonne lirutan kuumaa (ei polttavaa) vettä ja annan seisoa siinä, kunnes vesi haalenee. Lämmitetyt munat vaahtoutuvat paremmin, ja taikinasta tulee kuohkeaa. Ota seuraavaksi vuoka tassuun ja voitele se huolellisesti voilla tai margariinilla. Kaada sen jälkeen vuokaan korppujauhoja ja heiluttele vuokaa niin, että jauho tarttuu myös reunoille. Tämä kannattaa tehdä pesualtaan tai roskiksen yllä, ellei tahdo äidin keittiöön uutta sisustuselementtiä rasvaisen korppumurenan muodossa. 

 

WHIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRVaahto desu

WHIRRRRRRRRRRRRRRRR-plup


Jätä vuoka rauhaan hetkeksi ja ota puhdas kulho jonka sisään rikot munat. Kaada mukaan sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se näyttää vaalealta ja tuntuu paksulta. Tässä vaiheessa on tärkeää huomioida, että munasokerivaahtoa tulee käsitellä puhtailla ja kuivilla välineillä, muuten munanvalkuainen ei suostu vaahtoutumaan. Jos liotit munat vedessä, kuivaa ne ennen käyttöä talouspaperilla tai pyyhkeellä.  

JauhoaSINNE MENEE


Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet (perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe) ja kaada se munavaahtoon pienissä erissä, mieluusti siivilän läpi. PROTIP: Munien vatkaamisen jälkeen EI SAA käyttää sähkövatkainta, tai koko homma menee piloille ja kukaan ei saa kakkua. Koin tämän aikoinani karvaasti kantapään aikoinani köksäntunnilla, ja tuloksena oli nätisti lässähtänyt pannukakku-look. Käytä siis puulastaa tai jotain muuta, jolla on helppo sekoittaa mössöä.

Keep it straight!Tadaa!

Taikuutta!


Kun taikina on tasaista ja nättiä, kaada se vuokaan ja tasoittele hieman pintaa lastalla, jos se jää kovin epätasaiseksi. Työnnä komeus uuniin ja mene katsomaan uusin jakso lempianimestasi, sillä kakku viihtyy saunassaan noin 25-30 minuuttia. 25 minuutin kohdalla voit kokeilla kakun valmiusastetta työntämällä hammastikun keskeltä läpi. Jos tikkuun jäi taikinaa kiinni, kokeile 5 minuutin päästä uudelleen. 

LeikkauspöytäJakaantuminen

Jos kakkuvuoan non-stick-pinta tekee kuolemaa kuten minulla, kannattaa korppujauhottaa paremmin. Tuli vähän arpinen kakkupinta.


Nyt kun sinulla on valmis kakkupohja edessäsi, anna sen jäähtyä. Kun kakkuvuoka ei enää polta sormia, kumoa se leivinpaperin tai muun alustan päälle. Nyt voitkin leikata kakkusi kolmeen osaan. Tähän operaatioon suosittelen sahateräistä leipäveistä. Tee ensin kevyet viillot pitkin kakkua suunnaksi siitä, mistä kohtaa leikata, jotta kerroksista tulisi mahdollisen tasaiset. Jos kakun välikerros murenee hieman käsiin, älä panikoi - laita pokkana palaset täytteen päälle. Makuun hajonnut kakku ei vaikuta. 

Wait for it...Metamorfoosi

Kannattaa suojata kädellä, ettei keittiökin saa ranskanpastillimurenkuorrutusta.


Seuraavaksi on täytteen vuoro. Jos päätit tehdä ranskanpastillimurskan itse, ota sauvasekoitin ja murskaa ranskanpastillit sillä. Vaihtoehtoisesti voit laittaa ranskanpastillit minigrip-pussiin ja purkaa aggressioitasi lihanuijalla tai muulla sopivalla lyömäaseella hakkaamalla karkit murusiksi. Jos nuijaa tai sauvasekoitinta ei taloudesta löydy, osta valmista marianne crush-murskaa. 

Kermaa, mmmKermaa!

Muista, että kerma täytyy vatkata kuivassa kulhossa!


Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri ja vanilliinisokeri. Työnnä seuraavaksi murskatut ranskanpastiillit sekaan ja vatkaa lisää. Tässä vaiheessa lisää myös tuorejuusto tai maitorahka, jos et välitä liian makeasta. 

Täyttövaihe

Kohta valmista!


Kostuta kakkupohja esimerkiksi maidolla, johon on sekoitettu vanilliinisokeria. Keskity etenkin reunoihin. Lätki täyte ensimmäisen kerroksen päälle tasaisestii ja lisää välikerros. Kostuta välikerros ja lisää loput täytteestä. Kostuta päällisin kerros ja aseta se nätisti kakun päälle. Anna mehustua muutaman tunnin tai mieluiten yön yli kylmässä.  


Nyt voit koristella kakun miten lystäät. Tai heilauttaa taikasauvaa ja tadaa! Tässä korea kakku! Allekirjoittanut pitkälti improvisoi koristelun fiilispohjalta kermavaahdolla ja valkosuklaakoristeilla. Hyvät joulut ja uudetvuodet kaikille, syökää paljon kakkua!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!