Luukku 2 - Desuconin talous julkiseksi!

Kirjoittanut
Ana

Monelle Desuconin kävijälle on desutapahtumia järjestävä taustayhdistyksemme Kehittyvien conien Suomi ry jäänyt melko hämärän verhon taakse, emmekä ole kertoneet siitä riittävästi edes kiinnostuneille. Syitä tähän on kaksi: Ensinnäkin yhdistyksen kokouksissa päätetään usein asioista, jotka halutaan julkaista vasta kun asia on täysin varma. Toiseksi emme vain ole ajatelleet, että asia voisi kauheasti kiinnostaa ketään. 

Ilmeisimmin olemme olleet väärässä, sillä Desuconin taloudesta on viime aikoina kuullut kerrottavan mitä ihmeellisempiä tarinoita. Kertoman mukaan Desucon tuottaa satoja tuhansia euroja voittoa vuosittain, ja vastaavat viettävät conien välissä olevan ajan Tokion tai Bahaman nurkilla. Samoin Desuconin vastaavat saavat kuulemma työstään myös palkkaa (oma tilinumeroni on ilmeisesti väärin, koska ei ole näkynyt :/). Kohtalaisen huvittaviltahan moiset jutut kuulostavat, mutta ei auta kuin syyttää itseä kun emme ole asioiden oikeastakaan laidasta kertoneet. 

Huhuja on hyvä paikata faktoilla. Tässä siis tarkasteltavaksi Desuconin menneiden vuosien talouslukuja, olkaa hyvä!

Yhdistyksen menneiden tilikausien tulokset

Tuloslaskelma kertoo yhdistyksen taloudesta eri kausien osalta.

Tuloslaskelma kertoo yhdistyksen toiminnasta jonkin ajanjakson aikana eli kuinka paljon rahaa on tullut ja käytetty. Kehittyvien conien Suomi ry:n tilivuosi oli aluksi kalenterivuosi, mutta parisen vuotta takaperin muutimme sen paremmin toimintaamme sopivaksi, eli uusi desuvuosi alkaa syksystä DesuTalksilla ja päättyy kesän Desuconiin. Nyt menossa olevalla kaudella on ennen Desuconia vielä Desucon Frostbite ja DesuCruise, tulevina vuosina kenties muutakin! 

Kuten luvuista näkyy, on toiminta kasvanut ensimmäisestä Desuconista(2009) melkoisesti. Nähtäväksi jää, miltä luvut näyttävät vuoden päästä kun ensimmäinen kahden conin toimintakausi on saatu päätökseen. Kerromme sitten siitä teillekin!

Menneiden kausien taseet

Tase kertoo yhdistyksen taloudellisen tilanteen kauden lopussa.

Taseesta näkee kuinka paljon yhdistyksellä on rahaa ja muuta omaisuutta, eli tämän vuoden elokuun viimeisenä päivänä oli pankkitilillämme 3516,73 euroa. Tältä pohjalta lähdettiin järjestämään syksyn DesuTalksia ja talven Frostbiteä. Kun Frostbiten budjetti keikkuu 70 000 euron nurkilla ja iso osa maksuista on maksettava kauan ennen conia, näkyy hyvin miten tärkeää hyvä ennakkolipunmyynti meille on. Teethän siis Desuconille palveluksen ja ostat Frostbite-lippusi DesuKaupasta heti! Kun tilaat niitä myös joululahjaksi kavereille, tilaat samalla itsellesi lisää mieluisaa coniseuraa kavereistasi. :3

Itse tilinpäätöstä pääsee tarkastelemaan tästä. Kauheasti enempää tietoa siellä ei tuloslaskelmaan ja taseeseen nähden ole, mutta hiukan kuitenkin.

Hyvää joulun odotusta ja desuterkkuja! Nähdään viimeistään Frostbitessä!

P.S. Puhuin blogauksen alussa hiukan uusien juttujen julkaisuista. Voin jo etukäteen luvata, että joulukuun 23.:n päivän luukun takaa paljastuu melkoinen yllätys ensi kesän Desuconiin liittyen. Olkaahan kuulolla ja katselkaa myös sitä ennen tulevat yllätykset. <3

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!