Luukku 22 - Ohjelmakartta julki!

Kirjoittanut
Tounis

Nyt on kuulkaas käynyt niin kauniisti, että ohjelmakartta taitaa olla valmis ja sen julkaisun aika on tullut! Mistä moinen ohjelmakartta muuten edes tulee? Minäpä kerron! Tämä on tarina pienestä ohjelmakartasta, joka halusi kasvaa isoksi coniohjelmaksi.

Ohjelmakartan väsääminenhän alkaa siitä hetkestä, kun ohjelmavastaavalle (allekirjoittanut) on suurin piirtein aika tarkalleen ellei jopa just selvillä, että mitä ohjelmaa on tulossa. Sen jälkeen kysellään nopeasti ohjelmanpitäjiltä läpi, että onko heillä mahdollisesti erityistoiveita ohjelmapaikan suhteen - kartoittajan osassa oleva ei voi kuin toivoa, että mahdollisimman moni aikoo nauttia coninsa joka tapauksessa täytenä, sillä yleensä kaikkein hankalimpia sijoitettavia on ne ohjelmat, joiden pitäjät tulevat paikalle vain pitämään ohjelmaa ja sitten karkaamaan. Heillä kun saattaa olla coniviikonloppuna muutakin elämää.

Kun toiveet on viimein kerätty, on itse ohjelmakartan teko enää pelkkä muodollisuus. Tarkalleen ottaen sen reseptiin kuuluu

1) Post-it -lappuja

2) Ruudullinen matto

 

Ohjelmakartan synty

 

Järjestele ensin ohjelmat post-it -lappuihin esimerkiksi seuraavalla tavalla (kuten kuvassa): vihreillä lapuilla tehdään raamit (kellonajat ja ohjelmasalit), pinkeille lapuille ne ohjelmanpitäjät, joilla ei ole toiveita ja lopulta keltaiselle lapulle ne pitäjät, joilla on toiveita. Toiveet kannattaa myös kirjoittaa lapulle, jolloin kokonaisuutta katsomalla hahmottaa heti, että onko lappujen järjestys kenties mahdoton.

Sen jälkeen on hyvä leikata puoliksi ne laput, joiden ohjelmat kestävät vain 45 minuuttia, jotta tasapaino säilyy. Tämän voi myös tehdä jo kirjoitusvaiheessa ja suosittelenkin sitä.

Tämän jälkeen ohjelmakartan teko on enää mekaanista lappujen edestakaisin siirtelyä. Ensin on hyvä aloittaa siitä, että laittaa laput vaan sikinsokin jonnekin suurin piirtein lämpimälle paikalle. Itse aloitin järjestelemällä lappuset päivittäin - sunnuntaita toivoneet sunnuntaille ja muut lauantaille, koska lauantaina on joka tapauksessa enemmän ohjelmaa. Eikä aikaakaan kun ohjelmat alkoivat löytää paikkaansa, kun niitä vain työnteli edestakaisin.

Ei mutta kah! Jossain tässä vaiheessa ensimmäisen voitonriemun jälkeen tajusin, että mulla on lämpimät kahdeksan ohjelmaslottia, jonne täytyisi laittaa 14 ohjelmaa. Epätoivo.

 

Veikkaan, että epätoivo näyttää tältä

 

Seurasi yöllistä panikointia ja irkkiin huutelua. Lopulta keksin, että voisin ihan oikeasti ehkä tarkistaa, että oliko joukossa vielä joitain, jotka voisi laittaa puolikkaiksi ohjelmiksi. Ja olihan niitä. Suddenly ylimääräisiä ohjelmia oli enää yksi, koska sunnuntain conipäivääkin pystyi helposti pidentämään puolen ohjelman verran. Kaikki kuitenkin nukkuvat kiltisti ja nätisti, kun eivät ole baarissa. Se yksi oli murheenkryyni, koska en ihan oikeasti halunnut luopua yhdestäkään ohjelmasta. Lopulta olin työntämässä Perhon kanssa väsäämäämme musaohjelmaa yölle, joka olisi ollut huono huono huono idea. Stefanhan tilanteen sitten pelasti, joten jos joskus näette Stefania kadulla niin tarjotkaa hänelle pullaa.

Työpajojen sijoitteleminen lopulliseen puheohjelmakarttaan sujui yllättävänkin kiltisti ja kas, kun ohjelmakartta olikin valmis. Yhtäkkiä, noin vain!

Nyt ohjelmakartta on sitten valmis. Sitten on aika ulista, että kaikki hyvä ohjelma on päällekäin, mutta sitä en tee itse, se on teidän tehtävänne!

Ohjelmakartta tässä eli Ohjelma-sivulla.

Kommentit

Marlyer
Jos sähköpostiin ei ole tullut vahvistusta, että on päässyt työpajaan, tuleeko sitä ollenkaan?
Olen tässä nyt pari päivää odotellut, mutta ei ole vastausta kuulunut...
Tounis
Heip Marlyer,

eipä niitä ole taidettu vielä paiskoa menemään. Hyvä kun muistutit!
E
Onkos Frostissakin mahjongpelaamista, aivan kuten itse Desussakin oli?
Tounis
Kyllä on! Tsekkaa Pelit-välilehti http://desucon.fi/frostbite/pelit
Ed
Mikä mahtaa olla tuo mystinen Gaala joka on Hallcosplayn jälkeen ohjelmassa?
Pertzaa
Ed: se on tämä http://desucon.fi/desucon/blogi/2011/12/luukku-12---desugaala
Marlyer
Kyselen vielä työpajoista (anteeksi...)

Eli tehdäänkö Waraiji-pajassa itse sandaalit vai seurataanko vain tekoa?

Paljonko materiaalimaksut ovat maskottiin ja waraijiin suurinpiirtein (puhutaanko kymmenistä vai parista eurosta)?

Tottakai ymmärrän, ettei olkisandaaleja ilmaiseksi tehdä, mutta lähinnä kysyn siksi, että osaa varata sopivasti rahaa mukaan.
Tounis
Heip.

Sandaalit tehdään itse! Sehän se työpajojen perusidea on. Matskumaksu warajiin on viisi euroa, Minimaskottiin muistaakseni hieman vähemmän.
Marlyer
Oho, niin vähän!

Olin jo henkisesti valmistautunut maksamaan sandaaleista parikymppiä, maskoteista suurin piirtein vajaan kympin.

Mukava yllätys näin viikonloppuun C:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!