Luukku 6 - Perinteiden päivä

Kirjoittanut
Jakoavain

Vaikka Desucon on ajallisesti varsin nuori tapahtuma, ei sen perinnehistoria ole silti lapsenkengissään. Jokaiselle yhteisölle kehittyy aina omia perinteitä, joko vahingossa tai tarkoituksella, joita vaalitaan eri tavoin. Desuconille onkin muodostunut neljän vuoden historiansa aikana erilaisia perinteitä, joita on ylläpidetty joskus jopa huomaamattakin. Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi esitellään seuraavaksi muutama Desuperinne.

Desusään pääaiheuttaja

-Desusää: Kun Desucon ensimmäistä kertaa järjestettiin kesäkuussa 2009, odotettiin säältä paljon. Moni kesälomansa aloittanut toivoi sään olevan lämmin ja aurinkoinen, mutta toiveet kaikuivat kuuroille korville. Joka kesäkuu taivaalta tulee vettä, tuulee ja on yleisesti kylmä. Ei ihan niin kesäiset sääolosuhteet kuin toivoisi. Onneksi tähän ollaan osattu suhtautua huumorilla ja käsite "Desusää" onkin lennellyt usein niin järjestäjien kuin kävijöiden keskuudessa. Frostbiten kohdalla desusää olisi todennäköisesti varsin loskainen ja lumeton.

Vuonna 2010 oltiin optimistisin mielin liikkeellä.

Vuonna 2010 oltiin optimistisella mielellä liikkeellä.

-Kääntyvä Desubanneri: Desucon yrittää aina erottautua katukuvasta, ja yhtenä keinona on jokavuotinen kangasbanneri sibeliustalon pääsisäänkäynnin yläpuolella. Loistava idea ja hyvä keino osoittaa paikallisille, että nyt tullaan taas. Eihän tässä siis mitään hätää? Väärin: Desubannerin kohtalo on ollut usein varsin huono. Ensimmäisenä vuotena Bannerin kiinnitykset pettivät, jonka seurauksena koko kangaspala kiertyi itsensä ympäri. Korjaustoimenpiteen avulla saatiin banneri taas suoristettua, mutta hetken päästä oltiin taas samassa tilanteessa. Vuonna 2010 tehtiin banneriin muutama uudistustyö, jonka avulla banneri pysyisi paikallaan. Valitettavasti Desusää heitti kapuloita rattaisiin, ja banneri repesi sateen takia kahtia. Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Viime kesän Desuconia varten hankittiin uusi banneri, johon oli tällä kertaa laitettu kiinnityspaikat taas uusiksi. Tällä kertaa onnistuttiin, sillä banneri pysyi paikallaan koko tapahtuman ajan. Osa järjestäjistä kerkesi jo julistaa kääntyvän Desubannerin menneen ajan murheeksi, mutta miten käy Frostbitessä? Pureeko pakkanen kiinnitysnarut poikki?

 

Infotiski väijytyksen alla. Kuva (C) Mika Valtonen

Infotiski väijytyksen alla.

-Infon pehmolelut: Sibeliustalon infotiski on sellaisenaan varsin arkisen näköinen, joten infotiimi on joka vuosi päättänyt koristella sitä. Menneinä vuosina on nähty kaikenlaista koristetta ja pahviukkoa, mutta tiskin nurkalle on ilmestynyt aina jonkinlainen mystinen pehmolelu. Ensimmäinen havainto pehmoista tehtiin vuonna 2010, kun oranssi F.O.E. -pallero sijoitettiin infotiskin vierustalle. Huomattavaa huomiota herättänyt pallero nähtiin kiertämässä conia, mutta päämajaansa se piti infotiskillä. Seuraavassa Desuconissa F.O.E. -palleroa ei nähty, sillä sen paikan vei toinen olio: Madokasta tuttu QB oli infotiskillä herättämässä kauhua pehmolelumuodossa. Varman tiedon pohjalta voinkin vahvistaa, että myös Frostbitessä on pehmoja nähtävillä. Tarkalleen mitä, se jääköön yllätykseksi.

 

-Pimeydeltä suojautumisen ohjelmavastaava: Desuconissa sisältö on prioriteetti numero yksi. Jotta voimme taata monipuolisen ja tuoreen sisällön, on tapahtuman organisaation uusiuduttava säännöllisesti. Ehkäpä kriittisin uusiutumisen kohde on ollut ohjelmavastaava. Jotta ohjelmasisältö pystytään pitämään tuoreena, on siitä vastaavan henkilön vaihduttava vuosittain. Tähän päätökseen päädyttiin vahingossa: ohjelmavastaavat tahtoivat pois pestistään tehtyään sitä vuoden. Kolmannen vaihdon jälkeen huomattiin kyseisen toimintatavan edut, jonka myötä tehtiin periaatepäätös ohjelmavastaavan vuosittaisesta vaihtamisesta. Täten saatiin tapahtumalle hallinnollinen perinne, jonka vaalimisesta on ollut hyötyä tapahtuman kokonaistarjonnan kannalta.

 

Onko sinulla tai kavereillasi erityisiä Desuperinteitä? Kerro omasi kommenteissa!

 

Desucon toivottaa kaikille kävijöilleen ja ystävilleen rauhallista itsenäisyyspäivää!

Kommentit

Rei
Mulla on aina samat kengät ollu desussa XDD Perinne vaiko ei? Siitä voidaan sitten olla ihan mitä mieltä vain, mutta samaiset kengät taitavat saapua myös frostiin jos en cossini kenkiä sään takia viitsi laittaa.
Se joka aiheuttaa actionia lipunmyyjille
Jostain kummasta syystä, kahden viime desun aikana, lippuni ovat aina onnistuneet hukkua jonnekkin. Viimeisimmästä kerrasta syyn saa tosin äitini, joka tarjoutui lipuista huolen pitämään, että ne pysyisivät tallessa, mutta kuinkas sitten kävikään? Sitä edellisellä kerralla syy oli omani. Minkään muun conin kanssa vastaavaa "perinnettä" ei ole sattunut, onnekseni :').

Minun täytyykin tässä kiittää Desun lipunmyyntiporukkaa avuliaisuudesta ja ymmärryksestä, sillä joka Desuun olen silti aina päässyt. Vaikka paniikin partaalla ollaan oltu ja ajateltu, että ei nyt enää pääse sisään, kun kaikki liputkin on loppuunmyyty.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!