Ystävänpäiväuutisia cosplayn ystäville

Kirjoittanut
Hoothoot

Me Desuconissa rakastamme cosplayta ja siksi cosplayohjelman toimiminen, selkeys ja tiedotus ovat tärkeässä osassa tapahtumaa. Kun jotain uutta tapahtuu, tulee siitä tiedottaa suurelle yleisölle eli sinulle, joka nyt luet tätä. Tammikuun aikana tapahtui paljon ja viime perjantaina vielä lisää, joten nyt on aika kertoa kaikille se, mitä puskaradioissa on huhuiltu jo muutaman hetken ajan.

Aivan ensimmäiseksi (tai ehkä vasta tämän tekstin lukemisen jälkeen) pyydän lukijoita tutustumaan hienoon uuteen cosplayportaalimme, joka kertoo aivan kaiken tulevan Desuconin cosplayohjelmasta, kuvauspalvelusta ja pukuhuoneista.

Cosplayportaali 

Kesän Desuconissa cosplayohjelma jakautuu kahteen osaan, joista toinen on tuttu jo kahden vuoden ajalta eli Suomen EuroCosplay -karsinta. EuroCosplaysta toivotaan tänäkin vuonna elämystä sekä katsojalle, tuomaristolle että kisaajalle ja karsinnan voittajahan tosiaan pääsee lokakuussa Lontooseen puluja katselemaan ja haastamaan cosplaytaitonsa muiden Euroopan maiden kisaajia vastaan.

ecc

ECC-finaalin säännöt olivat juuri se merkittävä asia, joka päivittyi viime perjantaina. Kisaajien (ja järjestäjien) iloksi säännöt ovat tänä vuonna entistä selvemmät ja poistavat tulkinnanvaraisuudet ja muut töpselinenäisen eläimen kulkureitit. Miten nämä finaalin säännöt sitten oikeastaan vaikuttavat karsintaan Desuconissa? Eivät juuri mitenkään, mutta kaikkien kisaajiksi lähtevien on kuitenkin oltava selvillä sääntöjen eroista karsinnan ja finaalin välillä.

EuroCosplay-finaalin järjestäjät haluavat, että jokaisella maalla on omanlainen karsinta ja omanlaiset toimintaperiaatteet, jotta lokakuun finaalissa olisi mukana mahdollisimman erilaisia kisaajia. Tästä syystä esimerkiksi karsinnassa on finaalia pidempi esitysaika (max. 3 minuuttia) ja karsinnassa myös rajoitetaan lähdemateriaali Desuconin teeman mukaiseksi. Desucon on erityisesti japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä tapahtuma ja tästä syystä kilpailuun sallitaan vain animesta, mangasta, näihin liittyvistä muista medioista ja aasialaisista peleistä peräisin olevia hahmoja. Finaalissa lähdemateriaalin alkuperäismaata ei ole rajattu.

Lähdemateriaalin rajaaminen on aiheuttanut viimeisen puolen vuoden aikana runsaasti kritiikkiä, mutta asiaa on pohdittu useammassakin porukassa ja useampaan kertaan eikä sääntöä tulla muuttamaan. Toivon Desuconiin paljon upeita ja eeppisiä anime-, manga ja pelipukuja – näyttäkää yleisölle ja epäilijöille, että näistä medioista löytyy vielä paljon hienoa näperreltävää ja esityksiä tehtäviksi!

EuroCosplayn osallistujia kiinnostaa varmaan myös, keitä sieltä tuomaripöydän takaa tänä vuonna löytyy? Tätä varten on olemassa tuomariprofiili-sivu, josta löytyy tällä hetkellä kolmen tuomarin profiilit ja valokuvat. Neljäs tuomari selviää kevään aikana ja ilmoittautuminen karsintaan aukeaa 1.5.2012, kello 00:00.

 

meruru

Seuraavaksi ikäviä uutisia kaikille niille, jotka olivat odottaneet Desuconin perinteistä cosplaynäytöstä. Cosplaynäytöstä ei tulla tänä vuonna järjestämään suurten peruutuslukujen, yleisöpalautteen ja kohderyhmän toteutumattomuuden vuoksi.

 EuroCosplay ei kuitenkaan ole ainut cosplayhyn liittyvä lavaohjelma Desuconissa vaan Desucon Frostbitessä ensimmäisen kerran kokeilussa ollut Hall Cosplay palaa myös kesän tapahtumaan! Hall Cosplaylla tarkoitetaan kilpailua, jonka osallistujat valitaan vasta tapahtumassa eli kilpailuun ei voi ilmoittautua etukäteen. Nyt kesällä Hall Cosplayhyn etsitään 15 kilpailijaa ja mukaan otetaan entistä erilaisempiaa pukuja, mutta edelleenkin vain Desuconin kohdeaiheiden sisältä. Parhaista puvuista päättää arvovaltainen conkansa. Valmistaudu huolella, valitsijaninjan sormi saattaa osua juuri sinuun!

Mitä muuta cosplaysta pitäisi tietää, kun ajattelee kesän Desuconia? No! Pukuhuoneet ovat edelleen kaikkien conkävijöiden käytössä ja niistä löytyviin ensiapupakkeihin voi edelleen tehdä lisäysehdotuksia (kesällä sieltä tulee löytymään jo hiusharjoja ja pari fööniä). Cosplay Finlandin hieno kuvauspalvelu löytyy sekin tutulta paikaltaan ja yksityiset kuvausretket tulevat varattaviksi toukokuun aikana. Myös cosplayaiheista puheohjelmaa löytyy, näistä ensimmäinen on jo julkaistukin! Desucon on con, johon cosplayta ystävänään pitävän henkilön kannattaa tulla.

Toivottavasti kohtaamme lauantaina 9.6.2012 ja onnea ja menestystä pukujen tekemiseen!

Ps. Muistakaa myös, että meillä on pieni ystävänpäivätarjous nettikaupassa!

Kommentit

Ed
Nyt kun Frostin Hallcosplayssa oli 'Frosti-chanin suosikit' -osio, niin eikö nyt voisi olla 'Desu-kunin komistukset' tms?
Heidi "Hoothoot" Päivinen
Ed: Kiitos ehdotuksestasi! Frostbiten sarjajaot oli tehty lähinnä erottamaan tuomarikisa ja yleisöäänestyskisa toisestaan, josta johtui Frosti-chanin suosikit -sarja. Kesän Desuconiin tulee vain yksi Hall Cosplay -sarja, jolle ei ole suunniteltu nimeä.
SummerBerry
EuroCosplay- ja Hall Cosplay- ohjelmissa toimii varmaan sama "lippujärjestelmä" kuin viime vuonna Desussa ja tänä vuonna Frostbitessä?
Jakoavain
Hei SummerBerry,

Samalla periaatteella toimitaan tälläkin kertaa, eli mainitsemasi lippujärjestelmä on käytössä.
FureKuaisuta
frostbitessä oli minulle ja laumalle tuttavia pikkaisen epäselvää tämä "lipuhössäkkä", tiesimme että liput pitää "hommata" itse, mutta kysyimme infosta, siellä kerrottiin että pitää etsiä jokin pöytä... Olimme pitkään pihalla, ja pyörimme pitkään, kunnes löysimme pöydän. Olisi kiva parannus, jos siihen ohjelmahlehtiseen voisi laittaa pienen kartan sisätiloista tai lisätä ohjelmaa mistä lippuja saa..... Tai jokin kyltti siihen hitsin kojuun.....

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!