Hukassa: 1 kpl Desuconeja

Kirjoittanut
Ana

Desucon päättyi sunnuntaina. Maanantaina matkattiin Lahdesta kohti kotia ja tiistaina oli edessä paluu arkeen töiden merkeissä. Silti iso osa minusta ei ymmärrä vieläkään, että coni on ohi. Loppu. Slut. Finito. Miksi? Tahdon Desuconini takaisin!

Desusää loisti poissaolollaan (Kuva: Santtu Pajukanta)

Aurinko laski perjantai-iltana Vesijärven taakse, coni oli vasta alussa.

Conin loppuminen oli ainakin minulle melko kauhea tilanne. Useamman kuukauden puuhailu kulminoitui tapahtumaan ja sunnuntaina selvisi ettei edes pidennetty kolmipäiväinenkään Desucon kestänyt ikuisesti. Surkuttelusta huolimatta olen conin päätyttyä ollut erittäin onnellinen, sillä väitän että Desucon onnistui kokonaisuutena parhaiten ikinä! Yhtäkään ohjelmaa ei peruuntunut, monen osa-alueen huomasi selvästi kehittyneen aiemmista vuosista ja etuoven yllä ollut Desucon-banderollikin pysyi paikallaan. Jopa Desusää oli totuttua vähemmän läsnä. Aika selvästi voi todeta, että eteenpäin on menty harppauksin siitä mitä Desucon ensimmäistä kertaa järjestettäessä oli.

Aivan huikeaa oli huomata myös se, että kävijämme ovat ottaneet conin omakseen. Desuconin käytännöt, kuten esimerkiksi pääsalin cosplayohjelman lippujen ennakkonouto, eivät ole kaikissa coneissa järjestetty aivan samoin kuin Desuconissa, mutta kävijämme tuntuvat oppineen käytännöt erittäin nopeasti. Muutenkin coni meni uskomattoman hienosti, ja isompia tungoksia ei Metsähalliin syntynyt oikein muulloin kuin nimmaritilaisuuksien aikana.

"Ei hajota!" (Kuva: Santti Pajukanta)

Ihan aina ei mennyt putkeen. Kuvassa mm. yleisvänkäreistä vastannut Ville 'Arghy' Siivola.

Jotakin tekemistä meille on sentään jäänyt! Nimittäin conipalautteen purkamista. Vaikka Desucon onnistui todennäköisesti paremmin kuin ikinä ennen, ei se silti ollut täydellinen, läheskään. Muutamaa ohjelmaa vaivasivat tekniset ongelmat ja iltabileissä käyneet löysivät itsensä kuumuuden ja kosteuden perusteella jostakin trooppisesta sademetsästä. Samaten erityisesti avajaisissa oli parantamisen varaa. Näihin ja moniin muihin palautteesta löytyneisiin, ja muuten conissa huomattuihin epäkohtiin tullaan puuttumaan seuraavien Desuconien suunnittelussa ja toteutuksessa. 

Kävijäpalautteen lisäksi keräämme myös työntekijäpalautteet, ohjelmanpitäjäpalautteet sekä vastaavapalautteet. Jos tahdot antaa palautetta conista, nyt on siihen mitä parhain tilaisuus! Lomakkeen löydät täältä ja vastaamalla voit voittaa syksymmällä arvottavan tuliterän iPadin. Palaute on myös ehdottomasti loistavin tapa kertoa näkemyksesi Desuconista ja varmistaa että sinua myös kuunnellaan. Julkaisemme palautteesta yhteenvedon myöhemmin kesällä.

Palautetta kahlaamme läpi vielä heinäkuunkin puolella. Tällöin alamme myös tarkemmin suunnittelemaan tulevaa desuvuotta ja tapahtumien sisältöjä. Osa jutuista, kuten esimerkiksi kunniavierasasiat, pyörivät toki jo nyt. Syksymmällä saammekin toivottavasti kuulla jännittäviä uutisia tulevista kunniavieraista!

Löydä kuvasta Desupipo! (Kuva: Tomi Väisänen)

Kiitos desutyöläisiltä!

Tekemistä siis on vielä ja kaikenlaista riittää. Kaikista tärkeimpänä olen conista kiitollinen. Olen kiitollinen sille ohjelmanpitäjälle, joka rakenteli esitystään viikko- tai päiväkausia ja toimitti conissa timanttista laatua. Olen kiitollinen sille vänkärille, joka täytti conin vesipisteitä lukuisia kertoja conin aikana ja esti näin muiden conittajien kuivumisen kesken kaiken. Erityisen kiitollinen olen kaikille niille kävijöille, jotka saapuivat Sibeliustalolle viettämään kanssamme hienoa viikonloppua, ja omalta osaltaan mahdollistivat sen, että Desuconia voidaan ylipäänsä järjestää.

Osallistuit Desuconiin sitten kävijänä, työntekijänä, iltabileiden DJ:nä, kunniavierastulkkina, vastaavana, ohjelmanpitäjänä tai missä tahansa muussa roolissa, olet omalta osaltasi ollut tärkeässä roolissa siinä, että Desuconista tuli juuri sellainen kuin se tällä kertaa oli. 

Kiitos teille kaikille! Näin mahtavien tyyppien kanssa pääjärjestäjänä toimiminen on kunnia.

P.S. Tahtoisitko tehdä Desuconin järjestämiseksi hommia enemmänkin kuin vain itse conissa tai muutamaa päivää ennen sitä? Onko jokin asia conissa huonolla tolalla ja tahtoisit korjata asian? Ryhdy vastaavaksi! Desuvuoden päätteeksi väkeä on vaihtumassa ja uusia kasvoja otetaan pois jääneiden tilalle. Mikäli asia kiinnostaa, otathan minuun yhteyttä! Parhaiten saat minut kiinni sähköpostilla osoitteesta ana@desucon.fi .

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!