Tässä ja nyt.

Kirjoittanut
Rashkul

Hyvää alkanutta desuviikkoa! Tässä se nyt on. Moni conin järjestäjistä heräsi eilen maanantaina ristiriitaisin tuntein. Toisaalta fiilismittari kieppuu yli yhdeksän tonnin lukemissa, toisaalta stressi käytännön järjestelyistä, cossipukujen viimeistelystä ja conin onnistumisesta painaa päälle. Mutta tämä on juuri sitä, minkä takia teemme Desuconia: Tietää tekevänsä tapahtumaa, jonne moni tulee mielellään ja tuntea se nahoissaan.

About tältä näyttää Desuconin järjestäjien kokous noin 10kk ennen conia. 

Monilla kävijöilläkin varmasti riittää vielä tekemistä pukunsa tai suunnitelmiensa kansa. Mutta hei, ajatelkaa asiaa näin: con-kokemus ei rajoitu ainoastaan viikonloppuun, vaan ainoastaan huipentuu silloin! Asiaan toki kuuluu myös purkaa kokemus foorumeilla, blogeissa ja kaverien kesken conin jälkeen. Eikä conin loppumistakaan kannata surra sillä jos päättäjäisten jälkeen on apea olo, kertoo se vain siitä että viikonloppu oli onnistunut.

Allekirjoittaneen varsinainen tehtävänkuva kulkee nimellä sidosryhmävastaava.

järjestäjien sateenkaaren värein komeilevassa
                badgessa

Järjestäjien sateenkaaren värein komeilevassa badgessa eli nimikyltissä lukee "Yhteistyö", joka saattaa kuvata tehtäviäni paremmin. Viime päivät on tullut istuttua keittiön pöydän ääressä kuin tatti ja tulosteltua muun muassa nuo badget. Kuten aiemminkin, järjestäjän erottaa monivärisestä nimikyltistä ja työvoiman vihreästä. Violettia kylttiä kantavat ovat median edustajia tai muita vieraita ja keltaisilla lätkillä varustetut taas VIP-henkilöitä kuten kunniavieraita ja heidän avustajiaan.

Varsinainen työni on neuvotella Desuconiin töihin ihmisiä ja yhdistyksiä, joiden toiminta ei suoranaisesti liity animeen, mutta Japaniin kyllä ja joka kuuluu olennaisena osana Desuconiin. Kyseiset ryhmät saavat coniin tuottamastaan toiminnasta asianmukaiset edut. Mukana on tälläkin kertaa Metsähallin kakkosparven lautapelialue, jossa voi tutustua perinteisiin japanilaisiin lautapeleihin go'hon ja mahjongiin. Pelejä on opettamassa mm. Helsingin yliopistollinen Go-seura. Uutena toimintona voit varata kakkosparvella ajan mahjongin opetusta varten! Metsähallin katutasossa taas toimivat tuttuun tapaan Kupoli-yhteisön mangakirppis sekä tanssi- ja rytmipelien maailman opastava Suomen tanssipelaajat ry. Suosittelen tutustumaan mahdollisimman moneen, sillä ei näihin ihan joka paikassa törmää.

Joskus aikaisemmin osalla edellä mainituista toiminnoista oli oma vastaavansa, mutta näin homma toimii paljon paremmin! Jokaisen ryhmän kanssa neuvottelee sopimukset kuntoon sama ihminen eikä pääjärjestäjänkään tarvitse kysellä asioiden etenemistä usealta henkilöltä. Uskallan väittää, että tuloksena myös kukin ryhmä voi suunnitella ja hoitaa hommansa itsenäisemmin ilman conin järjestäjien paapomista.

Havainnollinen kuva Desujengin tahtotilasta viikkoa ennen conia.

Kannattaa käydä myös tsekkaamassa Metsähallin kaupungin puoleisen päädyn yhdistyspöytäalue. Saat mielenkiintoista tietoa Suomen con-skenestä ja muustakin harrastukseen liittyvästä toiminnasta. Omaa pöytäänsä pitävä Show-cosplay-yhdistys OF ry. ihastuttaa Vocaloid -aiheisella tanssiesityksellään Metsähallin Susilavalla lauantaina kello 18:30. Esitystä voi katsella sopivasta Aki Hatan konserttia odotellessa. Jos ei tuohon pääsalissa kello 19:00 alkavaan spektaakkeliin löydy vielä lippua, niitä on conissa kourallinen myytävänä. Infosta saa hintaan 12 euroa per lappu. Pidä kiirettä, ne loppuvat, eikä Hata ole todellakaan heittämässä toista keikkaa Suomessa!

Ai niin, tulipa myös tehtyä viime syksynä reissu Tanskaan J-popconiin. Sielläkin tuli suunniteltua ja neuvoteltua monenlaisista yhteistyökuvioista, joiden toteuttaminen on prosessinomainen hanke ilmaisun hirveimmässä merkityksessä. Pidän teidät ajan tasalla sitä mukaa, kun jotain toteutuu! Tällä hetkellä kuvio on se, että Desucon on yhdessä japanilaisten kontaktiensa kanssa buukkaamassa tanskalaiseen Genki -nimiseen coniin kunniavierasta. Nimi paljastuu myöhemmin täältä www.genki.dk. Onpa kyseisen animetapahtuman edustajakin mukana Desuconin työvoiman riveissä, ulkomaiset conit kun antavat uutta perspektiiviäanimeskeneen ja tapahtumien järjestämiseen. Kokeilkaa vaikka itse! Suunnitelmissa on itsekin päätyä Genkiin katsomaan, kuinka hommat siellä hoidetaan. Perästä kuuluu.

Kuten aiemmista Desuconeista voi päätellä, on yhteistyömme Sääukon ja Pakkasherran kanssa hieman takkuillut. Hieman nihkeältä vaikuttaa tälläkin kertaa, pahoitteluni siitä. Toivottavasti alla olevasta tiedotteesta on kuitenkin jotain apua.

Lahti on oikeasti ihan kiva kaupunki. Nähdään siellä! Tarkemmin sanoen Sibeliustalolla, jolla on todella upea henkilökunta. Kiitos heille jo etukäteen! Mutta mikä tärkeintä, ja tämä on juuri teille:

 

Tervetuloa Desuconiin!

 

-Rashkul

Kommentit

Sakke
sidorumaryh... sidosrymäruhmarull... sidosruhmarimarämäru... sidosrymävastaava...

Ehkä tämä tästä vielä selkiintyn... selkinyytyy.
Pekka "Rashkul" Myller
Sakke:

Älä välitä. Ensimmäinen versio oli, allekirjoittaneen sekoilun tuloksena, oikolukematon joten tuokin sana luki siellä ties miten! Tietenkin voisin syyttää Open Officea siitä, ettei suomen kielen automaattinen oikoluku toimi, mutta kyllä sen tekstin on oltava kirjoittajan itsensä hanskassa.

Sillä lailla! Näillä eväillä kohti conia. Jospa malttais nukkua niin olisin skarpimpi itse tapahtumassa. Suosittelen muillekin, vaikka unirytmi on ehkä päässyt jo monilla kääntymään lomamoodiin.
UGuu
Onko tänän vuonna luvassa livestreamiä luennoista?
Jakoavain
UGuu: ConTV:n striimi löytyy tältä sivulta tapahtuman aikana.
Pekka "Rashkul" Myller
Itseasiassa sääennuste povaa tällä hetkellä ihan kelpo conikeliä

http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/Lahti

Ei liian kuuma muttei myöskään sitä vettä.

Pentti
En tiennyt mihin pistää tämän, nii ajattelin että tähän vois nyt sitte... Eli minkälaiset vahtaamiset siellä on? Siis että kuinka paljon siellä katsotaan conkävijöiden perään? Kun juuri luin että eräs henkilö aikoo desuconissa pahoinpidellä kaverini kaverin. Ja kyseinen pahoinpitelijä on muutenkin tiedetty siitä, että hän on pahoinpidellyt ihmisiä, koska saa siitä jotain sairasta nautintoa, vaikkakin tällä kertaa pahoinpitelyn motiivi on silkka viha. Että tässä mietin, että onko siellä sitten ihmisiä jotka estävät tämän tapahtumisen, jos huomaavat että jotain tapahtuu, vai ei?
Pekka "Rashkul" Myller
Pentti:

Desuconissa on töissä yhteensä 24 järjestyksenvalvojaa jotka voivat puuttua turvallisuusriskeihin. Tunnistat heidät keltaisista liiveistä. Laiton uhkaus (esim. väkivallalla uhkaaminen) on muuten rikos, josta voi aina tehdä rikosilmoituksen poliisille riippumatta siitä, missä uhkaus on tehty.

Jos Desuconin turvallisuusasiat mietityttävät voit ottaa yhteyttä turvallisuusvastaavaan sähköpostilla muta@desucon.fi
Pekka "Rashkul" Myller
Lähteestä riippuen tuota sadetta näyttäisi tulevan enemmän tai vähemmän, sittenkin! Perinteet kunniaan.

https://twitter.com/desukun/status/210635402787303424

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!