Ideat DesuTalksin takana

Kirjoittanut
Hoothoot

Seminaarityyppiseen puheohjelmaan painottava DesuTalks aloittaa Desuvuoden 2013. Itse tapahtuma järjestetään nyt jo kolmatta kertaa ja paikkana on tuttuun tapaan Helsingin kulttuuriareena Gloria.

Aikaisempina vuosina Talksin painotus on ollut sekä animeohjelmalla, mielipidepuheilla, että industry-ohjelmalla. Koska Desucon ja Desucon Frostbite tarjoavat asiallista ja vähemmän asiallista animeohjelmaa kymmeniä tunteja, ei lyhyitä animeohjelmia enää nähdä. Lisäksi suomalainen ammattilaiskärki on jo omat puheenvuoronsa Talksissa pitänyt. Edessäni oli siis haaste: Millaista ohjelmaa tarjota nyt, kun alkuperäinen tarkoitus on täytetty? Vastaukset kysymyksiin löytyivät eräänä yönä kello kolmelta aamuyöstä ja on siis aika avata uusi sivu ja katsoa, miltä tämä rakas harrastus näyttää muiden silmissä.

Tämän vuoden DesuTalksin teemaksi valikoitui "Harrastajan silmin". Yhteensä 11 15-20 minuutin pituista puheohjelmaa tulevat siis käsittelemään esimerkiksi animeteollisuutta harrastajan näkökulmasta, näkymyksiä ja mielipiteitä liittyen erilaisiin genreihin, opiskelun vaikutusta animeharrastukseen tai sitä, miltä harrastus näyttää nyt meillä (ja muualla!). Osa DesuTalksin tulevasta ohjelmasta on myös erilaisia yliopistotason tutkimuksia. Ohjelman lisäksi yleisölle tarjoillaan pääsylipun hinnalla kahvia ja kakkua, eli makeaa on saatavilla sekä hyvän ohjelman että kakun muodossa.

Asuna kokkaa

Vaikka SAO:n Asuna kokkaa animelihaa, ei sitä Talksissa ole tarjolla. 

Tavoitteena on saada Suomen parhaat animesta kiinnostuneet puhujat kertomaan parhaalle yleisölle (eli ehkä juuri sinulle!) sellaisista aiheista, joita ei muuten tapahtumien ohjelmistoissa käsitellä. Kaksi ensimmäistä ohjelmaa on julkaistu ja lisää puheenvuoroja julkaistaan vähitellen syyskuun ja lokakuun aikana. Kannattaa siis pysyä kuulolla, ostaa oma Talks-lippunsa Desukaupasta (vain 12 euroa!) ja suunnata kohti Helsingin Gloriaa 24.11.2012. Asiallisuutta ei tarvitse säikkyä tai jättää sen vuoksi tulematta. Allekirjoittanut ainakin meinasi laittaa cosplayn päälle ja se  on sallittua kaikilta muiltakin!

Ja lopuksi kysymys. Mitä sinä, arvon kävijä, haluaisit kuulla ja kokea DesuTalksissa?

Rikka tahtoo

Mul on kasiluokkalaistauti, mutta tuuthan silti DesuTalksiin? 

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!