Luukku 12: Vuoden ensimmäinen cosplaykisailu

Kirjoittanut
Edeae

Frostbiten cosplaypuvut ovat sosiaalisen median tarkastelun perusteella kovaa vauhtia valmistumassa tai ainakin suurimmalla osalla cosplayaajista päätettyinä, joten lienee sopiva aika kertoa cosplaykilpailusta!

Vuosi sitten Frostbitessa kokeiltiin ensimmäistä kertaa Hall Cosplay -kilpailua ja koska kahden sarjan kilpailu toimi oikein mainiosti, ei hyvää reseptiä lähdetty turhaan muuttamaan. Lauantain aikana cosplayninjat poimivat siis jälleen kolmisenkymmentä cosplayasua kello 17.30-19 pääsalissa järjestettävään pukukatselmukseen. Tuomaroitavassa tekniikkasarjassa tuomaristo valitsee voittajat, jotka julkistetaan jo lauantaina ja Frosti-chanin suosikit -sarjan parhaimmiston puolestaan äänestävät conikävijät lauantain ja sunnuntain aikana. Tarkempia tietoja Hall Cosplaysta löytyy täältä.

frosti_cosplay_esitys

Rikka ja Dekomori harjoittelevat jo poseerauksia!

Edellisten vuosien tapaan tälläkin kertaa turha jonottaminen on pyritty karsimaan minimiin. Se on suorastaan kiellettyä. Cosplaykilpailua katsomaan ei siis pääse jonottamalla, vaan hakemalla ILMAISEN paikkalipun ennen kilpailun alkua infosta. Lippuja jaetaan heti conin alettua, joten varmistathan itsellesi ja kaverillesi paikan katsomosta hakemalla lipun ennen kuin ne loppuvat.

Koska Hall Cosplay ei mahdollista varsinaisten cosplayesitysten pitämistä, voisi pelkkien kisaajien seuraaminen viihdyttävästä juonnosta huolimatta käydä hiukan tylsäksi. Siksi kisojen yhteydessä lavan tulee räjäyttämään show-cosplay-yhdistys Operaatio Fredrik! Tämä spektaakkelin pääset näkemään vain osana lauantain cosplaykilpailuja, joten varmistathan pääsysi hakemalla paikkalippusi ajoissa.

frosti_tuomari

Rikka ja tuomarivisio

Mikäli pelkkä cosplaykilpailun seuraaminen ei tunnu riittävän ja tahtoisit päästä testaamaan millaista cosplaykilpailun tuomarointi on, on sinulla nyt siihen tilaisuus, sillä Hall Cosplayn tuomaroitavaan sarjaan haetaan kahta innokasta tuomaria. Lue tarkemmat tiedot Anikista ja lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen cosplay@desucon.fi. Haku on auki tämän vuoden loppuun saakka.

Cosplayohjelmaa on toki luvassa myös kisan ulkopuolella. Ohjelmia paljastavista adventtiluukuista löytyy vielä esimerkiksi korjauspajaa, vinkkejä proppien valmistamiseen ja apua lavakammosta kärsiville. Vanhat tutut kuvauspalvelu ja pukuhuoneet cosplayensiapupakkeineen palvelevat myös Frostbitessa!

 

frosti_pukkarit

Cosplayvastaavan ilme, jos pukuhuoneet eivät tänä vuonna pysy siistissä kunnossa.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!