Luukku 23: Neljäs ohjelma-adventti

Kirjoittanut
Hoothoot

Lapsena vuoden kohokohta monelle oli joulu, eikä keskitalven juhlan merkitys häviä, vaikka ikää tulee lisää.  Animeharrastajan vuoteen kuuluu onneksi useampia jouluja, kuten uuden animekauden alkaminen neljästi vuodessa, vuoden kaikkina aikoina järjestettävä harrastustapahtumat, cosplaypukujen ompeleminen ennen mainittuja tapahtumia, uuden figuurin odottaminen postista... Oikeastaan voisi sanoa, että koko vuosi on animeharrastajana juhlaa - on koko ajan jotain mukavaa, mitä voi odottaa eikä se mukava lopu yhden päivän jälkeen, kuten joulu.

Animetalvelta 2013 odotan ehkä eniten Maoyuu Maou Yuushaa - AKB0048:n ja noin kymmenen muun sarjan lisäksi!

Huomenna joulukalenterista pitäisi paljastua jotain suurta ja mahtavaa, mutta jotta ilo ei jäisi vallan lyhytaikaiseksi, on aika avata vielä viimeinen ohjelmaluukku ja paljastaa kolme luentoa lisää. Tällä kertaa luentoja yhdistää eri aiheiden käsittelyn laajuus ja ohjelmista voi tartttua mukaan monia hyviä katsomisvinkkejä! Kannattaa siis poiketa luentosaleihin!

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

Hyvät, pahat ja älyttömät

Johanna Kari

Jokainen tietää sen tunteen, kun animesarjojen suosta ei tunnu löytyvän mitään muuta kuin kliseistä, moneen kertaan nähtyä tusinajuonta ja kaikki on tylsää, samaa ja vanhaa. Kolikolla on onneksi toinenkin puoli. Tällä luennolla perehdytään niihin kummallisiin sarjoihin, jotka on taatusti ideoitu saken voimalla jossain hämyisessä izakayassa. Tätä pöljemmäksi ei populaarikulttuuri Japanista muutu. Voiko alennetuista valmisruuista tehdä shounenia tai kädeksi muuttuneesta tytöstä romanssisarjaa?

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

4girls1club

MuuanVahvin 

4girls1club animet eli sarjat joiden pääasiallinen tarkoitus on kuvata tyttöjä juomassa teetä ja syömässä kakkua. Mikä yhdistää ja mikä erottaa sellaisia sarjoja kuten K-On!, Hidamari, Yuru Yuri, A Channel, Lucky Star, Tamayura, Natsuiro Kiseki tai Ichigo Mashimaro? Miksi tyttöjä on juuri 4? Mikä on heidän välisensä ystävyytensä salaisuus?

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

Galaksienväliset ihmissuhdekartat

Tuomas "Haider" Hiden

Romantiikka on lähes erottamaton osa animesarjoja ja lämpimiä tunteita koetaan niin avaruudessa, lukemattomissa fantasiamaailmoissa kuin tuikitavallisessa elämässäkin. Erilaisia sarjoja tutkittaessa herää kuitenkin kysymys : Kuinka pitkälle voidaan päästä ennen kuin törmätään sanoihin "aivan tavallinen lukiolainen”? Luennolla perehdytään animehahmojen rakkauselämään meille tutun koulumaailman ulkopuolella ja mietitään, miten erilaiset ympäristöt vaikuttavat suhteiden kehittymiseen.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!