Luukku 6: Tuntematon Desusotilas

Kirjoittanut
Ana

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Linnan juhlia näin coninjärjestäjänä tuijotellessa rupesin pohtimaan ko. tapahtuman järjestelyitä. Puhumattakaan itse juhlien puuhailuista, on juhlista lähetettävä YLEn lähetys jo aivan omanlaisensa megatapahtuma. Lähetyksessä kuultavien juontajien ja nähtävien haastattelijoiden lisäksi töissä ovat kameroiden takana kuvaajat, lähetysautossa istuvat ohjaajat ja ties miten monet teknikot niin paikan päällä kuin lähetyskeskuksessa Helsingin Pasilassakin. Yhteistä suurimmalle osalle illan työläisistä on, että he jäävät katsojalle täysin näkymättömiksi.

Samaa voisi sanoa monista Desuconin työntekijöistä. Aika harva conikävijä huomaa esimerkiksi stage managerina häärivää AV-vastaavaamme Maaren 'marsu' Santasta tai pääsalin valaistusta hoitavaa Teppo 'sytem' Rekolaa. Kuitenkin ilman heitä esimerkiksi cosplaykisat ja muut pääsalin spektaakkelit jäisivät huomattavasti vaisummiksi kokemuksiksi.

Vielä näkymättömämpiä ovat monet vänkäreistämme. Työvoiman taukotilassa ei kävijöitä juurikaan näy. Siellä ahkerat taukotilavänkärit keittävät kahvia ja tarjoavat leipää sekä muita herkkuja väsyneiden työntekijöiden nautittavaksi. Ilman heidän työpanostaan muun conityövoiman jaksaminen kärsisi melkoisesti.

Vastaavanlaisia esimerkkejä on noin 150 - sen verran meillä nimittäin on työvoimaa. Oman joukkomme lisäksi Desuconeja toteuttaa myös monikymmenpäinen joukko Sibeliustalon huikean ammattitaitoista henkilöstöä ja yhteensä meitä on lähes 200. Ja tähän lukuun ei vielä edes lasketa ohjelmanpitäjiä.

Pari viikkoa sitten pidetty DesuTalks oli vuorossaan jo kymmenes desutapahtuma, eikä siitäkään olisi tullut mitään ilman aktiivista työporukkaamme. Älyttömän iso kiitos teille kaikille jo tehdystä ja tulevastakin työstä Desuconin eteen!

Desuconin työvoimaa kesältä 2012 (Kuva: Tomi Väisänen)

Työntekijöitä ja ohjelmanpitäjiä kesältä 2012 - Löydätkö tuttuja? (Klikkaa kuva isommaksi!)

Tahtoisitko mukaan tähän porukkaan? Lisätietoa työvoimaksi hakemisesta löydät sivujemme Työvoimaksi?-osiosta. Haku on käynnissä nyt ja päättyy ennen joulua.

Kommentit

Perho
miksei kenelläkään ole järkevää ilmettä /______\

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!