Luukku 7: Desugaalan toinen tuleminen

Kirjoittanut
niidel

Viime kerralla Frostbitessä nähtiin ensimmäistä kertaa "animeskenen vuosijuhla", Desugaala. Desugaalassa jaettiin palkintoja vuoden animeblogille, skeneteolle ja vaikka mille muulle!

Ideana oli, että animeskene päättää itse ketä palkitsee, vailla minkäänlaisia kaupallisia intressejä. Valinta tapahtui tuomaristovalintana, mutta kiireinen aikataulu tiputti joitain ehdokkaita pois ja tuomariston koko kutistui pienemmäksi kuin suunnitelmissa oli ollut. Tämä ei toki tuomariston työtä vaikeuttanut vaan enemmänkin helpotti, kun huomioon tuli ottaa harvempia näkemyksiä. Mutta mitä vähemmän tuomareita, sitä vähemmän edustava otos on. Kiitos kuitenkin kaikille tuomareille - aikapaine oli kova!

Nyt gaala tekee paluun entistä ehompana. Desumentaliteettiin kuuluu eri asioiden kokeileminen ja tästä syystä gaalan rakennekin muuttuu hieman. Tällä kertaa tuomariäänestystä ei käytetä, vaan gaala toimii nimenomaan yleisöäänestysperiaatteella ja vain valmistelu on hoidettu ennalta Desun puolesta. Voittajat ovat kuitenkin animeharrastajien itsensä - eli teidän - valitsemianne. Power to the people!

Kategoriat ovat näillä näkymin seuraavat:

 

  • Vuoden tapahtuma
  • Vuoden cosplay/cosplayryhmä
  • Vuoden puheohjelma
  • Vuoden skeneilmiö
  • Vuoden kunniavieras
  • Vuoden kotimainen mangajulkaisu

 

Itse kukin voi alkaa jo nyt miettiä, mikä kaikki on kuluneena vuotena ollut hienoa - mistä tapahtumasta on nauttinut eniten, mitkä cosplayt ovat räjäyttäneet mielen tai mikä puheohjelma avarsi maailmaa eniten? Äänestys avataan myöhemmin tässä kuussa!

Kuten maailman kuuluisin animehahmo Captain Planet sanoisi: "The power is yours!"

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!