Luukku 9: Toinen ohjelma-adventti

Kirjoittanut
Hoothoot

Ohjelma-adventin toisessa luukussa (ja koko kalenterin yhdeksännessä luukussa - kohta se joulu on jo täällä!) julkaistaan kolme uutta ohjelmaa, jotka voit nähdä Desucon Frostbitessä. Tällä kertaa julkaisuvuorossa on kolme erilaista luentoa kolmesta toisistaan poikkeavasta animesarjasta. Eli pitemmittä puheitta itse ohjelmaan!

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

 

Sword Art Online ja vastareaktio hypelle

Johannes Siipola

Sword Art Online oli viime syyskauden rakastetuin ja samalla vihatuin sarja. Mikä tekee Aincladin virtuaalimaailmasta niin mieleenpainuvan? Miksi SAO:n käsikirjoitusta kritisoidaan kovin sanankääntein? Luennolla käsitellään sarjaa ja sen animeyhteisössä aiheuttamia reaktioita. Sarjan tuntemus ei pakollista, mutta luento sisältää spoilereita.

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

Arabian yöt - tarinaa Magin taustalta 

Minna Ylimäki

Shinobu Ohtakan fantasiasarja Magi on selkeästi inspiraatioistaan paljon velkaa Tuhannen ja yhden yön tarinoille, mutta mitä alkuperäisistä kertomuksista onkaan nimien lisäksi päätynyt mukaan? Oliko Morgiana yhtä kovis, mitä tapahtui Cassimille ja kuka oli Ja'far bin Yahya Barmaki? Luento käy läpi enemmän ja vähemmän vahvistettuja ja selkeitä yhteyksiä tarinoiden välillä, sekä nostaa esiin muita todennäköisiä Ohtakan inspiraation lähteitä antiikin aikaisista Välimeren kulttuureista demonologiaan.

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

Menneisyyden melodia ja sysimustat sulat – symboliikka Pandora Heartsissa

Mira ”Elzy” Hovi & Pauliina ”Aselea” Nihtilä

Mitä kertoo hahmosta tuoli, jolla tämä istuu? Ei useimmiten paljoa, mutta toisinaan mitättömiltäkin tuntuvilla esineillä voi olla salaisuuksia. Jun Mochizukin käsissä tarinoitaan eivät kerro vain siihen itsenäisesti kykenevät, vaan kulissitkin rakentavat omia hiljaisia kertomuksiaan. Voidaanko katkenneista ketjuista tai merkityksettömiltä tuntuvista sanoista ennustaa juonenkäänteitä? Miksi kuvituksessa vilisee jäniksiä, vaikka sarjassa niitä esiintyy vain yksi? Luennolla tarkastellaan, kuinka pehmolelut heräävät henkiin ja ruusut enteilevät tulevaa Pandora Heartsin symbolisessa maailmassa.

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

 Ohjelmakartta on jo melkein valmis, mutta välillä ohjelmavastaavakaan ei gambaroi. Jos sinulta puuttuu vielä vastauksia ohjelmaasi liittyen, ota pikaisesti yhteyttä.

Sasami-san ei gamparoi

 Sasami-sanin saamattomuuteen voi tutustua jo kuukauden päästä!

 


Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!